23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Lisää hiilikuitua ja tuloksena on entistä anteeksiantavampi draiveri, lupaa TaylorMade

TaylorMade Stealth 2 Plus. Kuva: TaylorMade Golf Company

Yhtiön draivereissa on ensimmäisen kerran enemmän hiilikuitua kuin titaania.

TaylorMade Stealth oli yksi viime vuoden parhaista draivereista. Tukea väittämälle saa isojen kiertueiden tilastoista ja tuloksista. Stealthia ei ole kuitenkaan pidetty erityisen anteeksiantavana draiverina.

Yhtiö on yrittänyt korjata mainitun epäkohdan suunnitellessaan päivitetyn mallisarjan. TaylorMade lanseerasi Stealth 2 -draiverin markkinoinnin tueksi sanan, ”fargiveness”. Kirjaimien välistä voi tulkita, mihin mailasuunnittelun kahteen tärkeimpään ominaisuuteen se on uutuuden kohdalla keskittynyt: pituuteen ja anteeksiantavuuteen.

Tuntuviin metrimäärien lisäyksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, sillä anteeksiantavuuden maksimoiminen johtaa yleensä hitaampiin pallonnopeuksiin. Tämä puolestaan rokottaa lyönnin mittaa.

Stealth 2 on TaylorMaden ensimmäinen draiveri, joka sisältää enemmän hiilikuitua kuin titaania. Hiilikuidun osuus lavan pinta-alasta on kasvanut 50 kuutiosenttimetriin. Osumapinnassa on käytetty 60 kerrosta hiilikuitua. Näin se kestää paremmin pallon iskuvoiman. Myös lavan päällä ja pohjassa hiilikuitua on useita kerroksia.

Säästynyttä painoa on hyödynnetty toisaalla, kuten muu muassa lavan alaosassa. Tällä on yhteys lisääntyneeseen MOI-arvoon eli anteeksiantavuuteen.

TaylorMaden draivereiden osumapinta on perinteisesti ollut armollisempi kärkiosumille. Stealth 2:n kohdalla eloa luvataan myös kantaosumiin, eikä pallonnopeus putoa valmistajan mukaan yhtä dramaattisesti kuin aiemmin.

Stealth 2 Plus

Plus-versio sopii suuremmalla pallonnopeudella lyöville pelaajille, joilla on hyvä osumatarkkuus. Lavan pohjassa, etuosassa olevan liikuteltavan painon (15 g) avulla voi muokata lyöntiä. Myös lavan taakse voi asettaa painon (15 g) edistämään anteeksiantavuutta. Lavan yläreuna on muutettu merkin tallipelaajan Collin Morikawan toiveen mukaan aavistuksen suoremmaksi. Nostokulmat: 8, 9 ja 10.5 astetta.

Stealth 2

Pohjan takaosassa on kiinteä paino (25 g), joka antaa kunnon sysäyksen anteeksiantavuudelle. Tässä versiossa TaylorMade lupaa pallonnopeuden ja tarkkuuden säilyvän, vaikka osuma kohdistuisi sweet spotin ulkopuolelle. Lavan takana on C-muotoinen punainen rinkula, joka auttaa lisäämään vaikutelmaa lavan isommasta koosta. Tämän luvataan kohentamana monen itseluottamusta. Nostokulmat: 9, 10,5 ja 12 astetta.

TaylorMade Stealth 2 Plus -draiveriin on saatavana custom fit -tilauksesta värikäs osumapinta. Kuva: TaylorMade

Stealth 2 HD

Tiettävästi ensimmäisen kerran huippumerkin draw-kierrettä edistävä draiveri on koko mallisarjan anteeksiantavin versio. Pallon lähtökulma on aavistuksen korkeampi kuin edellisessä High Draw -mallissa. Myös spinniä kertyy vähemmän, joten luvassa on anteeksiantavuuden ohella hieman enemmän pituutta. Nostokulmat: 9, 10,5 ja 12 astetta.

Draivereiden lie-kulmat vaihtelevat nyt versiokohtaisesti. Stealth 2 Plus -mallin asento on 2 astetta aiempaa versiota loivempi, joka miellyttänee parempia pelaajia. Stealth 2 HD -mallissa on vastaavasti 2 astetta jyrkempi lie-kulma. Tämä tuottaa helpommin oikealta vasemmalle kaartuvan lentoradan (oikealta lyövällä) tai ainakin hillitsee oikealle kaartuvia lyöntejä. Tavallisessa Stealth 2:ssa lie-kulma on sama kuin viime vuoden versiossa.

TaylorMade on kehitellyt viimevuosina jatkuvasti uusia teknologioita draivereiden suunnittelussa. Stealth 2:n kohdalla se on uskaltanut luottaa aiempiin hyväksi havaittuihin ratkaisuihin, eikä ole yrittänyt keksiä mitään väkisin. Pienetkin muutokset voivat tuottaa entistä edistyneemmän kokonaisuuden.

Yhtiö esitteli samanaikaisesti Stealth 2- väyläpuu- ja hybridimalliston sekä isolapaiset Stealth HD -raudat. Koko malliston ennakkomyynti on jo alkanut merkin jälleenmyyjillä. Kauppojen hyllyihin uutuudet ilmestyvät 17. helmikuuta.

Suositushinnat:

Draiverit:

Stealth 2 Plus, 669,00 euroa
Stealth 2 ja Stealth 2 HD, 649,00 euroa

Väyläpuut:

Stealth 2 Plus, 479,00 euroa
Stealth 2 ja Stealth 2 HD, 379,00 euroa

Hybridit:

Stealth 2 Plus, 329,00 euroa
Stealth 2 ja Stealth 2 HD, 299,00 euroa

Raudat:

Stealth HD (teräs): 170.00 euroa/kpl
Stealth HD (grafiitti): 190,00 euroa/kpl

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje