Webb Simpson pelaa tavallisten harrastajien kanssa usein pro ameissa. Kysyttäessä, mikä on hänen mielestään yleisin harrastelijoiden tekemä välinemoka, Simpson ei joudu pohtimaan vastaustaan:
”He pelaavat liian painavilla mailoille. En sano, että he ovat heikkoja, mutta useimmiten heillä ei ole golfia ajatellen tarpeellista lihaskuntoa, jotta he pystyisivät svingaamaan tehokkaasti painavalla mailalla.”
Cobra Golfin asiantuntijat yhtyvät Simpsonin näkemykseen. Tehdessään testejä uusien super -kevyiden rautamailojen suunnitteluvaiheessa Cobralla huomattiin, että kun varren painoa laskettiin 60 grammasta 55 grammaan, nousi mailanpään nopeus keskimäärin yhden mailin tunnissa. Lyöntipituudessa eroa oli kaksi metriä.
Kevyempien varsien lisäksi Simpson neuvoo harrastajia suosimaan raudoissaan hieman suurempia lapoja.
”Näen usein korkeallakin tasoituksella pelaavien harrastajien käyttävän hyvin pienilapaisia rautamailoja. Heidän olisi hyvä ymmärtää, että niillä he missaavat paljon useammin kuin onnistuvat. Minäkin missaan lyöntejä aika usein”, Simpson muistuttaa.
Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/
Ota vastaan kaikki apu, minkä saat
Joidenkin ihmisten on vaikea ottaa vastaan apua. Golfin harrastajalle se on haitallinen ominaisuus, kysytään vaikka Henrik Stensonilta.
Loistavana rautapelaajana tunnettu ruotsalainen on pelannut vuodesta 2013 asti Callawayn Legacy Black -raudoilla. Hän tietää, mitä anteeksiantavuus tarkoittaa, vaikka sitten puhuttaisiin huippupelaajasta.
”Alkuasennossa maila näyttää perinteiseltä blade-raudalta, mutta pohja on hieman leveämpi ja paksumpi ja maila on vähän anteeksiantavampi.”
”Ei tästä lajista tarvitse tehdä yhtään sen vaikeampaa kuin mitä se on. Ammattilaiset saavat joskus homman näyttämään helpolta, mutta golfissa marginaalit ovat todella pienet. Jos teknologia auttaa sinua pienentämään lyöntien hajontaa muutamalla metrille, se apu kannattaa ottaa vastaan”, Stenson sanoo.