5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tässä ovat Ryder Cupin leijonat ja lampaat

Viktor Hovland oli Roomassa paras pelaaja. Kuva: Getty Images

Purimme ja analysoimme kaikkien Ryder Cup -pelaajien suoritukset.

Ryder Cup 2023 , Marco Simone GCC, Rooma 16,5 – 11,5

Eurooppa

Jon Rahm 2–0–2 (voitot, tappiot, tasapelit)

Ei hävinnyt yhtään ottelua. Varsinkin Hattonin kanssa pelatessaan oli kiven kova. Väänsi sunnuntaina moraalin kannalta tärkeän tasurin avausottelussa maailmanlistan ykköstä vastaan.
++

Rory McIlroy 4–1–0

Vakuuttava alusta loppuun. Kantoi avainpelaajan vastuun horjumatta. Sunnuntaina otti kuskin paikan heti kättelyssä. Ainoa tappio tuli Fleetwoodin kanssa ottelussa Cantlayta ja Clarkia vastaan. Siitä kunnia kuuluu loistavat päätösreiät pelanneelle Cantlaylle.
+++

Matt Fitzpatrick 1–2–0

Pääsi helpohkoon paikkaan McIlroyn pariksi kahteen otteluun, muttei pystynyt tarjoamaan parilleen parasta mahdollista tukea. Sunnuntain kaksinpeleissä taisteli viimeiselle viheriölle asti, muttei pystynyt vääntämään matsia tasoihin.

Victor Hovland 3–1–1

Näytti koko kisan ajan maailman parhaalta pelaajalta. Kisan strokes gained -tilaston ylivoimainen ykkönen. Kylvetti Åbergin kanssa Scheffler& Koepka -parin luvuin 9&7. Voitti sunnuntaina päivän toisessa ottelussa Morikawan ja helpotti merkittävästi kentällä olevien joukkuekavereidensa paineita.
+++

Tommy Fleetwood 3–1

Kaksi voittoa Roryn rinnalla ja sunnuntaina voittopisteen tuonut voitto Fowlerista. Joukkueelleen tärkeä tunnelmanluoja.
++

Tyrrel Hatton 3–0–1

Ei tappioita. Teki osuutensa Rahmin rinnalla ja näytti kaapin paikan Harmanille sunnuntaina. Näyttää tunteensa, eikä kiukuttelukaan nyt mennyt yli.
+++

Ludvig Åberg 2–2–0

Kesti debyytissään paineet. Pääsi väkivahvan Hovlandin rinnalle parhaaseen mahdolliseen paikkaan ja onnistui foursomeissa. Sunnuntaina näytti kuitenkin vastaantulijalta Koepkaa vastaan.
+

Justin Rose 1–1–1

Taisteli hurmiossa. Venyi perjantaina ja lauantaina nelipallo-otteluiden loppumetreillä upeasti. Sunnuntaina joutui taipumaan.
+

Nicolai Højgaard 0–2–1
Joukkueen heikoin lenkki. Pelillisesti pahoissa vaikeuksissa. Puolikas piste Rahmin aisaparina
– –

Robert MacIntyre 2–0–1

Tilastollisesti joukkueensa heikoin pelaaja. Mutta nyt pelattiin reikäpeliä. Onnistui tärkeillä hetkillä, vaikka oli griineillä välillä aivan kujalla. Toi kaksi pistettä ja vältti tappiot.
+

Shane Lowry 1–1–1

Loistava joukkuepelaaja on joukkueelle tärkeä hengenluoja. Kentällä olisi voinut sujua paremminkin. Heräsi sunnuntaina eloon ja vääntäytyi sillasta tasuriin ottelussa Spiethiä vastaan.
+

Sepp Straka 1–2–0

Aloitti Lowryn kanssa kisan vahvasti, mutta sen jälkeen menetti otteen. Ehkä paineet olivat liikaa? Pelillisesti keskikastia, mutta tappajanvaisto reikäpeleissä puuttui.

Luke Donald, kapteeni 16,5

Peluutti joukkuetta fiksusti ja loi hyvän hengen. Pelaajat ilmaisivat kisan jälkeen haluavansa Donaldin jatkavan seuraavat kaksi vuotta, se kertoo olennaisen.
+++

Scottie Scheffler (oik.) ei pystynyt antamaan joukkueelle sitä, mitä maailmanlistan ykköseltä odotetaaan. Rickie Fowler (vas.) ei pystynyt siihenkään vähään. Kuva: Getty Images

USA

Scottie Scheffler 0–2–2

Maailmanlistan ykkönen ei voittanut peliäkään. Joutui koviin paikkoihin, mutta ei pystynyt antamaan joukkueelleen sitä, mitä tilattiin. Rahmia vastaan näytti kuitenkin taistelutahtoa ja tasonsa.
– –

Sam Burns 1–2–0

Ei pystynyt mihinkään Schefflerin parina foursomissa. Otti kuitenkin Morikawan kanssa lauantaina kovan päänahan parista Hovland–Åberg ratkaisten käytännössä itse matsin alkurei’illä. Sunnuntaina liian kovassa paikassa McIlroyta vastaan.
+

Colin Morikawa 1–3

Ainoa piste Burnsin parina. Muuten varjojen mailla. Ei vastannut huutoon.
– –

Justin Thomas 1–2–1

Joutui epäkiitolliseen asemaan pelatessaan kolme matsia ajoittain täysin kassalla olleen Jordan Spiethin parina. Perjantaina onnistui tasaamaan pisteet iltapäiväsession ottelussa. Joukkuepelaaja syöksyi sunnuntaina Cantlayta kohti ammutun luodin eteen jättämällä lippalakin hotellille. Ei onnistunut hiljentämään kritiikkiä valinnastaan.

Jordan Spieth 0–2–2

Puttasi ajoittain takavuosien tapaan. Muilta osin vain varjo parhaastaan. Löi vasemmalle ja oikealle. Sunnuntaina kuitenkin löysi idean ja tasasi pisteet Lowrya vastaan.
– –

Rickie Fowler 0–2–0
Kaksi ottelua, kaksi tappiota.
– – –

Max Homa 3–1–1

Jos USA:lla olisi ollut pari muutankin Max Homaa, lopputulos olisi ollut toisenlainen. Hävisi vain avausottelunsa, eikä vähiten siksi, että pelipari Brian Harman oli niin kuutamolla, jonka jälkeen oli rautaa.
+++

Brian Harman 2–2–0

Paransi alun hermoilun jälkeen peliään ja oli ajoittain hyvä. Ei kuitenkaan mahtanut mitään Hattonin rynnistykselle sunnuntaina. Tienasi pisteensä liekehtivän Homan avustuksella.
+

Wyndham Clarke 1–1–1

Oli vakuuttava Homan rinnalla perjantaina, muttei pystynyt juuri auttamaan Cantlayta lauantaina. Otti kuokkaan kaksinpelissä hermoilleelta MacIntyreltä. Pitkä peli aivan hukassa.

Patrick Cantlay 2–2–0

Hämmensi kulisseissa ja sai joukkuehengen rakoilemaan lippalakkidraamallaan (ja vaadittuaan pelaajille rahaa pelaamisesta Ryder Cupissa), mutta vakuutti kentällä. Nipisti pisteen McIlroy–Fitzpatrick-parilta lauantaina, eikä suostunut taipumaan kovaa taistelleelle Justin Roselle sunnuntaina. Olisi saanut toisen plussan, jos olisi ymmärtänyt olla horjuttamatta joukkuehenkeä.
+

Xander Schauffele 1–3

Voitti sunnuntaina, mutta ei saanut sitä ennen juuri mitään aikaiseksi.

Brooks Koepka 1–1–1

Sai tililleen 9&7-murskatappion Schefflerin parina. Voitti Åbergin ja saalisti tasurin perjantailta. Ei pystynyt tuomaan joukkueelleen sitä, mitä kokeelta pelaajalta odotetaan. Parhaiten jäi mieleen Rahmin onneton psyykkausyritys.

Zach Johnson, kapteeni 11,5

Kapteenin valitsemien pelaajien saldo oli 4–12–4: not good. Hämmensi Spiethiä puuttumalla mailavalintaan kesken ottelun, jonka jälkeen Spieth paukutti pallonsa jorpakkoon. Joukkue näytti alistuneelta perjantaiaamun jälkeen, eikä kapteenista ollut taisteluilmettä sytyttämään.
– –

Lue seuraavaksi: Näkökulma: Ryder Cup -huuma teki näkyväksi huippugolfin suurimmat puutteet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)