18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Taivuta oikeaa polveasi sisään

Pidä painopiste jalkojesi välissä pitkään osumahetken jälkeenkin.

Kun asetut pallolle, jousta polvista kevyesti ja taivuta oikea polvesi vasenta kohti. Näin varmistat, ettei painopiste siirry oikean jalan ulkopuolelle backsvingissä. Samalla liike antaa paremman mahdollisuuden lyödä palloa sujuvalla svingillä.

Jos oikea jalkasi on suorassa alkuasennossa, painopiste voi helposti siirtyä liikaa oikealle ja sellaisesta asennosta on vaikea tulla hyvään osumaan. Lisäksi voit menettää tasapainosi.

Osumahetkellä oikea polvi taipuu vasenta kohti enemmän kuin alkuasennossa. On kuitenkin hyvä painaa polvea sisään jo alkuasennossa, koska silloin vartalo on valmiiksi lähes oikeassa asennossa. Jotkut pelaajat – kuten Gary Player – ”tönäisevät” oikean polven sisään juuri ennen svingin aloittamista ja saavat siten aikaan eteenpäin suuntautuvan paineen.

Alkuasennossa pitää muistaa myös nämä asiat: taivuta vyötäröstä selkä suorana; pidä paino päkiöillä ja pidä takapuoli ulkona, että saat tasapainoisen ja urheilullisen stanssin.

Kannattaa muistaa, että hyvä alkuasento johtaa useimmiten hyvään lyöntiin.

Lisää Tomin ajatuksia

Pelasin teini-ikäisenä näytösottelun Arnold Palmerin kanssa ja isäni kysyi häneltä, mikä tekisi minusta paremman pelaajan. Arnold totesi: ”Kilpaile niin paljon kuin mahdollista.” Tiukoissa tilanteissa pelaaminen opettaa, miten niistä selviydytään voittajana.

Teksti Tom Watson ja Nick Seitz / Kuva Dom Furore

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje