21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Syksyllä pelataan scramblea: unohda kiire ja varaa kisapaikkasi ajoissa

Tawast Golfissa on lokakuun kaikki kilpailutapahtumat pyhitetty scramblelle. Kuva: Tawast Golf

Tawast Golfissa on lokakuussa jokaisena viikonloppuna ohjelmassa scramble-kilpailu.

Kun pelikausi ehtii lokakuulle, alkavat seurojen järjestämät yksilökilpailut olla takanapäin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kisakalenteri tyhjenisi kokonaan tapahtumista. Syksy onkin mitä parhainta aikaa erilaisille scramblen kaltaisille rennoille joukkuekilpailuille. Ja niitä seuroissa myös riittää.

Scramblet ovat monissa seuroissa avoimia kisoja, ja tarjoavat siten myös hyvän mahdollisuuden käydä testaamassa vieraskenttien syysilmettä. Avoimia scramblejä löydtä mm. Golfpisteen Seurojen uutiset -osioista.

Kantautuneiden tietojen mukaan useimmat kentät ovat suotuisten säiden vuoksi edelleen erinomaisessa kunnossa. Silmäniloa on luvassa tietysti ruskan muodossa, kun kenttien puiden lehtiin tarttuu päivä päivältä enemmän kauniita värisävyjä.

Golfboxin kilpailukalenterin mukaan tällä viikolla pelataan scramble-kisoja Tuusulan Golfklubilla, Ålands Golfklubbilla, Lakeside Golfissa Sastamalassa ja Kotojärvi Golfissa Pornaisissa. Pieni tutkimusmatka osoittaa, että scramble on viikonloppuna ohjelmassa ainakin myös Aurinko Golf Naantalissa, Hirsala Golfissa Kirkkonummella, St. Laurence Golfissa Lohjalla, Kytäjä Golfissa, Aulanko Golfissa, Laukaan Peurunkagolfissa sekä Kartanogolfissa Joroisissa.

Tämän viikon scrambleihin saattaa ilmoittautumisaika olla jo umpeutunut tai listat täynnä, mutta useat kentät järjestävät joukkuekisoja vielä ensi viikolla, jotkut myöhempäänkin.

Tawastissa on lokakuussa ohjelmassa kaikkia versioita.

Hämeenlinnalaisen Tawast Golfin kisakalenterista löytyy lokakuun jokaiselta viikonlopulta scramble, joista kolme jälkimmäistä on avoimia kaikkien seurojen jäsenille.

”Syysscramblet ovat meillä suosittuja ja tulevat täyteen, jos on vähänkin sopivaa säätä luvassa. Jonain syksynä olemme jättäneet yhden lokakuun viikonlopun tyhjäksi, mutta kalenterissa on ollut neljä kisaa jo useamman vuoden”, klubin palvelupäällikkö Iiro Nurminen sanoo.

Pitkiä kierroksia

Osallistujamäärä riippuu pitkälti siitä, minkä kokoisille joukkueille kisa on tarkoitettu. Pelaajia on listalla sadan molemmin puolin, riippuen siitä, onko kyseessä kahden, kolmen vain neljän hengen joukkueen kilpailu. Tawastissa on lokakuussa ohjelmassa kaikkia versioita.

Scramblessa jopa kuuden tunnin kierrokset eivät ole harvinaisia.

”Kierrosajat voivat muodostua turhan pitkiksi etenkin sellaisissa kolmen hengen scrambleissa, joissa peluutetaan kahta joukkuetta samassa lähdössä”, Nurminen tietää.

Joskus Tawastissa on syysscramble jouduttu perumaan hallan vuoksi. Vaikka kuuran sulamista voisi hieman odotellakin, ei päivää kentällä voi kovin pitkään venyttää, sillä aurinko laskee lokakuun lopussa jo ennen iltakuutta. Syksyllä yhteislähdöt antavat sopivasti pelivaraa, eikä hämärä pääse helposti yllättämään.

Yksilökilpailut eivät vedä samaan malliin pelaajia kuin takavuosina. Scramble on noussut ajan saatossa tärkeäksi pelimuodoksi yhtenä seurojen kilpakulttuurin kivijaloista.

Moni ratkaisee osallistumisensa syksyn scrambleihin vasta lähempänä kisaa, kun selviää, millaista säätä on tiedossa.

”Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, että mahtuu varmasti mukaan”, Nurminen muistuttaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje