[6][5]
Oma peli

Henrik Honkalehto speedgolfin uusi mestari –Mikko Rantasen kahdeksan kisan voittoputki katkesi

Golfin alalajin harrastajamäärä on vielä pieni, mutta merkityksellinen lajin julkisuuskuvalle

Avauspäivän jälkeen yllätyksellisessä johdossa ollut Hyvi Golfin Henrik Honkalehto piti toisella kierroksella johtopaikkansa Hyvi Golfissa pelatuissa speedgolfin SM-kisoissa.

Molempina päivinä varhain aamulla pelattuihin kahteen18 reiän kierrokseen Honkalehto käytti aikaa yhteensä 1 h 38 minuuttia ja 52 sekuntia. Lyöntejä keltaiselta tiiltä pelattuna (5 500 m) kertyi (76+79 +13)

Hopealle sijoittuneen Mikko Rantasen yhteisaika oli 37 sekuntia parempi, mutta lyöntejä hänelle kertyi kolme enemmän (77+81,+16)

Valta on vaihtunut suomalaisessa speedgolfissa -ainakin hetkellisesti. Henrik Honkalehto (vas.) vastaanottaa pokaalin Mikko Rantaselta.

Pronssia lyötiin kisan nopeimman juoksijan, Heikki Hirvosen (1 h 34 min 11 sek) kouraan. Hirvonen jäi kärkiparille selvästi lyönneissä (85+80,+21) vaikka toisen päivän yhteispisteissä hän olikin paras.

”Henkka ansaitsi voittonsa, väkevä suoritus häneltä. Oli varmasti tourillemme hyväksi, että saatiin välillä eri voittaja. Minä sorruin väärään taktiikkaan. Juoksin liian kovaa. Pari minuuttia hitaampi vauhti olisi säästänyt arvioni mukaan  muutaman lyönnin”, Mikko Rantanen analysoi kisan päätyttyä.

Kierrostulos 81 oli hänelle speedgolfissa uran heikoin ja toistaiseksi ainoa 80 lyönnin ylitys.

Golfpiste ei tavoittanut Honkalehtoa puhelimitse kilpailun jälkeen .

Rantanen voitti edelliskaudella kaikki kuusi kisaa. Tämän kauden kahdesssa ensimmäisessä kilpailussa hänen voittomarginaalinsa jäi niin pieneksi, että aivan puskista voittajan vaihtuminen ei tullut.

Seniorien ykkönen oli neljän pelaajan karkeloissa Timo Eskeli. Yleisessä sarjassa kahdeksanneksi (4 600 m) kivunnut Milla Hallanoro palkittiin parhaana naisena, muita ei ollut mukana.

Kuvassa etualalla rinnakkain olevat Milla Hallanoro sekä Timo Eskeli pokkasivat omien sarjojensa mestaruudet Hyvinkäällä.

Speed Golf Finlandin kiertueella on vielä ohjelmassa kolme kisaa.

”Tavoitteenamme on myös järjestää viiden kierroksen mittainen maraton, jossa juoksumatkaa kertyisi perinteisen maratonin verran (42,2 km) ”, kertoi loppukesän ja syksyn tapahtumista Mikko Rantanen.

Syksyllä USA:ssa pidettäviin MM-kilpailuihin osallistuvat Mikko Rantanen sekä Jari Pitkälä.

Vaikka speedgolfin harrastajia maassamme on toistaiseksi vain kourallinen, lajin harrastajille on syytä nostaa hattua heidän tekemästään pr-työstä golfin hyväksi.

Golfia voi harrastaa ja kilpailla niin monin eri tavoin. Speed golf on yksi muoto yhdistää fyysisesti kevyksi määriteltyyn lajiin perinteisten hikiliikuntamuotojen tuomia elementtejä.

Samalla se toimii esimerkkinä meille kaikille siitä, että golfkentällä lyönnin voi tehdä parissa sekunnnissa ja monesti jopa paremmalla tuloksella kuin tukahduttavan pitkän keskittymisen ja kipsaantumisen jälkeen.