11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Couples jatkaa rennolla linjalla

Fred Couples on vuodesta toiseen kärkimiehiä Mastersissa. © Getty Images

Fred

Fred Couples pelasi jälleen mainion Masters Tournamenin . Hän pääsi ainoana yli 50-vuotiaana jatkoon ja sijoittui loistavasti 15:n ensimmäisen joukkoon. Televisioaikaa tuli varsin paljon, Couples on yleisön ja median lemmikeistä suurimpia. Edellisvuonna hän voitti Champions Tourilla kolme neljästä ensimmäisestä kisastaan , ja kamppaili kauden loppuun asti tiukasti rahalistan ykköstilasta. Markkina-arvo on edelleen erittäin kova, siksi ei ole yllättävää, että kenkämerkki Ecco jatkoi Couplesin sopimusta. Hänenen lisäkseen Ecco-miehenä Augusta Nationalia kiersivät myös Graeme McDowell, Aaron Baddeley sekä Stuart Appleby. Couplesin erotti näistä se, että hänen allaan ovat kovasti harrrastajien keskuudessa yleistyvät Golf Street-yhdistelmäkengät, joita markkinoidaan myös arkikäyttöön. Toureilla tilastoidaan hyvin tarkasti mm. se, mihin varusteisiin pelaajat luottavat.

Kengissä ylivoimainen ykkönen oli Foot-Joy, joka on ollut paalulla jo vuosikymmeniä. Foot-Joyhin luotti 99:sta pelaajasta 51. Adidas oli kakkonen (19), NIke (10) kolmas.

Draivereissa Taylor Made (36) on vallannut Titleistin (22) hetkeksi nappaaman ykköstilan takaisin haltuunsa. Nämä kaksi ovat ylitse muiden, Pingilla avasi pitkät väylät kymmenen pelaajaa.

Taylor Made (63) oli myös väyläpuissa ja hybridessä käytetyin merkki ennen Titleistia (44) ja Adamsia (26). Palloissa Titlleistin markkinaosuus on yli 50 prosenttia, Taylor Made (15) on noussut viimeaikoina kakkoseksi, Srixon on kolmas (11).

Edelliset tilastot noudattelevat varsin pitkälti myös tilannetta ET:lla ja PGA Tourilla tavallisissa kisoissa. Kilpailun voittajan Charl Schwartzelin bägissä oli pelkästään Niken tuotteita, jollla on luonnollisesti suurin merkitys markkinoinnin ja peeärrän kannalta.

Teemu Tyry

Ecco, kotisivut, golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje