27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kaksi vaihtoehtoa helpomman wedgepelin ystäville

Niin Mizuno kuin Cleveland tuovat markkinoille uudet, kehäpainotteiset wedget, jotka puhuttelevat mailaltaan anteeksiantavuutta haluavia.

Kunnon wedge on blade. Tarkkuustyökalu, jolta ei anteeksiantavuutta tarvita. Näinhän sitä on totuttu ajattelemaan. Luotto omaan wedgepeliin tuntuu olemaan kova, eikä mailoilta armoa kaivata, vaikka rautasetti olisi kehäpainotteisena helpon puoleinen. Voi kuitenkin olla, että asiaa kannattaisi ajatella toisenkin kerran.

Mailamerkeistä Clevelandilla on pitkät perinteet kehäpainotteisen wedgen kaupustelusta ja kehittämisestä. Sen CBX-malli on kehäpainotteinen. Nyt yritys lanseerasi uuden CBX Full Face -mallin, joka tosin tulee kauppoihin vasta maaliskuussa.

Sen lapa on nimensä mukaisesti hieman tottua suurempi ja entistäkin anteeksiantavampi. Lapaan on pakattu rutosti muutakin teknologiaa, etenkin uriin, mutta pihvi on sittenkin isompi ja anteeksiantavampi lapa. Siksi maila todella on kokeilemisen arvoinen monelle, etenkin, jos tasoitus on korkeanpuoleinen.

Cleveland CBX Full Face.

Lavan pohja on muotoiltu uusiksi siten, että 50–52-asteisissa mailoissa on keskitytty täysien lyöntien toimivuuteen, kun nostavammissa 50–60-asteisissa malleissa painopiste on ollut lyhyempien lähipelilyöntien helpottamisessa.

Hintalappu pysyy alle kahden sadan euron, 189 euroa, joka tänä päivänä tuntuu olevan wedgejen kohdalla paperia. Grafiittivartisena hinta nousee kympillä.

Mizuno S23

Mizunon wedgeuutuus, S23, on profiililtaan hieman eri käyttäjäryhmän maila kuin Clevelandin CBX. Se on suunniteltu hitusen paremmille pelaajille, vaikka onkin blade-lapaa helpompi pelata. Aivan puhdas kehäpainotteinen malli se ei ole, vaan kyseessä on enemmän niin sanottu toe-weighted eli kärkipainotteinen malli.

Massaa on siirretty lavan kärkeen mm. keventämällä lavan hoselia. Näin lavan sweet spot on saatu siirrettyä keskelle lapaa, kun se perinteisissä blade-wedgeissä on hieman kannan puolella. Ratkaisu auttaa parantamaan kontaktia palloon ja tuottaa näin enemmän alakierrettä lyöntiin.

”Huippupelaajilta tuttu alakierre ei ole mahdollista meille tavallisille pelaajille, koska me emme osu palloon toistettavasti tarpeeksi puhtaasti. Keskelle siirretty sweet spot helpottaa suurta osaa pelaajista osumaan palloon paremmin ja saamaan mailan ominaisuudet käyttöönsä”, Mizunon kehitys- ja suunnitteluosaston johtaja David Llewellyn sanoo.

Mizunolle tuttuun tapaan lavat on valmistettu takomalla yhdestä metallinkappaleesta. Teräs on Mizunon käyttämää Boron 1025 -seosta, jonka luvataan pidentävän lavan elinkaarta. Sekään ei ole ihan vähäpätöinen juttu ottaen huomioon mailan melkoisen korkean, 230 euron hintalapun, josta on valitettavassa tulossa uusi normi wedgemarkkinoilla.

Lavan muotoilu muuttuu nostokulman mukaan. Värivaihtoehtoja tarjolla on kaksi. Kauppoihin uutuus saapuu helmikuun loppupuolella.

Lue seuraavaksi: Lisää hiilikuitua ja tuloksena on entistä anteeksiantavampi draiveri, lupaa TaylorMade

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje