Draivaa pidemmälle, niin teet paremman tuloksen: tilastot sen todistavat - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Draivaa pidemmälle, niin teet paremman tuloksen: tilastot sen todistavat

Pro tarjoaa oivallisen avun, kun halutaan enemmän pituutta avauksiin. Kuva: Getty Images

Arccos teki myös käänteisen havainnon, lyhentyneillä lyönneillä on yhteys heikentyneeseen tuloskeskiarvoon.

Markkinoille tulee vuosittain uusia draivereita, joiden luvataan tuovan avauksiin entistä enemmän pituutta. Teknologia kehittyy, ja kukapa nyt pistäisi pahitteeksi saadakseen muutaman lisämetrin draiveihinsa. Mutta miten paljon avausten pituudella on todellisuudessa vaikutusta tuloksiin?

Muun muassa Cobran, Pingin ja TaylorMaden kanssa yhteistyötä tekevällä Arccosilla on hallussaan valtavasti dataa pelaajien lyönneistä ja tuloksista eri puolilla maailmaa. Informaation taustalla on tekoälypohjainen sovellus, joka kerää mailoihin kiinnitettävien anturien avulla tietoa golfareiden suorituksista.

Arccos havaitsi tietokantaansa tutkimalla, että pidemmät draivit ja paremmat tulokset kulkevat käsi kädessä.

Kootut tiedot koskevat harrastajia, joiden avaukset olivat pidentyneet edelliskauteen nähden vähintään 10 metriä. Näiden pelaajien tasoitus oli maksimissaan 25 ja he olivat pelanneet vähintään kuusi kierrosta vuodessa.

Tutkimuksen avaintieto on, että 81 prosenttia pelaajista, joiden avaukset olivat pidentyneet 10 metriä tai enemmän, paransivat tuloskeskiarvoaan. Heistä 29 prosenttia kohensi tuloksiaan vähintään kolmella lyönnillä ja 17 prosenttia vähintään neljällä lyönnillä.

Mainitun joukon tuloskeskiarvo koheni ”strokes gained per round” -tarkastelussa keskimäärin 1,8 lyönnillä.

Kuvakaappaus: Arccos Golf

Kymmenen metrin lisäys avausten mittaan on huomattava kohennus lyöntipituuksissa. Se on jo parannus, joka ei synny kuin itsestään, vaan todennäköisimmin taustalla on pron tunteja ja mahdollisesti aiempaa sopivampi draiveri.

Pidemmälle lyöminen vaatii enemmän nopeutta, mutta silläkin on tapana lisääntyä kohentuneen itseluottamuksen myötä. Luotto omaan lyöntiin vapauttaa svingaamista, ja sillä on yhteys suurempaan mailanpäännopeuteen. Toimiva lyönti ja maila ovat myös omiaan suoristamaan pallon lentorataa.

Miksi sitten nimenomaan pidemmät draivit parantavat tuloksia? Yksinkertaistettuna siksi, että matka viheriölle on seuraavassa lyönnissä lyhyempi. On lähestymisten tarkkuuden kannalta erityisen hyödyllistä, jos peliä voi avauksen jälkeen jatkaa vaikkapa muutaman asteen isokulmaisemmalla mailalla.

Arccosin data myös paljasti, mitä tilasto osoittaa käänteisessä tapauksessa. Golfareista 65 prosenttia, joiden avaukset lyhenivät edelliseen kauteen nähden vähintään 10 metriä, tulokset heikkenivät. Tästä joukosta 45 prosentilla tuloskeskiarvo huononi vähintään lyönnillä ja 27 prosentilla vähintään kahdella lyönnillä.

Johtopäätös on yksiselitteisen selvä: draivaa pidemmälle, pelaat paremmin!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje