18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Viikon menovinkit

Minea Blomqvistin wedge on huutokaupassa Talissa sunnuntaina. Oikealla Ursula Wikström

Minea

Tuleva viikonloppu on yksi kesän vilkkaimmista avointen kisojen osalta.Tarjolla on ympäri maan paljon tasoituksellisia kisoja. Golfpisteen järjestämistä yhteistyökumppaneiden kiertueista käynnistyy sunnuntaina Maskussa Ilmarinen Ladies & Gentlemen Tour. Volvo World Challengea pelataan lauantaina Lappeenrannassa ja sunnuntaina Vääksyssä. Molemmissa kisoissa palkinnot ovat erinomaisia ja loppukilpailuissa on mahdollisuus pelata itsensä ulkomailla käytävään finaaliin.

Viimevuonna Volvo lennätti finalistinsa Bahrainiin, Ilmarisen kiertueen loppuhuipennus koettiin Turkin Belekissä.

Naisten Sunnuntaita vietetään golfkentillä ympäri maan pistebogeykisan muodossa.

Kentänlaidallakin voi nauttia huippujen suorituksista. Kotimaisten naishuippujen kirittäjinä on Turussa Felix Ladies Finnish Openissa Nordea Tourin parhaimmisto. Finnish Tourin toinen osakilpailu pelataan miesten sarjoissa Lohjalla, tuore Midien Euroopanmestari Marco Willberg puolestaan on juhlittavana Mid-Tourin Peuramaan kilpailussa.

Elämää Leideille Talissa JaanaHyväntekeväisyys on pääosassa Helsingin Golfklubilla sunnuntaina järjestettävässä Elämää Leideille tapahtumassa. Pelimuoto on scramble, kilpailun jälkeen on vuorossa lounas ja hiljainen huutokauppa jossa on pöydällä kaupattavana ovat mm. Minea Blomqvistin 56 asteinen wedge, Anita Jensenin pigmenttivedos, Elina Heleniuksen suunnittelemia tekstiilituotteita, Heli Hiltusen teos sekä Balmuirin, MaxMaran ja Tarkiaisen upeita tuotteita. Pelimaksusta 70% ja huutokaupan tuotosta 100% lahjoitetaan HYKS:n rintasyöpäkirurgian yksikölle.

Talin kisaan osallistumista voi perustella myös tapahtuman meklareilla. Anu-Liisa Uotila, Jaana Puupponen, Anna-Liisa Tilus ja Pepe Jurgens pistävät itsensä täysillä likoon hyvän asian puolesta.

Scramble on pelimuotona myös Kaisa Ruuttilan kisassa Vammalassa lauantaina. Ruuttila on itse mukana innostamassa ja ohjaamassa pelaajia ennen kierrosta rangella, palkintojenjaon yhteydessä myös kertomassa elämästään ammattilaisena ja tulevista tavoitteseen

Sinkkujen kisassa Kytäjällä pelataan lauantaina pelkästään omaa palloa, mutta kilpailusarjoja on useita ja palkintopöydät ”notkuvat” runsauttaan.

Uskallatko tarttua hikkorimailaan? Kotimainen hikkorimaiiloilla pelattava kiertue jatkuu sunnuntaina Kytäjän SE-kentällä missä Evolvit Hickory Open käydään jo viidettä kertaa. Mika Hjorth pelasi muutama vuosi sitten samalla areenalla parhaan Suomessa pelatun hikkorituloksen 73 lyöntiä. Sekä miehet että naiset pelaavat etutiiltä, jota Kytäjän uuden merkintätavan mukaan kutsutaan 48-tiiksi.

Jussi

Myös ensikertalaiset hikkorigolfarit ovat tervetulleita Kytäjälle. Kytäjän rangella järjestetään ennen kisaa, kello 10-11, hikkoriklinikka, jossa pelaajat pääsevät kokeilemaan hikkorimailoja ja saavat opastusta mailojen saloihin. Itse kisa alkaa kello 12. Joka vuosi Kytäjän osakilpailu on ollut Tourin suosituin. Kisaan otetaan mukaan vain rajattu määrä pelaajia, 40 kappaletta. Kannattaa siis ilmoittautua ajoissa. Ilmoittautuminen Kytäjän caddiemasterille tai suoraan Golfantiikkiin (www.golfantiikki.fi).

Teemu Tyry

Sinkut Open, Kytäjän sivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje