Leppoisa tunnelma - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Leppoisa tunnelma

Vesa ja Päivi Jarho löysivät mielenkiintoista seurattavaa yhdeksännen viheriön tuntumasta.

Vanajanlinnan EM-joukkueturnauksen yleisön joukossa on kaikenlaisia katsojia. Suurin osa heistä on lajiin pidemmän aikaa vihkiytyneitä golffaneja, mutta paikalla on myös noviiseja. Jotkut heistä ovat tulleet golfia harrastavan ystävän mukana, toiset taas saapuneet omatoimisesti nauttimaan kauniista kesäpäivästä ja näyttävistä suorituksista.

Vesa ja Päivi Jarho ovat hämeenlinnalaisia, jo monta vuotta golfia harrastaneita aktiiveja. Kun EM-turnaus osui sopivasti lomapäivien aikaan, päättivät he käydä aistimassa kisatunnelmaa ennen illalla odottanutta omaa pelikierrosta.

”Täällä on hauskan leppoisa tunnelma. Olen ollut täällä ennenkin katsomassa isoja turnauksia, mutta nyt on jotenkin tähän asti kaikkein letkeintä”, Vesa Jarho sanoo.

Laadukkaan golfin seuraaminen on suurin syy, miksi Jarhot ovat saapuneet paikalle: ”Eivät nämä pelaajat meille ennestään niin tuttuja ole, mutta sillä ei ole merkitystä. Hyviä suorituksia on aina kiva katsella”, Päivi Jarho toteaa.

Vesa sanoo, että on lohdullista katsella, kun kovan tason pelaajakin joskus epäonnistuu: ”Seurasin juuri tuossa ysin viheriön takana, kuinka espanjalainen kaveri chippasi bunkkeriin ja jätti seuraavankin lyöntinsä kauas reiästä. Hyvä, ettei bunkkeriharavaa katkaissut”, hän naurahtaa.

”Samassa ryhmässä skotlantilainen kaveri teki hienon birdien. Kaikkea mahtuu muutamaan silmänräpäykseen.”

Jarhot ovat hieman ihmetelleet suhteellisen pieneksi jäänyttä yleisömäärää: ”Onko tätä markkinoitu riittävästi? Tietty nyt on heinäkuu, ja ihmiset ovat reissullaan ja mökeillä. Mutta kun kurvasin tuohon parkkipaikalle, siellä oli vain parisenkymmentä autoa. Jotkut ovat tulleet kai polkupyörillä tai jollain muulla tavalla.”

Aktiivinen golfpariskunta on tyytyväinen yleisölle järjestettyihin palveluihin. Monitorit näyttävät live-tilanteet pelitapahtumista ja vapaaehtoiset neuvovat kysyvää. Myös klubiravintolan lounaskattaus näyttää houkuttelevalta.

”Meidän mielestämme täällä on vähän korkeat hinnat. Vesipullo maksoi 3,50 euroa, mutta varmasti tällainen kilpailu nostaa hintoja. Emme ajatelleet ruokailla täällä.”

Jarhot pelasivat alkuviikosta ikimuistoisen kierroksen kotikentällään Aulangolla. Samaan peliryhmään osuivat maailman kuuluisimman golfklubin, Royal and Ancient Golf Clubin kapteeni Sandy Dawson ja hänen puolisonsa Jane.

”Pelasimme mukavan kierroksen heidän kanssaan. Pitivät selvästi meidän vanhasta kentästämme”. Päivi sanoo. ”He kertoivat tekevänsä samanlaisia kenttäkierroksia ympäri maailman, tietysti lajin hallintoelimen edellyttämällä tavalla.”

”Näimme heidät vielä maanantai-iltana EM-kisojen avajaisissa Hämeenlinnan kauppatorilla. He tunnistivat meidät heti, vaikka ovat jo ikäihmisiä”, Vesa Jarho sanoo.

Jarhot sanoivat tulevansa paikalle Vanajanlinnaan uudelleenkin, kun ratkaisupelit lähestyvät. Suomen jääminen alempaan loppusarjaan ei masentanut kumpaakaan: ”Vielä päästään kannustamaan Suomi voittoihin jatkopeleissä.”

Marko Kuivasaari 10.7. klo 12.58

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Kettunen says:

    Tapahtumasta on varsin vähän tiedotettu yleisölle. Tarkoitan tällä sitä kuinka katsoja eli yleisö löytää paikalle, minne voi pysäköidä, miten paikalla on mahdollista seurata peliä, mitä liput maksavat, mitä oheispalveluita on tarjolla jne. Klubin sivuilta löytyi pikaisella hakemisella ainoastaan linkki ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Sivulta https://golf.fi/web/eatc2014 löytyy ”Yleisölle” sivu, jonka perusteella ei pitemmästä matkasta viitsi lähteä kokeilemaan onneaan. Ainoa vaihtoehto näyttäisi olevan soittaminen klubille. Kun ei löydä helposti riittävää infoa tapahtumasta, jää lähteminen ja siten koko tapahtuma helposti väliin.

  • Harbour says:

    Hesarissa tuloksissa lukee että suomi karsiutui, no niin kävi sijoille 1-8. Mutta pelit jatkuu ja Hesariia vois opastaa asian oikea laita. Nyt ihmiset varmaan totesi että suomi ei enään mukana joten ei lähdetä esim. pääkaupunkiseudulta ajamaan. Pojille tsemppiä seuraavaan haasteeseen.

  • maikki says:

    Eikö tämä ole Golfliiton järjestämä kilpailu ja markkinointi tässä, kuten huonosti vetävissä CT:n kisoissakin (lukuunottamatta vuosia sitten Linna Golfissa järjestettyjä) on sen hartioilla. Mainoksia en ole missään nähnyt, en edes Golfpisteen sivuilla. Linna Golfin nettisivut eivät muutenkaan innosta saatikka että olisivat saaneet kisoista jotain ohjeistusta sinne laitettua. En tiedä missä ja kuka on ylläpitäjä/päivittäjä, mutta sivut eivät ole kentän ja klubin tasoiset. On todella uskomatonta, että pieni läpyskä ensimmäisellä sivulla mainitsee EM-kisat ja sieltä aukeaa vieläkin vapaaehtoisten ilmoittautumissivu, eikä minkäänlaista infoa kilpailusta kiinnostuneille.