18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Testissä CaddyTalk Cube laseretäisyysmittari, jolla mittaat matkan myös kaverin pallolle

Cube on pieni, vain hieman tupakka-askia kookkaampi, mutta sisältä löytyy mullistavaa teknologiaa. Kuva: Juha Nykänen.

Cube on niin pieni ja kevyt, että sen voi laittaa lyönnin ajaksi taskuun. Ainutlaatuisen kolmiomittaustekniikan ansiosta sillä voi myös ottaa mitan pallolta lipulle ”etäyhteydellä”.

Cube painaa vain 140 grammaa ja se on todella pieni. Silti ominaisuudet ovat etäisyysmittareiden kärkipäätä ja osin ylikin. Tavanomaisen suoran etäisyysmittauksen lisäksi tarjolla on kahdenlaista slope-mittausta. Valmistajan mukaan Magic Slope huomioi eripituisten lyöntien lentokaarien muodot muita mittareita paremmin.

E-Slope laskee tähän mittalukemaan mukaan myös lämpötilan, ilmanpaineen ja kosteuden tuomat vaikutukset. Näiden lisäksi ainutlaatuinen Caddy Mode -kolmiomittaus tuo omat lisämausteensa peliin.

Toimiiko kolmiomittaus?

Kolmiomittaus on palkittu ominaisuus, jota muilla ei ole. Sen ansiosta pallon taakse ei tarvitse lähteä ottamaan tarkkaa mittaa lipulle, vaan homman voi hoitaa vaikka golfautosta. Niinpä mukaan pallon taakse voi ottaa vain tarvittavan mailan. Vaihtoehtoisesti pelikaverille voi kertoa oikean lyöntimatkan, vaikka itse seisoisi kymmenien metrien päässä kumppanistaan.

Kolmiomittaustila kytketään toimintaan laitteen alla olevaa painiketta kerran painamalla. Tällöin näyttö kehottaa ensin ottamaan mitan suuntaamalla mittarin tähtäinristikko palloon. Sitten kiikari suunnataan lippuun ja painetaan vielä toisen kerran päälle sijoitettua punaista mittauspainiketta. Kuin taikaiskusta pallon ja lipun välinen etäisyys ilmestyy näytölle. Toiminnolla voi myös auttaa kauemmaksi tai sivulle palloineen päätynyttä pelikaveria.

Cube antaa tarkkoja lukemia

Kolmiomittaukset toimivat kokeissamme lähes poikkeuksetta hyvin ja mittaustulosten uudelleentarkistaminen suoraan pallon takaa varmisti asian. Myös suorat mittaukset olivat täsmälleen samoja parin hyväksi havaitun lasermittarin kanssa. Mitoissa ei siis ole heittoa, vaan mittari toimii luotettavasti.

Slope-mittausten tarkkuus, joissa mittari huomio korkeuserot ja ilmasto-olot, ovat vaikeammin varmistettavissa. Näytetyt etäisyyslukemat tuntuivat kuitenkin omien arvioidemme mukaan hyvin totuutta vastaavilta.

Laite ilmaisee etäisyysmitan lukittumisen lähimpään mittausristikon keskellä näkyvään kohteeseen kätevästi värinällä.

Hyvät näytöt

Läpikatsottavan etsimen kuva on selkeä ja terävyyssäädölle on kunnollinen tarkennusrengas. Tähtäinristikko ja mittalukemat tuotetaan etsimeen kaksivärisellä oled-näytöllä. Jos slope-mittaus on käytössä, slope-lukema näkyy ylempänä ja täsmällinen etäisyys sen alla. Oledin kirkkaustasoja on kolme, joista himmein on käyttökelpoisin hämärässä pelattaessa. Näytöt ovat selkeät kaikissa valoisuusoloissa.

Kun lukema kohteeseen on mitattu, se ilmestyy myös mittarin sivuun sijoitettuun nestekidenäyttöön. Näin lukeman voi tarkistaa uudelleen mittarin kyljestä vielä kymmenen sekunnin ajan. Sivunäytöllä näkyy myös slope-toiminnon symboli sen ollessa käytössä. Slope-mittausta ei saa käyttää kilpailukierroksen aikana.

Cuben pakkaus sisältää pehmustetun kuljetuspussin ja usb-c-kaapelin akun latausta varten. Täyteen ladatulla akulla voi valmistajan mukaan tehdä noin 10 000 mittausta. IP55 vedenkesto tarkoittaa, että laite ei häiriinny pölystä tai pienistä roiskeista. Jatkuvaa sadetta tai veden alle upottamista Cube ei kestä.

Tekniset tiedot

Hinta: 429 €
Paino: 140 g
Mitat: 9 x 5 x 3 cm
Akku: 700mAh ladattava litiumakku
Linssi: 6 x zoom
Toiminnot: Caddy Mode, Magic Slope, E-Slope, lcd-sivunäyttö, kaksivärinen läpikatsottava oled-näyttö, Pin Finder, värinäilmaisu, IP55 vedenkesto
Maahantuoja: Klintrade Oy (www.klintrade.fi)

Lue seuraavaksi: Näkökulma: Vain viiden metrin tähden – etäisyyskiikari ohjaa peliäni enemmän kuin haluaisin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje