Kierry pidemmälle – ja yhdistä vartalonkierto käsien oikeaan liikkeeseen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Kierry pidemmälle – ja yhdistä vartalonkierto käsien oikeaan liikkeeseen

Tämän harjoitteen avulla opit yhdistämään lantion ja hartioiden kierron yhteen käsien liikkeen kanssa.

Taakseviennissä vartalon tulisi kiertyä tarpeeksi pitkälle, jotta saat lyöntiin riittävästi voimaa. Ideaalitilanteessa lantio kiertyy noin 45 astetta ja hartiat noin 90 astetta. Vartalon kiertymisessä on tärkeää pitää huoli siitä, että vartalon kulmat säilyvät mahdollisimman hyvin.

Ku vartalo kiertyy, saattavat kädet ja maila lähteä kiertymään mukana liikaa sisälle eli selän taakse. Kun maila on liiaksi selän takana, sen tuominen kehon eteen osumahetkellä on vaikeaa, ja osumien laatu vaihtelee herkästi.

Harjoitus

Tartu mailaan vasemmalla kädelläsi hieman alempaa kuin normaalisti, jotta mailan liikuttaminen on helpompaa. Laita oikea kätesi oikean lonkkasi eteen tai taskun päälle.

Lähde kiertymään taakse ja työnnä samalla vasenta kättäsi poispäin kohteesta. Kiinnitä huomiota siihen, että vasen olkapää liikkuu alaspäin. Vedä samanaikaisesti oikealla kädellä lantiosta taakse. Avustamalla oikealla kädellä liikettä voit hieman helpottaa ja pidentää lantion kiertoa, jonka ansiosta myös hartiasi pystyvät kiertymään helpommin ja pidemmälle.

Kun olet kiertynyt niin pitkälle kuin tuntuu luontevalta, tartu oikealla kädellä mailasta. Tunnustele asentoa, sillä tähän asentoon sinun tulisi pyrkiä pääsemään taakseviennin päätteeksi lyödessäsi normaalisti.

Lue seuraavaksi: Heinin golfkoulu – Eroon slaissista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje