Joko Russell Knoxin näytöt riittävät Ryder Cupiin? - Golfpiste.com

24.9.–1.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][22]
KilpailuaSuomalaista

24.9.–1.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][22]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Joko Russell Knoxin näytöt riittävät Ryder Cupiin?

Skotti uskoo Darren Clarken tarjoavan hänelle paikan joukkueeseen, vaikka pisteet eivät riittäisi suoraan valintaan Yhdysvaltoja vastaan pelattavassa haasteottelussa.

Travelers Championshipin voitto saattoi merkitä Russell Knoxille muutakin kuin vajaan 1,2 miljoonan dollarin palkintosekkiä ja uran toista ykköstilaa PGA Tourilla. Hän on yhä vahvemmin kuvioissa mukana, kun Euroopan Ryder Cup -joukkue saa alkusyksystä lopullisen muotonsa.

Knox oli ennen Connecticutin turnausta Ryder Cupin World Points -listalla 20:ntena, mutta nousi tuoreen menestyksensä myötä kyseisessä rankingissa sijalle kymmenen. Voitto paransi huomattavasti hänen mahdollisuuksiaan raivata tiensä Euroopan 12 pelaajan ryhmään, ja ainakin hän itse piti valintaansa varsin realistisena.

”Tiesin, että voittamalla Cromwellissa, Darren Clarken (Euroopan RC-kapteeni) on vaikea olla valitsematta minua”, Knox sanoi.

”Se on kuitenkin hänen ratkaisunsa. Hän voi valita, kenet haluaa, ja se on tietysti yksi kapteenin hienoimmista etuoikeuksista. Jos olen yhdeksän joukossa, ansaitsen paikkani joukkueeseen. Mikäli jään kymmenenneksi, Clarke voi sivuuttaa minut. Näin se vain menee.”

Euroopan joukkue valitaan kahden erillisen listan perusteella. Euroopan pistelistan neljä ja maailmanpistelistan viisi ensimmäista valikoituvat ryhmään automaattisesti elokuun 28. päivänä tehtävän viimeisen päivityksen mukaisesti.

Sama pelaaja voi olla molemmilla listoilla valintaan oikeuttavalla sijalla. Tällöin maailmanpistelistalla seuraavana oleva pelaaja on sisällä joukkueessa, kunnes koossa on yhdeksän pelaajaa. Loput kolme paikkaa jäävät Darren Clarken harkintaan.

Euroopan Ryder Cup -joukkue näyttäisi uusiutuvan melkoisesti tänä vuonna. Tulokkaista automaattisessa valinnassa kiinni tällä hetkellä ovat Danny Willett, Rafael Cabrera-BelloChris Wood, Matthew Fitzpatrick ja Andy Sullivan. Mikäli heidän lisäkseen myös Knox liittyy joukkueeseen, vanhan mantereen yhdistelmässä puolet on ensikertalaisia.

Hieman mutkia valintapolitikkaan tekee se, että Knox ei saanut meneillään olevan kauden alussa pisteitä World Golf Championship -sarjaan kuuluvan HSBC Championsin voitosta. Invernessissä syntynyt pelaaja liittyui Euroopan kiertueen jäseneksi vasta kyseisen turnauksen jälkeen, mutta hän ei ollut oikeutettu saamaan pisteitä takautuvasti.

Hieman vastaavasti Shane Lowry jäi ilman FedExCupin pisteitä voitettuaan niin ikään WGC-sarjan Bridgestone Invitationalin. Jos Knox olisi saanut pisteensä Shanghaista, olisi hän sinetöinyt paikkansa Euroopan joukkueeseen hyvissä ajoin.

Tämänhetkisten pistetilastojen perusteella Euroopan joukkueeseen ovat em. tulokkaiden lisäksi menossa Rory McIlroy, Henrik Stenson,Sergio Garcia ja Justin Rose.

Suoraan valintaan oikeuttavien sijoitusten ulkopuolella ovat Knoxin ohella muuan muassaLee Westwood, Martin Kaymer, Graeme McDowell, Søren Kjeldsenja Shane Lowry.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje