Kalle Samooja paineli paalulle Italiassa – Adri Arnaus hyytyi käsittämättömän alun jälkeen - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja paineli paalulle Italiassa – Adri Arnaus hyytyi käsittämättömän alun jälkeen

Kalle Samooja oli vireessä Italian Openin avauskierroksella. Getty Images.

Myös Mikko Korhonen onnistui avauspäivänä hyvin Marco Simonen birdiejuhlissa.

Jo Italian Openin alkumetreillä kävi selväksi, että kisassa mennään kovaa, eikä varman päälle pelaamalla tällä viikolla pärjää. Tulostaso Marco Simonen kentällä, jossa kamppaillaan kahden vuoden päästä Ryder Cupissa, oli yllättävän kova.

Etenkin takaysin alku oli pelaajille todellinen birdieautomaatti. Reiältä 10 kilpailunsa käynnistänyt Mikko Korhonen hoiti ne osaltaan tyylillä viimeistellen kolmelle ensimmäiselle reiälle (10–12) birdiet.

Mutta jos oli Korhosen sihti kohdallaan ja ruuti kuivaa, niin Adri Arnaus pisti vieläkin paremmaksi. Espanjalainen käynnisti kilpailunsa parilla, mutta tykitti sen jälkeen käsittämättömät kahdeksan birdieä peräjälkeen kentän rei’ille 11–18.

Arnauksen tuloskuntoa voi pitää odottamattomana, sillä sitten toukokuisten Kanariansaarten turnausten hän ei ole esittänyt ihmeitä. Yksittäisiä hyviä kierroksia Arnaus on kyllä saanut kursittua kasaan, mutta tarvittavaa tasaisuutta ei ole löytynyt.

Aina tulee muutamia kovia tuloksia, kyllä se siitä tasaantuu täälläkin.

Tasaisuutta ei löytynyt tänäänkään, vaan Arnaus teki kaksi bogia takaysinsä alkuun ja kierroksen toiseksi viimeisellä reiällä syntyi vielä harmillinen tupla. Arnaus jakaa viidettä sijaa tuloksella 66 (-5).

Eroa kolmeen johtoa jakavaan pelaajaan – Min Woo Lee, Kalle Samooja ja Henrik Stenson – on kaksi lyöntiä.

”Se oli varsin mallikas aamukävely. Oli aika eri mies viivalla kuin viime viikolla. Heti startista tuli oltua hyvin hereillä ja löin hyviä lyöntejä. Greenit hipovat täydellisyyttä, niin onhan siellä hienoa puttailla”, kaikkiaan kahdeksan birdieä upottanut Samooja kertoi.

Vastikään caddieta vaihtaneen Samoojan apuna on tällä viikolla englantilainen Ian Moore.

”Hän on (Mikko) Korhosen caddien (Nick Mumford) kavereita. Kokenut kaveri”, Samooja kuvaili.

Huippukierroksen (64/ -7) pelannut Kalle Samooja aloitti oman hyökkäyksensä välittömästi tekemällä ensimmäisen birdiensä jo ensimmäisellä reiällä. Kovimmillaan turkulaisen rynnäkkö oli kierroksen keskivaiheilla, kun hän pelasi reiät 8–12 neljä alle, eli tehden birdiet yhtä lukuun ottamatta kaikille viidelle reiälle.

Päivän viimeinen ja kaikkiaan kahdeksas birdie syntyi reiällä 18, kun kierroksen ainoa bogey oli nähnyt päivänvalon hetkeä aikaisemmin.

Myös Korhosen kortissa komeili yksi bogey. Se syntyi kentän seitsemännellä ja Korhosen kolmanneksi viimeisellä reiällä. Virheen Korhonen kuittasi välittömästi tekemällä seuraavalle reiälle birdien. Korhonen jakaa oman kierroksensa jälkeen yhdeksättä sijaa tuloksella 68 (-3).

”Hyvä kierros tänään. Uusi kenttä, niin ei oikein osannut odottaa mitään. Löin aika hyvin palloa ja muutama putti meni sisään myös. Greenit ovat kyllä loistavat täällä, nopeat ja haastavat! Palloa pitää lyödä oikeisiin paikkoihin, jos mielii hyville paikoille, mutta jos osuu hyvin väyliin, niin täällä on kyllä mahdollisuus pelata alhaisia kierroksia”, Mikko Korhonen sanoi.

Hän ei isommin häkeltynyt avauskierroksen birdiejuhlista.

”Aina tulee muutamia kovia tuloksia, kyllä se siitä tasaantuu täälläkin”, hän ennusti.

Sami Välimäen torstai oli vuoristorataa. Neljän bogeyn vastapainoksi syntyi onneksi viisi birdieä. Välimäki jakaa oman kierroksensa jälkeen 28. sijaa tuloksella 70 (-1).

Tapio Pulkkanen pelasi tuloksen 72 (+1), ja on lyönnin päässä oletetusta karsintarajasta, sijalla T73. Kaksi bogia tehnyt Pulkkanen joutui odottamaan 18. (kentän 9.) reiälle saakka avatakseen päivän birdiesaldonsa.

Hän kiitteli lähipeliään saatuaan rakennettua kohtalaisen tuloksen.

”Vähän haastavaa oli iltapäivällä tuulesta johtuen. Ei ollut oma rautapeli kovin iskussa tänään, mutta lähipeli oli kohdallaan ja pysyin jotenkin järkevässä tuloksessa. Huomenna lähdetään birdietalkoisiin”, Pulkkanen kertoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje