28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Euroopan vakuuttava rynnistys Ryder Cupissa jatkuu

Ludvig Åberg (vas.) ja Viktor Hovland järjestivät lauantain nelinpeleissä melkoiset murskajaiset. Kuva: Getty Images

Kotijoukkue tarvitsee enää viisi pistettä haasteottelun voittoon.

Euroopan joukkue esitti loistavia otteita Roomassa Italiassa käydyssä Ryder Cupin toisessa foursome-sessiossa. Eurooppa vei lauantaiaamun kamppailussa pisteet 3–1, ja lisäsi etumatkansa haasteottelussa lukemiin 9.5–2,5.

Aamun matsien todellinen kohokohta oli parin Viktor Hovland-Ludvig Åbergin ottelu Scottie Scheffleriä ja Brooks Koepkaa vastaan. Siinä norjalaisruotsalainen kaksikko oli täysin omaa luokkaansa nitistäen yhdysvaltaiset hurjin 9/7-lukemin.

Yksipuolinen näytös alkoi rakentua välittömästi, kun Hovland ja Åberg voittivat Marco Simone Golf & Country Clubin kentällä neljä ensimmäistä reikää putkeen.

Tilanne oli eurooppalaisille kahdeksannelle lyöntipaikalle tullessa 5 up, kunnes Hovland ja Åberg ottivat toistamiseen neljä peräkkäistä reikävoittoa. Tämän pidemmälle ei eurooppalaisittain hämmästyttävän suvereenia ottelua tarvinnut jatkaa.

Kyseessä on kaikkien aikojen ylivoimaisin yksittäisen ottelun voitto Ryder Cupin 18-reikäisten matsien historiassa. Ryder Cupissa pelattiin vuoteen 1959 saakka kahden kierroksen otteluita ja 18-reikäiset matsit tulivat ensimmäisen kerran ohjelmaan Royal Lytham & St Annesissa vuonna 1961.

Euroopan joukkue sai entistä enemmän puhtia pohjoismaalaisten uskomattomasta suorituksesta.

Voittopisteen kotijoukkueelle fourball-otteluissa toivat myös parit Rory McIlroy-Tommy Fleetwood (vs. Justin Thomas-Jordan Spieth) lukemin 2/1 ja Jon Rahm-Tyrrell Hatton (vs. Patrick Cantlay-Xander Schauffele) numeroin 2/1.

Tasaisemmat ottelut alkoivat myös kotijoukkueen tahdissa, mutta USA:n pelaajat laittoivat kierroksen edetessä vahvasti hanttiin. Kumpikin matsi päättyi eurooppalaisten erinomaisiin yksilösuorituksiin viheriölle, kun sekä Hatton että McIlroy laittoivat hankalahkot puttinsa sisään 17. reiällä.

USA:n ainoaksi pisteeksi kahdessa foursome-sessiossa jäi Max Homan ja Brian Harmanin voitto, jonka he ottivat parista Shane Lowry-Sepp Straka. Tässä matsissa yhdysvaltalaiset eivät olleet missään vaiheessa tappiolla, vaikka ottelu kierroksen puoliväliin saakka tasaisesti etenikin. Kyseessä oli myös jenkkien ensimmäinen matsivoitto 44. Ryder Cupissa.

Yhdysvallat alkaa olla seitsemän pisteen takaa-ajoasemassa tiukan paikan edessä. Se tarvitsee kunnollisen piristysruiskeen lauantai-iltapäivän fourball-otteluissa. Mikäli nämäkin matsit etenevät kolmen aiemman session kaltaisesti, jäävät sunnuntain singelit pelkäksi muodollisuudeksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje