14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tiger Woodsilla vaikeuksia avauksissa – olympiavoittaja paalulle San Diegossa

Yli viisituntinen piina toi Woodsille koko kierroksen aikana vain neljä väyläosumaa.

Tiger Woods pelasi torstaina ensimmäisen kilpailukierroksensa PGA Tourilla lähes 1,5 vuoteen. Vaikka Torrey Pinesin South Course on niin monet kerrat aiemmin tarjonnut Tigerille ilonhetkiä, jäivät ne Farmers Insurance Openin avauskierroksella nyt varsin vähäisiksi.

Hän on kilpailussa 18 reiän jälkeen sijalla 133 tuloksellaan 76.

Kyseessä on Woodsin heikoin ensimmäinen kierros koskaan PGA Tourilla pelaamassaan vuoden henkilökohtaisessa avausturnauksessa. Edellinen ”pohjanoteeraus”, 73, syntyi Phoenix Openissa kaksi vuotta sitten, jolloin hän lopulta karsiutui.

Woods pelaa seuraavan kierroksensa Torrey Pinesin helpommalla, North Coursella, jossa hänen on kuitenkin lyötävä reilusti alle parin päästäkseen mukaan viikonlopun kierroksille. Jatkopaikka heltiää 70 ensimmäiselle ja samaan tulokseen yltäneille pelaajille.

Tiger ei osunut takaysillä yhdelläkään avauksella väylään, kun koko kierroksella hänelle kirjattiin neljä väyläosumaa.

”Olin suurimman osan päivästä karheikossa. Kovaa oli, ja kosteaa”, hän sanoi.

Löin ensimmäisen avaukseni syvälle raffiin. Ajattelin, että tämähän on vasta avausreikä, lyödään jatkossa väylälle. Valitettavasti väyläosumia ei liiemmin kertynyt kierroksen edetessäkään.

Woods oli kierrostaan 11 reiän jälkeen yhden alle, mutta hän pelasi neljä seuraavaa reikää peräti viisi yli. Tiger teki vielä yhden bogin 17. reiällä, kunnes päätti kierroksensa birdieen.

Vaikeudet saattoivat tulla pienenä yllätyksenä Woodsille, joka esitti joulukuussa Hero World Challengessa kuitenkin varsin kohtalaista peliä. Bahamalla oli toisaalta lämmintä ja helpompi kenttä leveämpine väylineen. Tigerin kutsukilpailussa ei välttämättä muutenkaan pelata ”hampaat irvessä”.

Torrey Pinesin lähes 7000 metrin pituinen South Course on toista maata, vaikka hän on siellä kahdeksan voittoa saavuttanutkin. On silti muistettava, että Woods niihin aikoihin huippuvireessä.

Woodsin kanssa pelanneista Dustin Johnson aloitti kilpailun tuloksella 72, Jason Day tarvitsi lyönnin verran enemmän. Kolmikon kierros eteni tuskaisen hitaasti: viimeisen putin upottua reikään, aikaa oli startista kulunut viisi tuntia ja 20 minuuttia.

Farmers Insurance Openin kärjessä on Justin Rose tuloksellaan 65. North Courselta urakkansa aloittanut olympiakultamitalisti teki torstain kierroksella kaksi eaglea, kuusi birdieä ja kolme bogia.

Kakkosena oleva Adam Hadwin vastasi avauspäivän kovimmasta (66) South Coursella pelatusta tuloksesta. Kanadalainen taituroi viime viikolla CareerBuilder Challengessa kautta aikain kahdeksantena pelaajana PGA Tourilla viitosella alkavan kierrostuloksen.

Rosen ohella muista eurooppalaisista top 10:een mahtuu ainoastaan kahdeksantena oleva Ruotsin Jonas Blixt, joka pelasi North Coursella tuloksen 68.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje