9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra lupaa aerodynaamisella muotoilulla lisää metrejä lyönteihin

Aerojet-draiveri. Kuva: Cobra Golf

Uusi Aerojet-mallisto käsittää koko repetuaarin draivereista rautoihin.

Cobra on yksi niistä huippumerkeistä, joiden valikoimissa on jatkuvasti tarjolla kolme erilaista draiverimallia. Yhtiö pudotti mallistostaan vuonna 2020 markkinoille tulleen SpeedZonen, joka sai tehdä tilaa uudelle Aerojet-draiverille.

Aerojetissä keskeinen huomio kiinnittyy lavan aerodynaamiseen muotoiluun. Ideana on ollut saada ilmanvastus pienemmäksi, jotta mailanpään nopeutta saataisiin kasvatettuja. Ja kasvanut nopeushan tuottaa pidempiä lyöntejä.

Aerodynaaminen muotoilu ei ole mailasuunnittelussa uutta. Ideaa on hyödynnetty alalla jo pitkään, mutta se on jäänyt välinesuunnittelussa, tai ainakin markkinointiteksteissä, viimevuosina tuoreempien innovaatioiden jalkoihin.

PWR-Bridge-painotusjärjestelmän avulla painopiste on viety lähemmäksi osumapintaa ja alhaalle lavan etuosaan, mikä antaa pallolle korkeamman lähtökulman ja lisää siten kantavuutta lyöntiin. Pallonnopeutta lisäävää osumapinnan joustoa edistää LTDx-mallista tuttu vaihtelevan paksuinen PWRShell H.O.T. -osumapinta, jonka valmistuksessa on hyödynnetty tekoälyä ja koneoppimista.

Aerojet-draivereiden lavan ja pohjan päällä Cobra on käyttänyt 30 prosenttia ohuempaa hiilikuitua. Säästynyttä massaa on sijoitettu lavan alaosaan lisäten mailan anteeksiantavuutta.

Aerojet

Standardi Aerojet-draiveri on suunnattu laajalle käyttäjäkunnalle. Lentokaari on neutraali, lavan muotoilu virtaviivainen. Lavan pohjan takaosassa olevalla painolla voi säädellä anteeksiantavuutta. Nostokulmien vaihtoehdot ovat 9, 10.5 ja 12 astetta.

Aerojet LS

LS on tarkoitettu suuremmalla mailanpäännopeudella lyöville pelaajille, jotka haluavat pallolleen matalamman lähtökulman ja vähemmän spinniä. Lavan pohjassa, kärjen ja kannan kohdalla on paikka kahdelle painolle, joiden avulla lavan voi säätää neutraaliin tai fadea tuottavaan asentoon. Nostokulmien vaihtoehdot: 9 ja 10.5 astetta.

Aerojet Max

Max tuottaa draivereista korkeimman lähtökulman ja draw-kierrettä edistävän lentoradan. Palloon on mahdollista saada tavallista enemmän draw-kierrettä, kun pohjan painoista painavampi on asetettu lavan kantaosaan.

Väyläpuut ja hybridit

Mallisto käsittää myös kolme väyläpuuta, jotka sisältävät Aerojet-draivereista tuttuja innovaatioita. Aerojet Hybrid on anteeksiantava hybridi, jota on saatavana myös yhtiön One Length -pituudella.

Cobra noudattaa huippumerkeille ominaista kaavaa, jossa paraatiluokan draivereiden ja väyläpuiden rinnalla lanseerataan isolapaiset raudat. Distance-kategoriaan kuuluvat Aerojet-rautamailat on suunnattu golfareille, jotka kaipaavat lisää pallonnopeutta ja korkeutta lentokaareen.

Lavan takana oleva, pehmeällä vaahtomuovilla päällystetty PWRBridge-paino on rungosta irrallaan, minkä vuoksi osumapinta joustaa 30 kertaa enemmän kuin perinteisessä mallissa. Tämä edistää pallonnopeutta ja tuottaa enemmän pituutta.

Aerojet-mailojen ennakkomyynti on jo käynnistynyt merkin jälleenmyyjillä. Kauppojen hyllyille mallisto saapuu 10. helmikuuta.

Suositushinnat:

Draiverit: 580,00 euroa
Väyläpuut: 350,00 euroa
Hybridi: 270,00 euroa
Raudat, 5-PW (teräs): 850,00 euroa
Raudat, 5-PW (grafiitti): 950,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)