27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Yhteisöllisyyttä pienemmässä paketissa – golfia harrastetaan nyt kaveriporukoissa

Kaveriporukoissa pelataan usein normaalia viihteellisempää golfia. Kuva Getty Images

Golfkentät ovat alkaneet reagoida tuote- ja palvelutarjonnallaan kaveriporukoissa pelaamisen yleistymiseen.

Golfia voi harrastaa monenlaisilla kokoonpanoilla: yksin, ystävän kanssa, neljän hengen ryhmällä tai vaikka monen kymmenen hengen kisoissa, tapahtumissa ja matkoilla.

Tapa, joka on viime vuosina selvästi yleistynyt, on kaveriporukoissa pelaaminen. Parin, kolmen lähdön eli noin 8–12 pelaajan ryhmät pelaavat entistä useammin omia pikkukisojaan ja vapaa-ajan kierroksiaan ja käyttävät samalla klubien muita palveluita.

Golfkentillä ilmiön yleistyminen on huomattu.

”Harrastaminen kaveriporukoissa on viime vuosina selkeästi lisääntynyt. Usein kyse on nuorista aikuisista, jotka pelaavat vähän viihteellisempää golfia. Osa majoittuu, osa on päiväkäynnillä, mutta tällaisia ryhmiä meillä on paljon”, sanoo Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti.

Saman on havainnut myös Hirsala Golfin toimitusjohtaja Jussi Kuusela.

”Erityisesti loppukaudesta 2–5 lähdön flightit ovat olleet todella suosittuja. Niitä kysytään meiltä tosi paljon, ja tykkäämme myös järjestää niitä. Taloudellisesti ne eivät ole ihan yhtä kannattavia kuin yritystapahtumat, mutta panos-tuotossuhde on niissä aivan loistava”, Kuusela sanoo.

Kaveriporukat pyytävät klubeilta apua peliaikavarauksissa ja yöpyessään myös majoituksen järjestämisessä. Muilta osin ryhmät ovat tyypillisesti varsin itsenäisiä.

Klubit ovat kuitenkin alkaneet vastata kysyntään ja tarjoavat yhä useammin erilaisia kaveriporukoille räätälöityjä paketteja, jotka voivat pitää sisällään myös muita palveluita kuten ruokailun tai saunomismahdollisuuden. Sekä Nordcenter että Hirsala myyvät parhaillaan käynnissä olevalla Black Week -viikolla kaveriporukoille räätälöityjä tuotteita jo ensi kaudeksi.

Hirsala Golfissa kehitettiin muutama vuosi sitten jopa kaveriporukoille suunniteltu kausipelaamisen tuote, kaveripelioikeus. Siinä kahdeksan henkilön ryhmä voi ostaa itselleen pelioikeuden koko kaudeksi sillä rajoitteella, että ryhmällä on pelioikeuteen sisältyen käytössään vain yksi neljän pelaajan lähtö päivässä. Hirsala myy kaveripelioikeutta 5000 euron hintaan, eli pelaajaa kohti kauden pelit maksavat 625 euroa.

”Tuote on niin edullinen, että sitä myydään vain rajallisesti”, Jussi Kuusela sanoo.

Vaikka seuratason yhteisöllisyyden rapistumisesta on golfinkin parissa viime vuosina paljon puhuttu, yhteisöllisyyden tarve on edelleen olemassa. Yhteisöllisyyden muodot vain elävät ajassa ja muuttavat muotoaan. Siitä kaveriporukoissa pelaamisen yleistyminen on nyt yksi esimerkki.

Jo nähdyt esimerkit taas osoittavat, että harrastamisen muotoihin reagoimalla kenttien on mahdollisuus kehittää niiden ympärille myös uutta liiketoimintaa. Yhteisöllisyys käy kaupaksi myös pienemmissä paketeissa.

Lue seuraavaksi: Erinomainen pelimuoto kaveriporukan kisailuissa pitää jännityksen yllä kierroksen loppuun saakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje