Suurimmat pudottajat Belekiin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Suurimmat pudottajat Belekiin

Alec Illi jatkoi tasoituksen pudotustaan. SGKY:n toiminnanjohtaja Lassi Kiviniemi hoiti kilpailun järjestelyt yhdessä Gumbölen toimitusjohtajan Timo Käiväräisen kanssa.

Suomen Golfkenttien yhdistys järjesti kauden alusta elokuun loppuun jäsenkenttiensä osakkaille ja pelioikeuden haltijoille ”Suurin pudottaja” kilpailun. Mukaan laskettiin kaikki tasoitusta alentavat kierrokset.

Suomen semifinaaliin osallistumisoikeuden sai kultakin kentältä neljä eniten prosentuaalisesti tasoitustaan pudottanutta pelaajaa. Yhden neljästä piti kuitenkin olla single-pelaaja.

Gumbölen kentän viheriöt ovat olleet koko kauden ajan hienossa kunnossa. Kuva: Jukka Rimpiläinen

Gumbölen kentän viheriöt ovat olleet koko kauden ajan hienossa kunnossa. Kuva: Jukka Rimpiläinen

”Suurimmalla osalla Gumböen tapahtumaan päässeistä tasoitus oli pudonnut 30-60 prosenttia. Tavoitteemme oli innostaa varsinkin vähemmän pelanneita. Varmasti siinä onnistuimmekin, sillä tässä semifinaalisssa oli mukana pelaaajia, joille kisa oli uran ensimmäinen”, taustoitti SGKY:n toiminnanjohtaja Lassi Kiviniemi

Gumbölen tapahtumaan osallistui 72 pelaajaa, jotka jaettiin tasoituksen mukaan kahteen lohkoon. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun kaikki startanneet kuulutettiin matkaan ykköstiiltä.

Molemmista sarjoista kaksi parasta pääsee marraskuussa Sultan-ja Pasha-kentillä Belekissä pelattaviin finaaleihin.

Kova tulostaso

Alemmassa tasoitusluokassa voiton tasasivat nettotuloksella 66 isäntäseuran Kalle Sneck (68) sekä Loimijoki Golfin Samuel Tilkanen (72). Sneck tehtaili kierroksensa aikana peräti seitsemän birdietä ja viisi bogeyta.

Korkeampien tasoituksen omaavien sarja pelattiin pistebogeyna. Voittotuloksen 40 pistettä jakoivat Frans Lindsten Loimijoelta sekä Gumbölen 17-vuotias Alec Illi.

Illille kausi on vasta toinen. Edellisvuonna viisi kierrosta pelannut nuorukainen on kiertänyt kuluvalla kaudella Gumbölen lisäksi mm.Tahkovuorella, Hangossa ja Porvoossa.

”Isäni ja veljet pelaavat. Minä olin pari kesää kentällä töissä ja innostuin vasta muiden jälkeen”, Illi kertoi. Tasoitus on luvussa 27,5. Varsin kunnioitettava luku nuorukaiselle joka pelaa vain oikealla kädellä. Hän syntyi ilman vasemman käden sormia.

”Yhdellä kädellä lyöminen on toki erilaista kuin perinteinen svingaaminen. Nautin kovasti itseni kehittämisestä. Mahdollisuuksia huomattavasti kovempaan pelitasoon on varmasti”, keilailussa yli 180 pisteen keskiarvolla menestyksekkäästi kiertänyt Illi uskoo.

Illi tuntee Gumbölen käytännössä kuin omat taskunsa, sillä hän on ollut kaksi kesää kentällä töissä.

”Viihdyn tosi hyvin täällä ja homma toimii muutenkin kivasti. Kenttä on hienossa kunnossa ja meno on rentoa”, Illi jatkoi.

Gumbölessa on ollut kauden mittaan vilkasta

”Uusia jäseniä on tullut paljon runsaasti mukaan. Kierrosmäärä tullee kasvamaan lähes 10 % edellisvuodesta. Suurimman nousun ovat tuoneet omat jäsenet. Syksyllä meillä on tarkoitus taas aktivoida ihmisiä pelaamaan yhdeksän reiän kierroksia”, kertoi Gumbölen toimitusjohtaja Timo Käiväräinen.

Teemu Tyry

Gumböle Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje