23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell debytoi European Tourilla

Nordic Leaguen kärkimies käynnistää torstaina pelinsä Made in Denmark –kilpailussa kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena. Roope Kakolla on mukavia muistoja aiemmilta Tanskan matkoiltaan.

Tanskalaiset juhlivat olympialaisissa saavuttaen peräti 15 mitalia. Iloista meininkiä  on ilmassa myös Himmerland Golf &Spa Resortissa, jossa kolmannen kerran pelattava ET:n kisa on noussut yleisömäärältään ja tunnelmaltaan Tourin parhaisiin.

Sören Kjeldsen on tanskalaisista kokenein ET:n -kiertäjä. Takana on jo 528 kilpailua. Kuva: Getty Images

Sören Kjeldsen on tanskalaisista kokenein ET:n -kiertäjä. Takana on jo 528 kilpailua. Kuva: Getty Images

Isäntien suuri toive on Sören Kjeldsenin menestys. Elämänsä keväässä golfillisesti porskuttava 41-vuotias tekisi mahdollisella voitollaan Ryder Cup-kapteeni Darren Clarken villien korttien valinnan vaikeaksi. Kjeldsen on monissa spekulaatiossa nyt se 13 pelaaja, jonka kohtalona on jäädä joukkueen ulkopuolelle.

Tuomas Pollari vetää fysiikkatreenit

Oliver Lindell starttaa torstaina kierrokselleen kello 13.30. Yleisö osaa varmasti antaa hänelle nuorukaisen rakastamia aplodeja, sillä Lindell on saavuttanut kauden molemmat Nordic Leaguen voittonsa Tanskassa.

<a href=Oliver Lindellin uran komeimpia saavutuksia on European Young Champions Trophyn ykkköstila. Kuva: Antero Lindell" width="505" height="404" />

Oliver Lindellin uran komeimpia saavutuksia on The Duke of York Young Champions Trophyn ykkköstila. Kuva: Antero Lindell

Kokonaissaldo on vakuuttava, 12 kilpailua joissa kahdeksan kertaa viiden joukkoon. Porvoolainen johtaa selkeästi pistelistaa, paikka Challenge Tourille vuodelle 2017 on käytännössä varma. CT:lla Lindell on kompuroinut kahdessa uransa ensimmäisessä kisassa missaten jatkopaikat epätasaisuudesta johtuen.

Ansiolistalle on tullut lisäksi SM-kultaa Tawast Golfista, sekä ryhdikäs esitys Open Championshipn karsinnassa.

”Peli on ihan kondiksessa, kenttä todella siistissä kunnossa. Varsinkin griinit ovat ihan huippua. Tavoitetta ei olo asetettu, tämä on vähän tutustumista tähän pääkiertueen toimintaan. Tietysti hyvää ja ehjää viikkoa lähetään tavoittelemaan”, kertoi Lindell tiistain jälkeen tunnelmistaan.

”Caddiena toimii Tuomas Pollari kuten Vierumäellä. Hän vetää minulle päivittäin fysiikkatreenit, saadaan kroppakin pidettyä kunnossa.”

Roope Kakko viettää mökkielämää

<a href=Roope Kakko viihtyi loistavasti olympialaisissa. Tuloslistalla hän oli 43. Kuva: Getty Images" width="630" height="395" />

Roope Kakko viihtyi loistavasti olympialaisissa. Tuloslistalla hän oli 43. Kuva: Getty Images

Rion olympialaisista reilu viikko sitten palannut Roope Kakko vuokrasi kisaviikon ajaksi mökin.

”Tämä on mukava malli, saan itse kokkailla maistuvat safkat. Matkasta toipuminen on mennyt mainiosti, pelikin tuntuu hyvältä. Tanska on ollut minulle vuosien varrella hyvää metsästysmaata, kenttä on ihan parhaasta päästä. Tästä käynnistyvät syksyn isot viikot, tavoite on tietysti nousta menestysten kautta rahalistalla 110:n joukkoon ja uusia työpaikka”, Kakko suunnitteli.

Hän sijoittui Tanskassa pelatussa Challenge Tourin kisassa vuonna 2008 Antti Ahokkaan voittaessa kakkoseksi. Kaudella 2014 Kakko oli samalla Himmerlandin kentällä ET:n kisassa 15.

Tiistaina hän pelasi yhdessä Oliver Lindellin kanssa.

”Vakuutuin näkemästäni. Todella hienoa ja valmista pelaamista, tekemisestä paistaa iloisuus ja intohimo”, Kakkos suitsutti itseään 16,5 vuotta nuorempaa junioria.

Roope Kakko lähtee kierrokselleen kello 10.10.

Martin Kaymer sai syksyllä 2012 kunnian upottaa Ryder Cupissa Euroopan voiton varmistaneen putin. Saksalainen saanee villin kortin tulevaan taistoon. Kuva: Getty Images

Martin Kaymer sai syksyllä 2012 kunnian upottaa Ryder Cupissa Euroopan voiton varmistaneen putin. Saksalainen saanee villin kortin tulevaan taistoon. Kuva: Getty Images

Sören Kjeldsenin lisäksi kuumimpia suosikkeja ovat Martin Kaymer, Thomas Pieters, Matt Fitzpatrick, Ross Fisher, Andy Sullivan sekä edellisviikolla voittanut Paul Peterson.

Made in Denmarkin palkintopotti (1,8 milj. euroa) on noussut suuremmaksi kuin Nordea Mastersissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje