20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist kyllästyi lyhyen draiverin maineeseen – lanseerasi TS2- ja TS3-mallistot

Yhtiön ”nopeusprojektista” hyötyvät myös uudet väyläpuut.

Titleist on valmistanut pitkään paraatiluokan draivereita, joita on nähty viimevuosina Jordan Spiethin ja Jimmy Walkerin kaltaisten major-voittajien bägissä. On kuitenkin todettava, että nämä esteettiset avausmailat ovat jääneet pahimpien kilpailijoidensa varjoon pituusominaisuuksista puhuttaessa.

Yhtiö on tinkinyt pituudesta draivereidensa suuremman spinnin ja kontrollin vuoksi, joskin välinetehtaiden tärkein kohderyhmä eli harrastajat eivät ole tästä liiemmin innostuneet.

Korjatakseen tilanteen Titleist perusti ”nopeusprojektin”, jonka avulla se pyrki maksimoimaan pituuden, korkeamman laukaisukulman ja paremman suorituskyvyn. Lopputulemana oli uudet TS2- ja TS3-mallistot, joiden väyläpuut ovat hyötyneet projektista lähes yhtä paljon kuin draiverit.

TS2-draiverissa on useita elementtejä, jotka tekevät siitä edeltäjäänsä huomattavasti pitkälyöntisemmän mailan. 20 prosenttia ohuempi titaanikruunu säästää painoa ja mahdollistaa alemman ja syvemmällä olevan painopisteen. Tämä parantaa laukaisukulmaa ja pallon kantavuutta sekä lisää MOI-arvoa eli hitausmomenttia, joka on 12 prosenttia suurempi kuin 917 D2:ssa.

Ohuempi ja kuusi grammaa kevyempi lyöntipinta lisää merkittävästi pallon nopeutta osuma tehden mailasta Titleistin kaikkien aikojen nopeimman draiverin. Ohuudesta kertoo paljon myös ratkaisu, jonka mukaan lavan urat oli tehtävä laserilla.

TS2 lienee pituuden ja anteeksiantavuuden yhdistelmää tavoittelevan pelaajan valinta. Kuva: Acushnet Company

TS3:ssa on samanlainen pituutta edistävä titaanikruunu, jonka paranneltu muoto lisää svinginopeutta. Mutta erojakin löytyy, keskeisimpänä SureFit CG -teknologia, jonka avulla on mahdollista säätää spinnitasoa ja laukaisukulmaa. Perinteisempi päärynämäinen muotoilu tuottaa matalamman lentoradan kuin TS2.

TS3 sopii lähtökohtaisesti pelaajalle, joka vaatii draiveriltaan enemmän työstettävyyttä ja säätöominaisuuksia.

Varsivaihtoehtojen joukossa ovat muun muassa Kuro Kage Black Dual Core 50 -, Tensei AV Series Blue 55 -, HZRDUS Smoke Black 60 – ja Even Flow T1100 White 65 -varret.

TS2- ja TS3-väyläpuut

Molemmat uudet väyläpuumallit hyödyntävät samaa teknologiaa kuin draiverit. Kruunu on edeltäjiä 27 prosenttia ohuempi, mikä draivereiden tavoin mahdollistaa alemman ja syvemmän painopisteen. Vaihteleva paksuinen, ohuempi lyöntipinta edistää pallon nopeutta ja pituutta sekä anteeksiantavuutta epätarkoissa osumissa. Parempi painonjako puolestaan kohentaa hitausmomenttia ja vakautta.

TS2- ja TS3-väyläpuissa on paljon samaa teknologiaa kuin uuden malliston draivereissa. Kuva: Acushnet Company

Kummankin version kannassa on myös parannettu versio Titleistin Active Recoil Channel -teknologiasta. Se tuottaa enemmän joustoa lyöntipinnassa – etenkin alemmas suuntautuneiden osumien kohdalla – mikä mahdollistaa suuremman laukaisukulman, matalamman spinnin ja pidemmät lyönnit.

TS3:n painopistettä voi kustomoida Titleistin SureFit CG -teknologian myötävaikutuksella. Yleisesti, TS3 tuottaa hieman matalamman lentokaaren kuin TS2 ja tarjoaa monipuolisempia mahdollisuuksia lyönnin muokkaukseen.

Varsivaihtoehtojen joukossa ovat muun muassa Kuro Kage Black Dual Core 55 -, Tensei AV Series Blue 65 -, HZRDUS Smoke Black 70 -, ja Even Flow T1100 White 75 -varret.

Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 28. syyskuuta.

Titleist TS2 ja TS3, suositushinnat:

Draiverit, 549,00 euroa
Väyläpuut, 329,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)