25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Markku ja Sari suunnittelevat kesän ohjelmaansa Golfkesä-kiertueen mukaan – ”Pääsemme varmuudella viettämään aikaa kimpassa”

Sari Saxman ja Markku Hard ovat löytäneet golfissa kilpailemisesta yhteisen juttunsa. Kuva: Mats Stenvall

Golfpisteen Golfkesä-kiertueella pelataan 20 osakilpailua ennen finaalikisoja. Markku Hard ja Sari Saxman pelaavat lähes puolet näistä.

Golfkärpäsen puraisu on tuttu lähes jokaiselle golfia hiemankin enemmän pelaavalle. Golfkesä-kärpäsen haukkaisu sen sijaan ei ehkä niin tunnettu ole, mutta joihinkin sekin on iskenyt hampaansa.

Markku Hard ja Sari Saxman aikovat pelata tänä suvena ainakin yhdeksän osakilpailua Golfkesä-kiertuetta. Ensimmäisenä herää kysmys, miksi?

”Pelkästään omaa kenttää on tylsä hilata koko ajan. Yhdessä kilpaileminen on kivaa, emmekä ole toistemme rinnuksissa kiinni huononkaan kierroksen jälkeen. Hinta-laatusuhde on meistä hyvä. Pelikierros, aamiainen, lounas, pallopötkö kierrokselle jääneiden tilalle ja kaikkea muutakin mukavaa kotiin viemisiksi”, Saxman luettelee syitä osallistumisinnolleen.

”Niin ja mukavaa porukkaa on ollut meidän pelipareina aina! Tykkään lähimmäs lippua -kisoista, sillä miehet ja naiset ovat tasavertaisia par-3:lla ja jos onnistuu, niin kivat palkinnot odottavat. Viime vuonna napsahti liput Slottsbananille ja tuli lähdettyä Ahvenanmaalle. Oli upea kenttä. Totta kai se innostaa lisää, että voi onnistua.”

Golfkesä-kiertueella pelataan 21 osakilpailua ennen Ahvenanmaalle huipentuvaa kiertuetta. Jokaisen osakilpailun parhaat pääsevät Suomessa pelattavaan karsintafinaaliin, josta parhaat nappaavat itselleen pääsylipun Ahvenanmaalle.

Peliareenoiden joukossa on muun muassa tuoreimman Kenttärankingin top-3. Näin osallistujilla on mahdollisuus päästä mittaamaan taitojaan Linna Golfissa, Nordcenterin Freamillä ja Ålands Golfklubbin Slottsbananilla (finaali).

”Tulee helpommin lähdettyä kisaamaan jonnekin, jos on jokin lempikenttä tai sitten joku täysin uusi, missä emme ole pelanneet”, Hard kertoo.

Golfkesä-kiertueella on meneillään viides kausi. Hard ja Saxman ovat olleet mukana nyt viimeisenä kolmena vuotena. Ensimmäisellä kaudella heille kertyi neljä osakilpailua, toisella kahdeksan ja nyt on siis tulossa ”ennätyskesä” yhdeksällä kilpailulla.

”Pelaamme paljon myös erikseen, joten näissä kilpailuissa pääsemme varmuudella viettämään aikaa kimpassa, kun ne on merkattu jo kauden alussa kalenteriin”, Saxman sanoo.

”Sarilla on olemassa excel-taulukko, jossa näkyy kilpailujen ajankohdat ja ilmoittautumispäivät. Niiden mukaan vähän kesän viikonloppuja suunnitellaan”, Hard naurahtaa.

Pariskunta suhtautuu tapahtumiin rennosti eikä niin jännitä tuloksellista menestystä.

”Lähdemme aina nauttimaan golfista ja kilpailemisesta. Jos pärjäämme, niin se on vain plussaa. Ei meillä mikään pakottava tarve ole voittaa kisoja, mutta kyllä me ollaan aika kilpailuhenkisiä”, Saxman kertoo tavoitteistaan.

”Tavoite muuttuu aina kisan edetessä. Ensin se voi olla parin alittaminen, sitten pelata parhaiten samalla slopella pelaavista ja lopulta vaikka, että ei olla viimeisiä”, Hard täydentää.

Golfkesä-kiertueella jokainen pelaaja saa mukaansa give away -paketin, joka sisältää esimerkiksi palloja ja pastaa.

”Se ei ole pääasia, mutta kyllä se nyt on mukava saada jotain mukaansa”, Saxman kertoo.

”Tuo vaikuttaa pieneltä asialta, mutta sillä on lopulta merkitystä millainen fiilis koko kilpailuista jää. Olen pitänyt paljon juuri siitä meiningistä, mikä kisoissa on ollut”, Hard komppaa.

Hard uumoilee, että Golfkesä-kiertueelle lähtee mukaan samanhenkistä porukkaa, mikä on tehnyt kierroksista rentoja.

”Viimeisimmässä kilpailussa Lappeenrannassa meidän ryhmässämme oli henkilö, joka kuului kenttätoimikuntaan. Oli mukava saada kaikenlaista infoa kentästä kierroksen aikana. Ihastuimme molemmat tuohon kenttään ja aiomme varmasti palata sinne pelaamaan”, Hard kertoo.

Golfkesä -kiertue kutsuu viettämään rentoa golfpäivää kaverin kanssa Suomen huippukentille!

Golflehden välissä ilmestyvä Golfkesä 2022 -liite esittelee tarkemmin mielenkiintoiset kentät, jotka kannattaa bongata osallistumalla Golfkesä-scrambleen! Jokaisen osakilpailun voittajapari kutsutaan kansalliseen finaaliin, jonka voittajat puolestaan nappaavat kutsut kiertueen upealle Race to Åland -finaalimatkalle! Napatkaa bägit pelikaverin kanssa olalle, valitkaa teille sopivat kentät ja ilmoittautukaa mukaan kilpailuihin!

https://golfkesa.fi/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje