Yksikään iltapäivän otteluista ei edennyt 16. reikää pidemmälle isäntien näytettyä jenkeille kaapin paikan.
Yhdysvaltojen vietyä aamupäivän fourball-pelit luvuin 3–1, oli Euroopan joukkue tiukassa paikassa iltapäivän foursomeissa. Kotijoukkue vastasi huutoon nuijimalla vieraansa maan rakoon voittamalla jokaisen ottelun. Samalla isännät siirtyivät 5–3-johtoon.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Eurooppa Ryder Cupissa pystyy voittamaan kaikki neljä foursome-ottelua yhden päivän aikana. Kaikkien neljän ottelun voittaminen yhden aamu- tai iltapäivän aikana on sekin äärimmäisen harvinaista. Eurooppa on pystynyt moiseen viimeksi vuonna 1989 Belfryssä.
Ylivoimaisimman näytöksen järjesti pari Sergio Garcia–Alex Noren, joka kukisti Phil Mickelsonin ja Bryson DeChambeaun 5&4.
Aamuksi penkitetyt Garcia ja Noren ratkaisivat pelin jo etuysin aikana johdettuaan ottelua puolivälissä jo seitsemällä. Norenilla on Le National -kentältä lämpimiä muistoja kuluvalta kaudelta, sillä ruotsalainen vei nimiinsä Ranskan avoimet kesäkuun lopussa pelipari Sergio Garcian jakaessa kahdeksannen sijan.
Molempien kapteenien peluuttamista on kritisoitu, kuten jo perinteeseenkin kuuluu, ja etenkin Yhdysvaltojen kapteenin Jim Furykin kohdalla kritiikkiin on helppo yhtyä.
Le National -kentän kapeilla väylillä avauslyöntien merkitys on suuri. Draivien tarkkuus ei lukeudu etenkään Phil Mickelsonin vahvuuksiin. PGA Tourilla ”Lefty” on osunut väylään avauksillaan vain 51, 59 prosenttisesti. Tilasto on kiertueen toiseksi huonoin. Foursomessa Mickelson vastasi joka toisesta avauksesta jättäen peliparinsa liian usein kiperään tilanteeseen.
Pelkästään Mickelsonin avauksiin pari ei kaatunut, mutta pelaamalla 14 reikää kaksi yli parin Ryder Cupissa ei voi vakavasti kamppailla otteluvoitosta.
Aamupäivällä nelipallo-ottelunsa kotiin hoitanut Francesco Molinari–Tommy Fleetwood-pari ei antanut vastustajilleen iltapäivälläkään mitään mahdollisuuksia. Justin Thomas ja Jordan Spieth kukistuivat luvuin 5&4.
Molinarin peli kulki vähäeleisin varmasti. Fleetwood sen sijaan loisti ollen avauspäivän kuumin eurooppalainen. Aamupäivällä hienosti putannut Jordan Spieth oli iltapäivällä viheriöllä pahasti hukassa.
Stenson–Rose-pari vakuutti
Henrik Stenson ja perjantaina kaksi ottelua urakoinut Justin Rose hoitivat oman leiviskänsä jälleen kerran tyylillä. Pari voitti Dustin Johnsonin ja Rickie Fowlerin luvuin 3&2 johdettuaan ottelua 11 reiän jälkeen jo 5 up.
Jenkit saivat puristettua pienin kirinpoikasen, mutta eivät lopulta pystyneet uhkaamaan ruotsalaisenglantilaista paria. Silmiinpistävää oli erityisesti maailmanlistan ykköspelaaja Dustin Johnsonin surkea puttivire etenkin lyhyissä puteissa.
Euroopan taisteluhengen ruumiillistuma Ian Poulter ja ehdottomiin runkopelaajiin lukeutuva Rory McIlroy löysivät itsensä kahden reiän takaa-ajoasemasta kolmen pelatun reiän jälkeen ottelussa Bubba Watsonia ja Webb Simpsonia vastaan.
Etulenkin jälkeen asetelma oli kuitenkin kääntynyt eurooppalaisten eduksi parin voitettua peräkkäin reiät 6–9. Kolmella reiällä voittoon riitti par jenkkien tuherrettua korttiinsa kolme peräkkäistä bogia. Lopulta ottelun kirjattiin Euroopalle luvuin 4&2.
Lauantaina Ryder Cupia jatketaan jo kello 9.10 Suomen aikaa best ball -pelimuodolla.
Harmi vain,kun selostuksen joutuu viaplaylla kuuntelemaan englanniksi,
kun näillä suomiselostajilla ei oikei fokus pysy pelin selostamisessa,
vaan keskitytään kaikkeen epäolennaiseen höpöttelyyn minuutti tolkulla.
Tänään oli juttua naisten valmennuksesta ja salibändystä ja välillä
havahduttiin käynnissä olevasta pelistäkin vähän kertomaan.
Yritin iltapäivällä uudestaan,mutta silloin oli päälimmäisenä
joku mikkihiirikilpailu,sekä siihen liittyvä hästäkki ja twitteri hömppä.
Enlannin selostaja sen sijaan selosti juuri sitä,mitä kuvassa tapahtui.
Minusta taas on suunnaton rikkaus kuunnella britti-englantilaista selostusta. Oppii jälleen jotain uusia termejä ja sanontoja sekä oikeaa asennetta Ryder Cupiin – ollaan kohteliaita ja herrasmiehiä eikä hurrata vastustajan epäonnistumiselle. Kuuntelin hetken aikaa Tyryn ja Tykyn kommentointia – taitaa olla niin että golfin selostamisessa meille on vielä hirveän pitkä matka vastaavaan englanninkieliseen selostukseen. Johtuuko se kulttuurieroista vai mistä, sitä en osaa sanoa. Mutta nautitaan nyt mahtavasta tunnelmasta ja loistavista golfsuorituksista Ranskan maalla.