Pitkälle draivaaminen on jokagolfarin oikeus – näin löydät “sen oikean” draiverin pelillesi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cobra - Välineet

Pitkälle draivaaminen on jokagolfarin oikeus – näin löydät “sen oikean” draiverin pelillesi

Cobra loi LTDx-draiverista kolme erilaista mallia antamaan golfareille kolme eri tapaa tykittää pidempiä draiveja.

Golfin kuuluu olla hauskaa – ja mikään ei ole hauskempaa kuin lyödä pitkiä, tikkusuoria draiveja. Ota hyvä asento ja lue, minkälainen draiveri sopisi sinulle parhaiten.

Upouusi Cobra LTDx draiveri saapuu markkinoille kolmen eri mallin voimin. Mutta miksi juuri kolmena? Siksi, että golfarit voivat nauttia isojen draivien lyömisestä kolmella eri tavalla. Olit sitten viivasuorien väylien halkojien ystävä, maksimaalisesta pallon nopeudesta haaveileva tilastointoilija tai korkeiden, ei slaissaavien dravien fani, niin kysymys kuuluu, mikä LTDx draivereista istuu parhaiten swingillesi?

Nykypäivän draiverikeskustelussa keskitytään yleensä erilaisten teknisten yksityiskohtien ja uusista materiaaleista kertomiseen. Teknisen insinöörikielen puhumisen sijaan me Cobralla haluamme valoittaa sinulle, miten erilaiset draiverit voivat vaikuttaa peliisi ja tehdä siitä entistä hauskempaa. Draivaaminen on hauskaa, ja niin kuuluu olla sen oikean draiverin löytäminenkin.

LTDx Sinulle, joka uneksit suuremmista pallon nopeuksista

Tämä on sinulle, jolla on hyvin vauhtia mailanpäässä, mutta silti haaveita lyödä draiveja kavereitasi pidemmälle. Perisyntisi tuppaa olemaan se, että et osu draiverillasi keskelle lapaa eli sweetspottiin, vaan pallon jäljet näkyvät turhan usein lavan pinnassa pitkin kantaa ja kärkeä. Tällöin draiveriltasi vaaditaan ihmeitä eli toisin sanoen tarvitset mailan, joka tekee virheistäsi pienempiä ja huonoista osumistasi parempia, jotta löydät pallosi keskeltä väylää useammin.

Tässä tapauksessa Cobra LTDx on kehitetty juuri sinua varten. LTDx -draverin lavan H.O.T -osumapinta on suunniteltu maksimoimaan pallonnopeus lavan 15 eri pisteessä eikä vain sweetspotissa. Jotta hauskuus ei jäisi siihen, halusimme lisätä pallon nopeutta PWR-COR -painolla, joka on sijoitettu draiverin pohjan etuosaan hyvin lähelle lyöntipintaa. Mitä enemmän massaa on lähellä osumapintaa, sitä enemmän saat palloon nopeutta ja draiveihisi pituutta. LTDx- draiverissamme olemme onnistuneet sijoittamaan mailan painopisteen neutraalille akselille, mikä tarkoittaa, että energiaa ei menetetä osumahetkellä. Innovaatiotkin voivat olla siis hauskoja varsinkin silloin, kun ne tuovat sinulle kavereitasi pidemmät draivit.

Jotta LTDx:ssä olisi myös anteeksiantavaisuutta, olemme sijoittaneet 15 gramman volframipainon pohjan taakse, mikä takaa uuden lempidraiverisi paremman anteeksiantavuuden ja ennen kaikkea suoremmat lyönnit, vaikka et osuisi aina lavan keskelle.

LTDx on saatavana kolmella eri nostokulmalla, 9, 10,5 ja 12°, jotta voit löytää uuden lempidraiverisi oikealla nostokulmalla ja sopivalla spinnin määrällä. Kauan eläköön pitkät draivit!

Hinta: 499 €

LTDx LS – Sinulle, joka haluat pituuden lisäksi suoruutta

Tämä on sinulle, jos lyöt jo entuudestaan yleensä pelikavereitasi pidemmälle ja saat tuotettua vähintään 100 mph mailanpään nopeuden. Sinulle, joka rakastat pitkälle draivaamista, mutta silti muutama lisämetri ja suoruus maistuisi. Sinulle, joka tykkäät ja osaat työstää draivejasi molempiin suuntiin tarpeen vaatiessa.

Tässä tapauksessa Cobra LTDx LS voi olla bägisi uusi lemmitty. LTDx LS -draiverissa (LS tarkoittaa Low Spin) olemme sijoittaneet kaksi säädettävää painoa pohjan etuosaan. Yhdessä PWR-COR -painon kanssa tämä kombo takaa merkittävän paljon massaa lähelle osumapintaa tuottaen hurjaa pallon nopeutta, jotta kaverisi ihmettelevät entistä pidempiä draivejasi – taas. Kahdesta 10 ja 3 grammaisista painoista painavampi asetetaan perusasennossa lavan kärkeen, jotta draiverilla on helpompi lyödä pientä, hallittua fadea. Jos taas haluat suoremman lentokaaren, siirrä painojen paikkoja toisin päin. Koska painot ovat lähempänä osumapintaa kuin koskaan ennen, tällä draiverilla lyöntikaarien työstäminen on myös yhtä juhlaa.

LTDx LS tulee kahdella nostokulmalla, 9 ja 10,5°, joista voit valita itsellesi paremmin sopivan.

Hinta: 499 €

LTDx MAX – Sinulle, joka haluat korkeita, ei-slassaavia draiveja

Tämä on sinulle, jos tuskailet väyläosumien kanssa ja missailet sekä vasemmalle että oikealle. Jos olet aiemmin jo huomannut, että et todellakaan saa draiveihisi tarpeeksi ilmaa ja korkeutta ja tuntuu kuin avauksesi kuolevat ilmaan ja putoavat kuin kivet, niin todennäköisesti sinulla on liian vähän spinnaava draiveri.  Toisin sanoen tarvitset luotettavan draiverin, joka tuottaa sinulle hieman enemmän spinniä, ja siten nostovoimaa, ja kas kummaa, yhtäkkiä lyötkin palloa paljon pidemmälle. Vastaus toiveisiisi on Cobra LTDx MAX.

LTDx MAX on kaikkiaan erittäin anteeksiantava draiveri. Tässäkin mallissa PWR-COR -paino on  lähellä osumapintaa, minkä lisäksi olemme sijoittaneet lisäpainoa lavan taakse. Myös LTDx Max -draiverissa on kaksi siirreltävää 10 ja 3 gramman painoa, joilla voit hakea mieleistäsi helpotusta väylien löytämiseen. Kaikkineensa tämä tarkoittaa sitä, että draiveri on hyvin vakaa, etkä menetä huonoillakaan osumilla niin paljon pituutta. Kuulostaa hauskalta, eikö?

LTDx Max on täsmälääke, jos slaissi on pelisi isoin riesa. Slaissin vähentämiseksi voit sijoittaa painavamman painon lavan kantaan, mikä tekee mailan kääntämisestä osuma-alueella helpompaa, tuo lavan suoremmin osumaan ja näin leikkaa slaissiasi merkittävästi pienemmäksi.

Tämän lisäksi draiverin matala painopiste tuottaa hieman enemmän spinniä antaen sinulle kovin kaivattua lisämittaa ja ilmaa draiveihisi.

LTDx MAX on saatavina kahdella nostokulmalla, 10,5 ja 12°, koska todennäköisesti tarvitset myös lisää nostokulmaa saadaksesi enemmän spinniä ja korkeutta avauksiisi. Tämän lisäksi LTDx MAX on saatavana myös naisten erikoismallina eri värisenä ja hieman lyhyemmällä varrella.

Hinta: 499 €

AIR-X – Sinulle, jolla on hitaampi mailanpään nopeus

Hyvin monet golfarit eivät pysty swingaamaan draiverillaan tarpeeksi lujaa hyödyntääkseen huippudravereiden kehittyneitä teknologioita, mitkä on usein suunnattu kehittyneille pelaajille. Totuus on, että pienemmillä lyöntinopeuksilla palloa on vaikeampi saada nostettua ilmaan eli lentämään pitkälle. Aivan kuten monilla golfaajilla on myös ongelmia piinaavan slaissin kanssa, jonka vuoksi he menettävät pituutta ja missaavat väyliä turhan usein. Juuri näistä lähtökohdista ja näille golfareille olemme kehittäneet  AIR-X -draiverimme.

Cobra AIR-X:lle on ominaista kaksi asiaa: se on höyhenkevyt ja sen offset-muotoilu on ainutlatuinen. AIR-X:ssä olemme leikanneet painoa mailan kaikista osista – päästä, varresta ja kahvasta – koska kevyemmällä mailalla saat tuotettua nopeamman mailanpään nopeuden – eli pidennettyä draivejasi. Tietysti pelkästään suurempi nopeus mailalla ei riitä, vaan sinun on saatava laukaistua pallosi korkeammalle ja juuri siksi AIR-X:ssä on korkeampi nostokulma yhdistettynä spinniä tuottavalla matalammalla painopisteellä. Suuremmalla nostokulmalla, vauhdikkaammaalla mailanpään nopeudella ja isommalla spinnillä AIR-X on näin unelmiesi draiveri korkeampiin ja pidempiin draiveihin.

Lisäksi ainutlaatuisella offset-muotoilulla draiverin osumapinta on hieman akselin takana. Tämä takaa sen, että mailalla on aikaa kääntyä vielä muutaman asteen ympäri ennen kuin osut palloon. Ja suoremmalla lavalla slaissi katoaa – ihanaa, eikö vain? Tämä onkin draiveri, joka tulee tekemään todella monen golfarin pelistä entistä hauskempaa.

AIR-X on saatavana sekä miehille että naisille.

Hinta: 369€

Onneksi olkoon. Luettuasi tämän artikkelin ainoa asia, mikä sinun tulee tehdä, on päästä kokeilemaan sinun pelille ja swingille sopivaa oikeaa draiveria ja oikeaa vartta tuloksien ja peli-ilon maksimoimiseksi. Draiverin fittaaminen kannattaa tehdä ammattilaisen kanssa kenellä tahansa Cobran jälleenmyyjällä tai vierailla Cobran Fitting Days -tapahtumassa.

Löydät tämän kauden demopäivät täältä: https://cobra-nordic-booking.as.me/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje