Haluatko pituutta, tarkkuutta vai tuntumaa rautamailoiltasi? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cobra - Välineet

Haluatko pituutta, tarkkuutta vai tuntumaa rautamailoiltasi?

Haluatko pituutta, tarkkuutta vai tuntumaa rautamailoiltasi?

Tämän oppaan tarkoitus on auttaa sinua löytämään pelillesi parhaiten sopivat rautamailat laajasta valikoimastamme. Kysymys kuuluukin, mitkä raudat istuvat sinulle parhaiten?

Golfmailoissa on isoja eroja. Etenkin rautamailoissa tämä korostuu ja mailojen kirjo on laaja. Tämän oppaan tarkoitus on auttaa sinua löytämään pelillesi parhaiten sopivat rautamailat laajasta valikoimastamme. Kysymys kuuluukin, mitkä raudat istuvat sinulle parhaiten?

Kun olet hankkimassa uusia rautamailoja, järkevin tapa aina on fittaus. Fittauksessa saat ammattilaisen apua parhaiden mahdollisten mailojen löytämiseksi sekä lyöntitutkamonitorien antamaa tarkkaa tietoa siitä, kuinka erilaiset mailat ja varret vaikuttavat lyönteihisi. Fittaaminen on hauskaa ja itsessään jo kokemus nähdä, mitä siinä tapahtuu. Lisäksi tiedät sen jälkeen tarkalleen, mitkä mailat soveltuvat sinulle parhaiten.

Ennen kuin pääset fittaamaan mailoja kannattaa muodostaa arvioitu käsitys siitä, mitkä rautasarjat voisivat sopia sinulle. Katso vinkit tähän yllä olevasta Cobran rautamailaoppaasta tai perehdy syvällisemmin tämän vuotisiin kuuteen erilaiseen rautamailasarjaamme alta. Kuten sanottua, rautamailojen välillä on suuriakin eroja, ja kun saat itsellesi parhaat mahdolliset mailat, golfista tulee entistä hauskempaa.

Cobra KING RF MB

Pelkkä Cobra RD MB Forged -sarjan rautojen katselu voi saada aikaan kylmän hien ja sydämen tykytyksen joillekin. Ohuet lavat ja blade-rautojen sileät linjat, eikä vähimpänä mailojen kuparinen väritys, tekevät näistä raudoista yhdet upeimmista, mitä on koskaan valmistettu.

Mutta tehdään yksi asia selväksi: nämä mailat eivät sovellu jokaiselle. Mailojen pienet lavat, blade-rakenne ja perinteiset nostokulmat merkitsevät, että sinun täytyy osua palloon aina hyvin, jotta raudat pääsevät arvoonsa. Jos näet rautamailojesi sweetspotissa keskellä lapaa kulumapinnan eli osut säännöllisesti puhtaasti, tulet rakastamaan näiden mailojen antamaa tunnetta.

Näillä mailoilla pystyt työstämään lyönteihisi kierteitä optimaalisesti: tarpeen vaatiessa drawta tai fadea vaikealle lipun paikalle tai matalaa punchia vastatuuleen. Jos golf on sinulle kaikki kaikessa, nämä raudat ovat kuin tehdyt sinulle.

Lavat on taottu viidessä eri vaiheessa, jotta teräs saa rakenteen, joka pehmentää tehokkaasti osumien tärinää. Tämä tarkoittaa sinulle samettisen pehmeätä osumatunnetta, jonka löydät ainoastaan tämän tason blade-raudoista. Painopisteen saamiseksi kokonaan lavan keskelle volframi-paino on asetettu kauas lavan kärkeen. Se myös helpottaa lyöntien muokkaamista antaen välittömän palautteen siitä, mihin kohtaa lapaa osut.

Lopuksi muutama sana nostokulmista: RF MB:ssä on perinteiset nostokulmat, mikä tarkoittaa, että rautaseiska on 34-asteinen ja PW 46-asteinen. Jos olet varsinainen pallonlyöjä, tulet ihastumaan RF MB:n lyöntikaariin. Mailoissa on KBS C-Taper 120 -teräsvarsi ja Golf Pride Tour Velvet Align -grippi sekä Cobra Connect -vakiovarusteena. Lisää varsivaihtoehtoja ja grippejä on saatavana fittauksella. Saatavana vain oikeakätisille.

Cobra KING Tour MIM

Kaikessa yksinkertaisuudessaan: taotun blade-raudan pehmeä tuntuma on mahtava, mutta kehäpainotteinen maila on anteeksiantavampi.

Toistaiseksi sinun on täytynyt valita tunteen tai anteeksiantavuuden väliltä. Cobran uusi MIM-teknologia tarkoittaa sitä, että vanhat totuudet eivät enää päde.

MIM eli Metal Injection Molding on täysin uusi tapa metallin valamiseen. Sen sijaan, että lavat valettaisiin sulasta metallista, metalli jauhetaan muruiksi, sekoitetaan vahaan ja ruiskutetaan yhdistelmänä muottiin erittäin korkeassa paineessa. Kun metalli kuumennetaan, vaha sulaa pois ja metallijauho sitoutuu yhteen metalliksi, jossa on pienen pieniä onteloita. Nämä ontelot luovat rakenteen, joka vaimentaa tehokkaasti pienet osumien värähtelyt ja antaa tunteen, jonka monet sanovat olevan jopa pehmeämpi kuin taotuissa raudoissa.

Kun tähän lisätään kehäpainoinen cavity back rakenne, joka antaa anteeksiantavuutta, niin sinulla on käsissäsi tour-mailat, joissa on fantastisen pehmeä tuntuma ja erinomainen anteeksiantavuus.

Aivan kuten RF MB: lla, Cobra on asentanut mailoihin volframi-painon lavan alaosaan ja kärkeen, jotta painopiste on saatu keskitettyä sweetspotin taakse lavan keskelle.

Tämä on maila on tarkoitettu hyville pelaajille ja heille, jotka haluavat sulavalinjaisen mailan, mutta silti mukavalla anteeksiantavuudella. Mailat soveltuvat ammattipelaajista lähtien jopa 15:n tasoituksella pelaavalle harrastajalle. Pelaajalta raudat vaativat melko tasaisia osumia, jotta hiukan pienemmät lavat toimivat optimaalisesti.

Tour MIM:t toimitetaan KBS S-Taper 120 -teräsvarsilla ja Lamkin Crossline -gripeillä sekä Cobra Connectilla varustettuna. Lisää varsivaihtoehtoja ja grippejä on saatavana custom fittauksella.

Cobra KING Forged TEC

Tilastot eivät valehtele. Voit säästää lyöntejä, jos lyöt pidemmälle. Suurin osa puheista pidemmälle lyömisestä pyörii draiverien ympärillä, mutta tietysti hyödyt siitäkin, jos voit lyödä myös rautamailoillasi kymmenen metriä pidemmälle, mutta saada silti pallon laskeutumaan samalla tulokulmalla.

Kun Cobra kehitti Forged TEC -raudat, tavoitteena oli kehittää mailat, jotka vetoavat parempaan pelaajaan ulkonäöltään ja kooltaan, mutta mitkä modernin muotoilun ansiosta vievät ammattipelaajan rautalyöntien pituudet aivan uudelle tasolle.

Cobra Forged TEC:n salaisuus on mailan lavan ontto rakenne. Ratkaisulla on pääasiassa kaksi suurta etua: 1. Ohut osumapinta taipuu samalla tavalla kuin draiverilla, jotta trampoliinivaikutus lisääntyisi ja saisit enemmän pituutta. 2. Painopiste laskee merkittävästi, mikä on hyväksi anteeksiantavuudelle, mutta ennen kaikkea matala painopiste antaa suuremman pallon lähtökulman.

Koska paremmalla pelaajalla on harvoin ongelmia lyödä palloa korkealle, olemme hyödyntäneet korkeampaa pallon lähtökulmaa vähentääksemme mailojen nostokulmia, jotta saat pidempiä lyöntejä. Näin ollen saat saman korkeuden ja lyöntikaaren kuin perinteisellä rautamailoilla, mutta pallo lentää yhtä tai jopa kahta mailaa pidemmälle, mikä tekee pelillesi ihmeitä.

Taotun TEC: n rakenteesta on nostettava esille kaksi muuta seikkaa. Ensinnäkin mailoihin on asennettu volframi-paino lavan pohjaan, jotta sweetspotin taakse saadaan enemmän massaa ja siten parempia osumia ja työstettävyyttä lyöntien kaariin ja kierteisiin. Toisekseen lavan onkalo on täytetty huokoisella vaahdolla, joka vaimentaa tehokkaasti osumaääntä ja antaa entistä pehmeämmän tunteen.

Taotun TEC: n mukana toimitetaan KBS S -Taper Lite -teräsvarret tai Project X Catalyst 80 -grafiittivarret ja Lamkin Crossline -gripit Cobra Connectin kera. Lisää varsia ja grippejä on saatavana custom fittauksella. Forged TEC on saatavana myös ONE Length -pituisena.

Cobra Radspeed

Cobra Radspeedit erottautuvat kahdella ominaisuudella; ne ovat erittäin anteeksiantavat ja lähettävät pallosi todella, todella pitkälle. Näitä kahta ominaisuutta useimmat golfarit haluavat ja juuri siksi Radspeed sopii myös suurimmalle osalle golfareista. Tasoitukseltasi voit olla matala single-händärin pelaaja tai jopa 25:n tasoituksen nautiskelija. Yhteistä teille on nimittäin se, että haluatte golfin olevan yksinkertaista, ja että “pitkälle ja suoraan” on mottonne. Radspeedin lyöntipituudet ovat fantastiset, mutta mitä luultavimmin rakastut silti mailojen pehmeän tunteeseen.

Mailan lapa on keskikokoinen. Siinä on paljon massaa kärjessä ja tyvessä, ja se takaa anteeksiantavuuden. Osumapinta on taottu erittäin ohueksi, jotta saat pidempiä lyöntejä ja miellyttävän tunteen.

Pehmeää tuntumaa parantaa edelleen lapojen takaosaan asennettu 3D-tulostettu levy. Levyn ristikkorakenne säästää mailan painoa, mutta ennen kaikkea se vaimentaa tehokkaasti tärinää, jotta saat kokea silkkisen pehmeän osuman jokaisella lyönnillä. Varret ovat varustettu Cobra Connectilla, jonka voit yhdistää Arccos Caddy -sovellukseen, jolla voit kerätä automaattisesti tilastoja kaikista lyönneistäsi golfkentällä.

Arccos on loistava työkalu, jonka avulla voit seurata vahvuuksiasi ja heikkouksiasi golfaajana ja ennen kaikkea oppia, kuinka pitkälle lyöt kullakin mailallasi. Tilastomme osoittavat, että Arccosin käytön vuonna 2020 aloittaneet pelaajat alensivat tasoitustaan keskimäärin 5,02 lyönnillä Arccosin datan mukaan. Jos ostat Cobra Radspeed -rautasarjan, voit tilata antureita jäljellä oleville mailoillesi ilmaiseksi ja näin saat täyden kontrollin peliisi.

Mainittakoon, että sekä Rickie Fowler että Bryson DeChambeau käyttävät Radspeed -rautoja pitkinä draivirautoinaan täydentääkseen tavanomaisia taottuja bladerautasettejään. Se kertoo oleellisen siitä, kuinka hyviä Radspeedit ovat.

Cobra Radspeedeissä on KBS Tour 90 -teräsvarret tai UST Recoil 460 ESX -grafiittivarret ja Lamkin Crossline -gripit Cobra Connectilla varustettuna. Lisää varsia ja grippejä on saatavana custom fittauksella. Saatavana sekä miehille että naisille ja ONE Length -pituisena.

Cobra T-Rail 2.0

Eräs T-Rail -rautoja kokeillut golfari sanoi: ”Jos et voi pelata näiden kanssa, kannattaa aloittaa vaikka shakin pelaaminen”. Tässä piilee totuuden siemen, sillä T-Rail kehitettiin olemaan mahdollisimman helppo rautamaila.

Kaikki tietävät, että golf on sitä hauskempaa, mitä parempia lyöntejä pystyt lyömään. Ja että pallon liitäminen korkealle ja suoraan on myös hauskaa katseltavaa. Joten kun Cobran kehittäjät keskustelivat erittäin helposti pelattavan mailan suunnittelusta, he tulivat nopeasti johtopäätökseen hybrideistä – ontto ja leveä pohja. Leveä pohja tarkoittaa, että mailat eivät kaivaudu maahan, mutta ennen kaikkea leveä pohja laskee merkittävästi painopistettä. Tällä matalalla painopisteellä pallo saa jyrkemman lähtökulman, mikä on ehdottoman tärkeää pelaajille, jotka eivät aina osu palloon niin puhtaasti.

Ontto rakenne tekee mailoista myös anteeksiantavampia, kun et osu keskelle lavan sweetspottia. Lisäksi osumapinnan annetaan taipua kuin draivereissa. Tiivistettynä: lisää korkeutta + enemmän anteeksiantavuutta + suurempi pallon nopeus = pidemmät, suoremmat lyönnit.

Vakiomallinen T-Rail-sarja koostuu hybridistä pisimpänä mailana, ja viidestä rautamailasta, jotka ovat rakennettu kuin hybrideiksi. Voit sekoittaa mailoja haluamallasi tavalla esimerkiksi valitsemalla ehkä kaksi hybridiä yhden sijasta tai koko setin hybridimäisiä rautamailoja. T-Railista on ollut myyntimenestys viime vuoden lanseerauksesta saakka ja se on myynyt nopeasti ympäri maailman. Nyt mailat ovat palanneet pienellä kasvojenkohotuksella, ja odotamme, että tänä vuonna suuri kysyntä tulee jatkumaan. T-Rail on saatavana sekä miehille että naisille.

Cobra F-Max Airspeed

Nykyään keskustelua käydään paljon erittäin lujaa svingaaveista golfareista, ja että se olisi ongelma golfin tulevaisuuden kannalta. Kuitenkin suurimmalle osalle golfareista suuri nopeus ei ole ongelma, päinvastoin. Suurimmalla osalla golfaajista lyöntinopeus ei ole riittävän suuri, jotta pallo lentäisi optimaalisesti perinteisillä golfmailoilla. Tälle suurelle golfarien ryhmälle Cobra on kehittänyt F-Max Airspeed -rautasarjan.

Jos sinusta tuntuu, että et pysty lyömään yhtä lujaa kuin muut, voit siinä tapauksessa saada paljon apua mailoiltasi. Tärkeintä onkin siirtyä todella kevyisiin mailoihin, koska kevyillä mailoilla saat kasvatettua mailanpäänopeuttasi ja näin saat lisää pituutta lyönteihisi.

Seuraavaksi tärkeintä hitaammille svingaajille on käyttää suurempia nostokulmia, jotta pallo saadaan lentämään. Pitkälyöntisillä lujaa svingaaveilla golfareilla nostokulmia kannattaa laskea, mutta kaikkien hitaampien svingaajien kannattaa korottaa rautojensa nostokulmia. Jotta pallo voi lentää pidemmälle, se pitää saada nopeammin ilmaan ja lentämään. Tässä tapauksessa suuri paino pohjassa auttaa myös luomaan korkeamman lähtökulman suuremmalla spinnillä.

Juuri kuvatun kaltaiseen tilanteiseen Cobra on suunnittellut F-Max Airspeed -sarjansa. Kaikki mailan osat – mailan pää, varsi ja grippi – on tehty entistä kevyemmiksi. Jopa varsien väri on poistettu muutaman gramman säästämiseksi. Mailojen nostokulmat ovat 2–4 astetta suuremmat kuin Cobran muissa rautamailoissa, niillä on paljon painoa pohjassa ja niissä on suurempi offset helpottamassa slaissiongelmia. Saatavana sekä miehille että naisille.

One Length – Voiko vain yksi pituus olla sinun juttusi?

Yksi pituus tarkoittaa, että kaikki rautamailat ja hybridit ovat varreltaan saman pituisia, yleensä 37,5 tuuman eli rautaseitsemän pituisia. Kaikilla näillä mailoilla on sama pituus, jotta voisit pitää saman alkuasennon ja liikeradan jokaisen mailasi kanssa. Ja kun lyöt yhtä ja samaa svingiä koko ajan, svingisi on tietenkin tasaisempi.

ONE Length -pelaajat kokevat, että heidän lyöntiosumansa ovat parantuneet huomattavasti ONE Length -rautoihin siirtymisen seurauksena. He kokevat myös, että heidän lyöntinsä ovat toistettavampia, minkä vuoksi he ovat Cobran tyytyväisimpiä asiakkaita tutkimuksissa vuosi toisensa jälkeen.

Et ole luultavasti koskaan tavannut golfaria, joka väittäisi rautaseiskaansa bägin vaikeimmaksi mailaksi. Asia on päinvastainen ja rautaseitsemän on yleisin suosikkimaila. ONE Length rautasarjat perustuvat rautaseitsemän pituuteen, joten jatkossa sinulla voi olla bägi täynnä vain suosikkimailojasi. ONE Length on vasta alkanut vallankumous. Jos haluat tasaisemmat osumat rautalyönteihisi, ratkaisu voi hyvinkin olla ONE Length.

Sekä Radspeed että Forged TEC ovat saatavana ONE Length-pituisina ja lisäksi Radspeed-hybridit ovat saatavana myös YKSI-pituisina. Nyt on on korkea aika kokeilla ONE Length -rautoja.

Sovi aika fittaamiseen

Jos olet ajatellut uusivasi rautasi tänä vuonna, ota yhteyttä paikalliseen Cobra -jälleenmyyjään ja varaa aika Cobra-mailojen fittaamiseen. Tai pidä silmällä kalenteria, kun Cobra Fitting Day saapuu lähistöllesi. Cobran fittausasiantuntijat matkustavat ympäri maata kaikki tämän vuoden mailat ja varret mukana. He pitävät huolen myös, että fittauksesi on mahdollisimman koronaturvallista työskentelemällä vain etukäteen varatuilla fittausajoilla ja yhden pelaajan kanssa kerrallaan. Linkin takaa näet, missä lokaatioissa Cobra -tiimimme vierailee kauden aikana.

https://cobra-nordic-booking.as.me/finland

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje