16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Charl Schwartzelin voittokulku jatkui Turkissa

Belekissä järjestettävän kutsukisan tähdet saivat pelata shortseissa. Charl Schwartzelin vastustaja Tiger Woods pidättäytyi oikeudesta käyttäen normaalimittaisia © Getty Images

Justin

Justin Rose on ollut hurjassa iskussa.Fedex Cupin finaalissa hän oli toinen, Ryder Cupissa kaatui Phil Mickelson. Turkista on jo kaksi helppoa voittoa. &copy Getty Images

2.pv

Charl Schwartzel ja Justin Rose ovat kahden voittonsa lähesvarmoja miehiä välieriin Belekissä käytävässä kahdeksan huipun lyöntipeliottelu kilpailussa.

Neljän hengen lohkoissa voidaan kuitenkin päätyä vielä tasatuloksiin jopa kolmen miehen kesken, yhteen tai kahteen voittoon. Tällöin ratkaiseviksi muodostuvat kolmen ottelun yhteislyönnit. Systeemi on erittäin hyvä ja pistää kaikki panemaan parastaan peliin.

Tiger Woods (67) kukisti ykköslohkon toisessa ottelussa keskiviikkona Matt Kucharin (72). Toisessa lohkossa Justin Rose sai hyvän vauhdin päälle Lee Westwoodia vastaan. Päivän parhaan tuloksen 65 teki Webb Simpson, joka käytännössä tuhosi heikot kierrostulokset pelanneen Hunter Mahanin mahdollisuudet.

Mikäli sää sallii, torstaina pelataan lohkojen viimeinen kierros, iltapäivällä välierät. Finaalien aika on perjantaina aamulla, jonka jälkeen iltapäivällä kaikki 1,5 miljoonan ykköspalkinnon metsästäjät pelaavat vielä pro-amin ( yhdeksän reikää).

Kahden kierroksen jälkeiset pisteet ja yhteislyönnit:

Ykköslohko:

Charl Schwartzel 2p ( 69-70)

Tiger Woods 1p (70-67)

Matt Kuchar 1p ( 70-72 )

Rory McIlroy 0p ( 76+71)

Woodsilla on varaa hävitä McIlroylle ottelussaan jopa yhdeksän lyöntiä, mikäli Schawartzel kukistaa Kucharin, eikä tämä pelaa neljää lyöntiä parempaa tulosta Woodsin kanssa. Mahdollista myös se, että Schwartzel, Woods ja Kuchar päätyvät kahteen pisteeseen. Tällöin kaksi parhaan lyöntituloksen tehnyttä välieriin.

McIlroyn mahdollisuudet teoreettiset. Pitäisi kukistaa Tiger kymmenellä lyönnillä, Kuchar viidellä, eikä tämä saisi voittaa tai tasata otteluaan Schwartzelia vastaan.

Woods ja McIlroy pelaavat torstaina kello 8.43 Suomen aikaa.

Kakkkoslohko:

Justin Rose 2p ( 69-66)

Lee Westwood 1p( 72- 69)

Webb Simpson 1p (73-65)

Hunter Mahan 0p (75-

1.pv

Vain yksi pelaaja kahdeksasta alitti 70 lyönnin rajan Turkish Airlines World Finalin avauspäivän otteluissa. Maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy (76) pelasi ryhdikkkäästi 14 reikää, viimeiset neljä kuitenkin seitsemän yli häviten kuudella lyönnillä ottelunsa Matt Kucharia (70) vastaan.

McIlroy ei ollut koskenutkaan mailoihinsa Ryder Cupin jälkeen. Tigerin 70 oli päivän toiseksi paras tulos, vastustaja Charl Schwartzel vei pisteen pelattuaan 69. Näiden kahden ottelutuloksen perusteella on varmaa, että toivefinaali Woods vs. McIlroy ei perjantaina toteudu.

Mikäli he voittavat keskiviikkona aamupäivällä omat pelinsä, iltapäivän keskinäisen ottelun voittaja pääsee välieriin. Mahdollista tietty on sekin, että lohkon ykkönen ( Kuchar tai Schwartzel ) yltää kolmeen voittoon, muut kolme yhteen jolloin toinen jatkopaikka ratkeaisi keskinäisten otteluiden lyöntien perusteella.

Toisen lohkon peleissä Lee Westwood (72) kukisti Webb Simpsonin (73), Justin Rose (71) Hunter Mahanin (75). Välierät käydään torstaina.

Perjantain finaalin voittaja kuittaa 1,5 miljoonaa, häviäjä tasan miljoonan. Lohkossaan jumboiksi jääneetkin saavat 300.000. Kaikki kahdeksan pelaajaa osallistuvat perjantaina iltapäivällä pelattavaan pro-amiin.

Ennakko:

Rory

Rory McIlroylla on Turkissa matkassa mukana kisan sponsorin markkinoinnissa isossa roolissa vaikuttava Caroline Wozniacki &copy Getty Images

PGA Sultan-kenttä Belekissä isännöi kahdeksaa huippua maanantaista perjantaihin. Erikoistapahtuman ohjelma on tiukka. Maanantaina oli harjoituspäivä, tiistaina neljän pelaajan lohkoissa pelataan ensimmäiset ottelut. Keskiviikkona pelejä on kaksi, torstaina käydään välierät, perjantaina aamulla finaalit. Sen päätyttyä on ohjelmassa vielä pro-am, jossa ammattilaisten seurassa yhdeksän reiän pelaaminen maksaa 20.000 dollaria. Poikkeuksena Tigerin ryhmä, jossa kaksi samaan tiimiin kuuluvaa kuluttavat omia/yritystensä rahoja 100.000 taalan edestä.

Järjestäjät ovat tehneet oivan ratkaisun varmistaakseen Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn kohtaamisen. He ovat samassa lohkossa, muut pelaajat ovat Matt Kuchar sekä Charl Schwartzel. Lyöntipelinä käytävissä otteluissa voi tulla myös tasapelejä, kaksi parasta pääsee torstain välieriin.

On siis hyvin mahdollista, että Woods ja McIlroy kohtaavat paitsi keskiviikkona alkulohkon pelissään, myös perjantain finaalissa jonka voittaja kuittaa 1,5 miljoonaa taalaa. Kakkonen saa miljoonan, lohkoissaan viimeisiksi jääneetkin 300.000 mieheen. Tämän päälle tulevat starttirahat, joka Tigerin kohdalla on parhaimmillaan ollut 2-3 miljoonaa dollaria.

Turkin matka jonka aikana hän pelaa jopa viitenä päivänä, on varmasti järjestäjille kallis pieti. McIlroy lienee starttirahan osalta kakkonen, muutkin kuusi kuittaavat omansa, joten kisan todellinen palkintopotti saattaa nousta yli kymmenen miljoonan. Virallista tietoa ei ole eikä tule..

Toisen lohkon pelaajat ovat Hunter Mahan, Justin Rose, Lee Westwood ja Webb Simpson.

Koossa on siis todella nimekäs nippu. Woods, MicIlroy ja Westwood ovat olleet maailmanlistan ykkösiä.

Reikäpelimestari

Reikäpelimestari Hunter Mahan on keskiviikkona kahden pakkovoiton edessä Turkish Airlines World Finalissa &copy Getty Images

Major-voittoja on Woodsilla (14), McIlroylla (2), Simpsonilla, Schwartzelilla. Matt Kuchar voitti 2012 Players Championshipin, Hunter Mahan World Tourin reikäpelimestaruuden. Justin Rose voitti World Tourilla lyöntipelikisan ja kukisti loistavan esityksen jälkeen Mickelsonin Ryder Cupissa. Lee Westwoodilta puuttuu kuluvalta kaudelta suuri ykkköstila. Kahdeksan miehen näytöskisassa nähdään varmasti myös yllätyksiä, Woods ja McIlroy eivät pääse finaaliin helpolla

Tiistain otteluparit, pelit käynnistyvät klo 12.30

Lohko A:

Rory McIlroy-Matt Kuchar

Tiger Woods-Charl Schwartzel

Lohko B:

Justin Rose-Hunter Mahan

Lee Westwood-Webb Simpson

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    mai says:

    Nyt on kyllä kaikkien aikojen tulospalvelu. Päivällä vielä jotenkuten pysyttiin ottelun mukana hitaan startin jälkeen, mutta nyt onkin koko kisa jo pelattu ja tulokset pisteineen ja lyönteineen finaalia lukuunottamatta valmiina. Viasatin lähetyksessä otteliuparit ja lohkot olivat vähän erilaisia…. Livescoring sivulla on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.