Kalle Samooja säilytti näkymät hyvään sijoitukseen Lontoon ET-kilpailussa - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja säilytti näkymät hyvään sijoitukseen Lontoon ET-kilpailussa

Kalle Samooja on pelaamassa parasta ET-kilpailuaan sitten kesäkuun alun Saksan turnauksen. Kuva: Getty Images

Rasmus Højgaard paineli kenttäennätyksellä Cazoo Classicin johtoon.

Kalle Samooja näytti jo hivuttautuvan top 10:een London Golf Clubilla meneillään olevan European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Hän iski Heritage-kentän 12. reiällä päivän neljännen birdien, ja nousi kärkikymmenikön tuntumaan.

Kierroksen viimeisellä kolmanneksella kirivaihdetta ei enää löytynyt, Samoojan tehtyä bogey-tulokset rei’illä 13 ja 16. Tulos 70 vei hänet Cazoo Classic -kilpailussa kokonaistilanteeseen kuusi alle, jolla heltiää tässä vaiheessa jaettu 29. sija.

Matkaa neljättä sijaa parhaillaan jakaviin pelaajiin on kolme lyöntiä, joten Samooja taistelee vielä sunnuntaina kunnon venytyksellä korkeastakin sijoituksesta.

”Puttaaminen on tällä hetkellä sen verran synkkää, että vaikea tehdä tulosta. Sitten kun sain ryhmään vielä kaksi etanaa, niin kyllä siinä vähän oli pääkoppa kireällä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Paljon hyvää kyllä pelissä tulevaa ajatellen. Reenataan puttia ja koitetaan jysäyttää huomenna vielä alhainen tulos.”

Sami Välimäen (+2) esityksessä oli samoja ongelmia kuin kahtena aikaisempana päivänä. Birdiejä tuli mukavasti, mutta virheet olivat turhan herkässä. Tuloksen 75 pelanneelle Välimäelle kirjattiin viisi bogia ja yksi tuplabogey, ja hän notkahti jaetulle 66. sijalle.

Tuloslistan toisessa päässä, Rasmus Højgaard (-14) oli erinomaisella pelituulella. Bogiton kierros sisälsi peräti kymmenen birdieä, ja tulos 62 on Heritage-kentän uusi ennätys.

Tanskalaisella on kahden lyönnin johto 11 reikää pelanneeseen Englannin Jordan Smithiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje