16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Phil Mickelson antaa kollegoilleen sapiskaa pallonsa huolimattomasta merkkaamisesta

Mickelsonin mielestä kyseessä on ongelma, joka pitäisi käsitellä kiertueella sisäisesti. Lexi Thompsonin kärsimiä seuraamuksia naisten majorissa hän piti kuitenkin kohtuuttomina.

Lexi Thompsonille neljä lyöntiä ja mahdollisen voiton maksanut virheellinen pallon merkkaus naisten viimeviikkoisessa major-turnauksessa on jakanut runsaasti mielipiteitä.

Yksi lusikkansa soppaan heittäneistä on Mastersin alla aiheeseen kantaa ottanut Phil Mickelson, jonka mukaan PGA Tourilla on selkeä pallon merkkaamiseen liittyvä ongelma.

”Tiedän lukuisia kavereita kiertueella, jotka toimivat huolimattomasti merkkaamisen kanssa, mutta eivät ole joutuneet siitä vastuuseen. He siirtävät palloaan pari kolme tuumaa merkkinsä edessä, ja tällainen toiminta olisi saatava loppumaan. Asia pitäisi mielestäni käsitellä kiertueella sisäisesti”, Mickelson sanoi.

Vaikka Mickelson vastustaa huolimatonta merkkausta, ei hän kuitenkaan katsonut hyvällä, kuinka Thompsonin tapaus otettiin esille seuraavana päivänä ANA Inspiration -turnauksen finaalikierroksella kaikkine seuraamuksineen.

”Tämäkin asia olisi pitänyt käsitellä sisäisesti pelaajan ja LPGA:n kesken. Häntä olisi voitu kehottaa toimimaan jatkossa huolellisemmin merkkaustilanteessa, ja antaa varoitus.”

”Ei tunnu hyvältä, että tv-katselija puuttuu ratkaisevasti peliin, ja kyseessä on kuitenkin sentään vain 30-senttinen putti. Siitä (väärästä merkkaamisesta) ei mitään etua saanut. Pokaali kuuluisi mielestäni hänelle (Thompsonille).”

Thompson ja Se Yeon Ryu päätyivät neljän kierroksen päätteeksi tasatulokseen ANA Inspirationissa, kunnes korealainen ratkaisi pelin edukseen ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    MarX says:

    Onhan se nyt yhtä ”h….iä” että jopa yksi PGA:n parhaista tavallaan puolustelee ”petoksia” julkisesti. Jos säännöt on tehty niin niiden pitää erityisesti koskea toimialan huippuja. Klubituupparreilla ei niin väliä, kun se putti kuitenkin pyörähtää reunalta ohi, mutta ammattilaiset kusettuksella saattaa ansaita tziljoonia taalareita.

    PGA ja sen yhteistyökumppanit boikottiin jos sen parhaista jäsenistä noin julkisesti tunnustaa ja puolustelee vilppiä tehtävän kisoissa. Pitisi muka peitonalla sopia että hyihyi ei noin saa enää koskaan tehdä ja tehdään taas.

    Mihin enää voi luottaa jos ei ammatikseen pelaavia (vertaa Norjalaiset hiihtäjät). Taitaa slaissi olla enää ainut luottamusen arvoinen joka säilyy ja säilyy huolimatta ammattilaisille maksetuista oppitunneista.

    Jos ammattilaisten omatunto on noinkin ”venyvä” niin eipä enää tarvitse kuluttaa aikaa niiden kisojen katselemisella saatikka ostelemalla niiden yhteistyökumppaneiden tuotteita.

      Jonsse says:

      Ongelmahan tuossa säännössä ja merkkaamisessa on ettei palloa aina pysty asettamaan täysin samaan paikkaan. Jos et ole suoraan pallon päällä koko ajan, mikään merkitsemis tyyli ei varmista että pallo on merkitsemisen jälkeen täysin samassa paikassa. On kovin yleistä asettaa pallo parhaaseen kohtaan sillä pienellä alueella jota merkki osoittaa. Lisäksi jos merkkaa alunperin hieman sivuun ja muiden pelattua tulee parin minuutin päästä takaisin asettamaan palloa, ei ole aina varmaa että muistaa tarkalleen miten pallo oli ja missä kohtaa. Lexi tässä esimerkissä merkkasi hieman sivuun antaakseen pelikaverille enemmän linjatilaa ja asetti pallon takaisin väärin, todennäköisesti vahingossa. Sääntö ei esimerkiksi sano kuinka iso virhemarginaali on rangaistuksen arvoinen. Milli tai pari katsotaan aina sormien läpi, mutta missä kohtaa on raja? Säännöt eivät sano.

      Isoin ongelma tässä on juuri televisio kamerat, koska ne eivät luo tasavertaista lähtökohtaa kaikille pelaajille. Lexi Thombsonilla on kamera tallentamassa melkein jokaista lyöntiä, mutta muilla rivipelaajilla saattaa koko kilpailu mennä ettei yhtään kameraa tallenna yhtään hetkeä. Saati että se päätyisi televisio lähetykseen, josta joku penkkituomari voi kannella takautuvasti sen huomattuaan.

      On myös kohtuutonta että takautuvasti, kun päivän pelit on jo pelattu, voi näitä rangaistuksia antaa puhtaasti kolmannen osapuolen todisteista. Kamera tietenkin on täysin selvä todiste, mutta niitä todisteita ei löydy jokaisen kentällä pelaavan pelaajan virheistä.