22.–29.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cobra

Näin ONE Length -rauta tekee golfista entistä helpompaa

Miksi opetella monia erilaisia svingejä, kun yksikin riittää? Cobran uudet ONE Length -raudat ovat kaikki yhtä pitkiä, mikä tekee golfista helpompaa – kaikilla tasoilla.

Siihen on syynsä, että Bryson DeChambeauta kutsutaan Tiedemieheksi. Tämä PGA Tour -tähti on erittäin kiinnostunut fysiikasta ja opiskellutkin sitä ylempään korkeakoulututkintoon asti ennen ammattilaisuuttaan. Lisäksi hän on ainoa PGA Tour -pelaaja, jota sponsoroi yksi maailman suurimmista ohjelmistokehitysyrityksistä. Hän on voittanut monta merkittävää kilpailua sekä amatöörinä että ammattilaisena. Vuonna 2015 hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen NCAA:n henkilökohtaisen mestaruuden ja U.S. Amateurin voittaja samana vuonna. Lisäksi hänet tunnetaan varustekokeiluista, joilla hän haluaa tehdä golfista mahdollisimman helppoa.

Vuonna 2016 tämä lahjakas amerikkalainen löi itsensä läpi voimalla. Yksi merkittävä syy hänen menestykseensä oli rautamailat – jotka olivat kaikki yhtä pitkiä.

DeChambeaun varustevalmistaja, Cobra Golf, on kehittänyt KING F8 ONE Length -rautamailat, joiden tarkoitus on tehdä golfista helpompaa kaikentasoisille pelaajille

Pienentää virheiden mahdollisuutta 

Idea on yksinkertainen: Kaikki mailat on tehty samanpituisiksi. Tämä siksi, että silloin sinun tarvitsee oppia vain yhdentyyppinen svingi – kaikille rautamailoillesi. Lyöntiin valmistautuessasi asetat jalat oikeaan asentoon, selän tiettyyn kulmaan ja sijoitat tiin tiettyyn kohtaan. Nämä tekijät ja moni muu muuttuu, kun vaihdat lyhyemmän mailan pidempään tai päinvastoin. Tämä lisää epäonnistumisen ja huonojen lyöntien vaaraa.

Nerokasta näissä mailoissa on se, että ongelma pienenee, kun sinun ei tarvitse mukauttaa lyöntejäsi jokaisen eri mailan pituuteen – joka ainoa kerta.

Haluaisitko testata ONE Lengthiä? Lue lisää täältä

Monen golffarin suosikkimaila 

Monen golffarin suosikkimaila on se luotettava rautaseiska. King F8 ONE Length -raudat ovat kaikki yhtä pitkiä kuin normaali rautaseiskakin ja ne on suunniteltu niin, että mailojen päät painavat kaikki yhtä paljon mailassa olevasta numerosta riippumatta. Cobran optimoitu geometria mahdollistaa pallon tasaisen lentoradan ja saman etäisyyden mailoihin.

Todistaakseen tulokset myös golfradoilla valmistaja on tutkinut kaikentasoisia pelaajia. Tutkimus on osoittanut, että Cobra F8 ONE Lengthiä käyttävä pelaaja on tarkempi ja hänen lyöntiensä pituuserot ovat pienempiä. Rautamailojen käyttö antaa siksi lisää itseluottamusta, mikä puolestaan parantaa peliä.

– Minä näen golfin hyvin eri tavalla kuin useimmat muut, erityisesti tieteellisestä näkökulmasta, myös lempinimellä Tiedemies tunnettu Bryson DeChambeau kertoo.

– Minulla on teknisempi ja ainutlaatuisempi svingi kuin useimmilla, mutta on väärin luulla, että tasapitkät mailat olisi tehty vain pelaajille, joilla on one plane -svingi. Se ei vain pidä paikkaansa. Riippumatta svingistäsi ja siitä millä tasolla pelaat, hyödyt samanpituisen rautamailasarjasi tuomasta helppoudesta, Bryson DeChambeau toteaa.

Haluatko tehdä golfin peluusta entistä helpompaa? Lue täältä lisää ONE Lengthistä

 

Monien golffareiden ongelma 

Monien golffareiden ongelma on lyödä pidemmillä rautamailoillaan tarkasti, jolloin lyönnit eivät osu greenille. Rautaseiskan pituinen rautanelonen helpottaa pelaamista lyönnin pituuden kärsimättä ja parantaa mahdollisuuksia sille, että lähestyminen osuu viheriölle. Tämä tarkoittaa sitä, että rautamailoilla pelaaminen on tasaisempaa ja yhtä pitkälle lyöminen helpottuu – joka kerta. Lisäksi lyönti karheikosta ja rinteessä on helpompaa Cobran F8 ONE Lengthin varren tyyppisellä lyhyemmällä varrella.

Katso alta video Bryson DeChambeausta 

Katso alta video jossa Rick Shiels testaa Cobra F8 One Length rautoja:

Testaa Tiedemiehen teoria.  Lue lisää ONE Lengthistä. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje