Cobra T-Rail – uusi maila, joka tekee golffaamisesta helpompaa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cobra - Välineet

Cobra T-Rail - uusi maila, joka tekee golffaamisesta helpompaa

Rakastatko golfia, mutta sinulla ei oikein ole aikaa harjoitella yhtä paljon kuin ennen? Haluaisit kuitenkin pelata hyvin tulevan sunnuntain kierroksella kavereiden kanssa ja saada kaiken mahdollisen avun mailoiltasi? Uudet Cobra T-Rail -mailat on tarkoitettu juuri sinulle.

Hybridi on monille bägin helpoimmin pelattavissa oleva maila. Miksi siis tyytyisit vain yhteen tai kahteen hybridiin? Mitä jos panostaisit kokonaiseen sarjaan hybridejä? Se tekisi golfista helpompaa ja hauskempaa!

Juuri tämän kysymyksen Cobra esitti itselleen muutama vuosi sitten, ja tuli siihen tulokseen, että tätähän on testattava ja katsottava, millaiseen lopputulokseen päästään. Niinpä Cobra on kolmen vuoden ajan tehnyt tietokonesimulaatioita eri rakenteilla, valmistanut parhaimpien simulaatioiden pohjalta prototyyppejä, palannut piirustuspöydän ääreen hienosäätämään niitä ja pakittanut välillä muutaman askeleen takaisinpäin tarkastelemaan tulosta.

Lopputulos sai nimekseen T-Rail, ja kyseessä on mailasarja, joka on aivan ainutlaatuinen sekä muodoltaan että suorituskyvyltään. Nyt Cobra on valmis lanseeraamaan T-Railin maailman kaikille golfaajille. Mailasarjan, jonka tarkoitus on tehdä golfista helpompaa ja hauskempaa.

Cobra T-Rail on siis rautamailasetti, jonka kaikki mailat on hybridejä, joiden lavan pohja on leveä ja rakenne ontto. Rautamailojen varren pituus on tuttu perinteinen, mutta periaatteessa ainoa seikka, joka on T-Railissa yhteistä tavallisten rautamailojen kanssa. Ontto rakenne tarjoaa monta etua perinteisiin rautamailoihin verrattuna, sillä mailat ovat paremmin anteeksiantavia ja takaavat pidemmät lyönnit. Cobra on jopa varustanut T-Railin samanlaisilla ohjaimilla, jotka ovat tehneet sen hybrideistä erittäin suosittuja. Nämä ohjaimet saavat mailat liukumaan ruohikolla kevyemmin, minkä ansiosta maila osuu palloon nopeammalla vauhdilla.

Mikä sitten on rautamailojen hybrideinä valmistamisen idea? Miksi ne ovat niin helposti pelattavia? Seuraavassa on T-Railin viisi tärkeintä ominaisuutta.

  1. Lavan pohja

Leveämmän lavan pohjan ansiosta mailat eivät takerru ruohikkoon yhtä helposti kuin tavalliset rautamailat. Jos duffaat lyöntisi rautamailoilla aika ajoin, nautit varmasti T-Railista. Jos ongelmasi sen sijaan on toppaaminen, nautit silloinkin T-Railista, koska uskallat lyödä palloa kunnolla, kun tiedät ettei maila takerru ruohoon.

  1. Matala painopiste

Tämä on T-Railin tärkein ominaisuus. Leveän lavan pohjan ansiosta paino voidaan sijoittaa kunnolla alas, jolloin matala painopiste auttaa saamaan pallon helpommin ilmaan. Korkealle ilmaan. Sen lisäksi matala painopiste lisää pallon kierrettä, minkä ansiosta lyönnit nousevat korkeammalle samalla, kun niiden laskeutumiskulma on jyrkempi. Tämä puolestaan parantaa lähestymislyöntien tarkkuutta. Matala painopiste lisää siis sekä pituutta että tarkkuutta.

  1. Koko

Mailan lavan suuremman koon ansiosta painoa voi laskea alemmas, taaemmas ja sivummalle kuin perinteisessä rautamailassa. Tämän johdosta maila on paljon, paljon anteeksiantavampi. Anteeksiantavat ominaisuudet ovat aivan toisella tasolla kuin perinteisissä rautamailoissa, ja tulet huomaamaan, että huonoista lyönneistäsi tulee selkeästi parempia T-Raililla.

  1. Lyöntipinta

Koska mailat ovat hybridejä, Cobra voi hyödyntää samaa E9 Face -tekniikkaa, jota se käyttää draivereissaan, puumailoissaan ja hybrideissään. E9 Facen lyöntipinta on kauttaaltaan yhtä paksu, mikä maksimoi koko pinnan trampoliinivaikutuksen niin, että et häviä pituudessa niin paljon, vaikka osuisitkin sweet spotin ulkopuolelle.

  1. Ohjaimet

Cobran väylämailojen ja hybridien ohjaimia on ylistetty testistä toiseen, koska ne saavat mailat liukumaan ruoholla muita mailoja paremmin. Siksi on luonnollista, että Cobra on tehnyt ohjaimet T-Rail-mailoihinsakin, ja niiden vaikutus on sama – lisää vauhtia lyöntiin, koska kosketus ruohoon ei jarruta mailaa, ja siksi lyöntiin tulee lisää pituutta.

Juttelimme Cobran mailasuunnittelijan Tom Olsavskyn kanssa, ja kysyimme häneltä, kenen hän näkisi eniten hyötyvän T-Raililla pelaamisesta.

– Mielestäni se sopii pelaajalle, joka on pelannut melko paljon ja on kohtalaisen taitava, mutta jolla ei enää ole yhtä paljon aikaa pelaamiseen ja harjoitteluun, Tom sanoo. USA:ssa heitä kutsutaan weekend warrioreiksi – golfaajiksi, jotka pelaavat kierroksen kerran kuussa tai parissa ystäviensä kanssa ja osallistuvat vuoden aikana muutamaan kisaan. He ottavat harvoin tai eivät lainkaan tunteja, koska ovat melko tyytyväisiä peliinsä, mutta silti he eivät haluaisi pelata huonosti vuotuista 10–30 kierrostaan. Lisäksi iän myötä lyönnit ovat lyhentyneet kymmenisen metriä kaikilla mailoilla ja tarkkuuskaan ei ole yhtä hyvä kuin ennen. T-Raililla he saavat lyöntien pituudet ja tarkkuuden ennalleen ja pystyvät jälleen pelaamaan aiemmalla tasollaan. Golfista tulee jälleen hauskaa, ja sitä nämä pelaajat juuri kaipaavat. Ja heidän vuotuisesta kymmenestä kierroksestaan tulee 20 pelin ollessa kohdillaan.

Täytyy vielä korostaa, että T-Rail ei ole aloittelijan maila. Ne ovat ykkösluokan mailoja niille, joiden svingit ovat hidastuneet ja jotka eivät halua käyttää enempää aikaa harjoitteluun parantaakseen peliään. Ne ovat tietysti yhtä helposti pelattavia aloittelijoillekin, mutta Cobran näkemyksen mukaan T-Railit soveltuvat paremmin sellaisille, jotka ovat viettäneet vuosia golfkentällä, kuin varsinaisesti vasta uraa aloitteleville. Nämä mailat eivät koskaan petä, joka olet mieleltäsi yhtä hyvä golfaaja kuin olit parhaina päivinäsi 20 vuotta sitten.

T-Rail-sarjassa on yksi hybridinelonen ja kuusi hybiridirautaa (5-PW) miehille ja yksi hybridvitonen ja kuusi hybridirautaa (6–PW sekä SW) naisille. Kaikissa mailoissa on grafiittivarsi (teräsvarsi miehille tilauksesta), ja mailoja on sekä oikea- että vasenkätisille. T-Rail on myynnissä 1. marraskuuta 2019 alkaen Cobran jälleenmyyjillä.

Lue seuraavaksi: Tee niin kuin ammattilaiset – säästä kolme lyöntiä kierrosta kohti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje