18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Etäisyyskiikari vai GPS-kello? Shot Scopen uusi laite lopettaa vastakkainasettelun

Kun Shot Scope PRO LX+:ään yhdistää anturipohjaisen automaattisen tilastointityökalun, löytyy yhdestä laitteesta kaikki mitä golfari tarvitsee.

Kumpi on golfarille hyödyllisempi varuste, etäisyyskiikari vai GPS-kello? Molemmilla laitteilla on vakaat kannattajakuntansa ja molempien puolesta on helppo perustella. Etäisyyskiikari nauttii suurta suosiota etenkin parempien pelaajien keskuudessa, koska se antaa aina tarkan etäisyyden lippuun. Ero metrin ja viiden metrin birdieputin välillä voi syntyä pelkästään siitä, että et tiedä metrin tarkkuudella etäisyyttä lipulle. Tämä on tärkein, mutta samalla ainoa perustelu kiikarin puolestapuhujille.

GPS-pohjainen golfkello tai laite on taasen selvästi kiikaria monipuolisempi, helpompi ja nopeampi. Kymmenien tuhansien kenttien datan sisältävät laitteet kertovat sinulle tarkan etäisyyden kaikkiin tärkeimpiin kohtiin kentällä, kuten bunkkereihin, estealueisiin ja parhaisiin lay up -paikkoihin. Lähestymislyönneissä saat mitat sekä viheriön eteen, taakse, että keskelle. Kaikki tämä tieto on saatavilla nopeasti yhdellä vilkaisulla ja kellon tapauksessa suoraan ranteesta. GPS-pohjainen laite pystyy siis lähes kaikkeen; paitsi ennustamaan missä päivittäin paikkaa vaihtava reikä viheriöllä tarkalleen sijaitsee.

Etäisyyskiikarin ja GPS-laitteen välinen vastakkainasettelun aika on nyt kuitenkin ohi. Shot Scope toi kauden kynnyksellä markkinoille PRO LX+ -laitteen, joka on etäisyyskiikari ja GPS-laite yhdessä ja samassa paketissa. GPS-laite kulkee näppärästi kiikarissa kiinni, mutta sen voi myös irrottaa ja niitä voi käyttää erikseen. Kiikari on lisäksi varustettu slope-toiminnolla, joka kertoo minkä mittaisen lyönnin pelaajan on todellisuudessa lyötävä, jos se lyödään ylä- tai alamäkeen.

Laitteen hyödyt pelaajalle eivät pääty tähän. Lajin synnyinmailla Skotlannissa vuonna 2014 perustettu yritys on tehnyt uraauurtavaa työtä datapohjaisen tilastoinnin parissa. PRO LX+ -laite sisältää gripin päähän kiinnitettävät anturit, jotka keräävät automaattisesti dataa jokaisesta lyönnistäsi.

Jo vain muutaman kierroksen jälkeen Shot Scope laskee sinulle ammattilaiskiertueilta tutut Strokes Gained -tilastot, jotka kertovat sinulle, että miten pelisi osa-alueet tilastollisesti vertautuvat muihin pelaajiin. Shot Scope myös kirjaa ylös kaikkien lyötyjen lyöntien mitat, jolloin saat tarkkaa tietoa siitä, että kuinka pitkälle milläkin mailalla lyöt. Yhteensä Shot Scope luo sinulle yli 100 erilaista tilastoa, joiden avulla sinun on mahdollista kehittää omaa peliäsi entistä analyyttisemmin.

Kun laite on näin monipuolinen, herää tietysti kysymys sen hinnasta. Se on iloinen yllätys. Vempele maksaa 399 euroa, eli ei juuri sen enempää kuin hyvä etäisyyskiikarikaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Pera Kartio says:

    Jotenkin aina huvittaa bogipelaajien kiikarimittailu lipulle, kun lyönti griinille onnistuu vain harvoin. Mihin tarvitaan metrin tarkkuutta, kun lähestymislyönnin pituus vaihtelee 15m. Golfkello, joka antaa etäisyyden griinin eteen, keskelle ja taakse antaa riittävän määrän tietoa, jota soveltamalla (ylämäki, alamäki, esteiden sijainti, tuuli ja päivän kunto) voidaan valita maila ja sopiva lyönti. kello on helppokäyttöisempi ja lisäksi nopeuttaa peliä.