Svingin kaaren matalimman kohdan tulisi olla pallon etupuolella. Helpoiten tämä onnistuu lyömällä pientä fade-kierrettä.
Pitkä varsi ja matala nostokulma muodostavat yhdistelmän, joka saattaa herättää joissain harrastajissa pelkoa. Ongelmia syntyy usein siitä, että mailalla osutaan maahan ennen palloa tai osuma jää liian ohueksi. Saatat silti joskus tarvita väyläpuun tarjoamia lisämetrejä kentällä.
Keskity muuttamaan hieman svingiäsi lyödäksesi puhtaita osumia spoonilla. Svingin kaaren matalimman kohdan tulisi olla pallon etupuolella, eli vasta osuman jälkeen. Helpoiten tämä onnistuu lyömällä pientä fade-kierrettä eli tulemalla osumaan ulkoa sisään.
Mitä enemmän svingaat vasemmalle (oikealta puolelta lyövät), sitä edemmäs siirrät svingisi kaaren matalinta kohtaa. Älä pelkää slaissia, olet lyömässä power fadea.
Tee normaali taaksevienti. Kun lähdet alas taaksevienin huipulta, työnnä käsivarsiasi pitkälle kehostasi. Suuntaa mailaa hieman vasemmalle lyöntilinjasta läpimenossa. Tämä cut-tyyppinen svingi auttaa sinua osumaan ensin palloon ja vasta sitten maahan, ja tuloksena on täydellinen svingi puukolmoselle.
Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/
Korkeammalla nostokulmalla varustettu väyläpuu voi olla bägisi täsmäase
Jos isolla nostokulmalla varustetut väyläpuut sopivat mielestäsi vain heikkotasoisille pelaajille, niin sano se Brooks Koepkalle, Adam Scottille ja Tony Finaulle. Tosiasiassa PGA Tourin pelaajista yli 15 prosentilla on bägissään väyläpuu, jonka nostokulma on vähintään 16 astetta.
Tour-pelaajilla pystyvät lyömään palloa tarpeeksi kovaa, jotta se kohoaa tarpeeksi korkealle, toisin kuin monet harrastajat, mutta moni pelaaja käyttää mieluummin nostavampaa mailaa, joka tuottaa pallolle korkeamman lentoradan ja auttaa maksimoimaan pituuden. Näin pituusero draiverin ja puukolmosen, ja toisaalta puukolmosen ja hybridin tai pitkän raudan, välillä on pienempi. Jokaisen harrastajankin kannattaisi harkita samaa.
”Spooni” on käyttökelpoinen myös avauksissa. ”Aina kun haluan varmistua siitä, että pystyn pitämään palloni pelissä, lyön puukolmosellani. Siinä mailassa onkin enemmän tiinjälkiä kuin hiekkaa”, sanoo Tony Finau omasta Ping G410 -väyläpuustaan.