Viehättääkö helppous golfareita? – Sitä saa Costa Dauradasta - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Viehättääkö helppous golfareita? – Sitä saa Costa Dauradasta

Bonmont Golf on lempeän rauhallisen lomagolfin tyyssija. Kuva: Krister Jalonen

Barcelonan alapuolella sijaitseva seitsemän kentän kokonaisuus tarjoaa leppoisaa lomagolfia.

Espanja on ollut suomalaisten suosikkikohteita golfmatkailulle jo vuosien ajan. Se ei sinänsä ole yllättävää, sillä löytyyhän maasta useita alueita ja kenttiä, joissa pääsee nauttimaan pelaamisesta eri tavoin kuin kotimaassa.

Yksi näistä alueista on Katalonian eteläosassa sijaitseva Costa Daurada. ”Kultarannikolla” pääsee pelaamaan todennäköisesti varmimmin erinomaisessa säässä verrattuna muuhun Espanjaan. Seitsemän kenttää riittää mukavasti useammankin päivän golflomailuun. Alueen vahvuutena on helppous ja sitä Costa Dauradassa halutaankin vaalia.

Helsingistä neljän tunnin lento Barcelonaan. Lentokentältä suoraan golfkentälle pelaamaan, mistä illan mittaan hotellille lepäämään. Golfloman ensimmäisen päivän voi käyttää tehokkaasti, jolloin on mahdollista saada saman tien irtiotto arjesta käyntiin. Seuraavien päivien ohjelma voisi mukailla kaavaa aamulla pelaamaan, päivällä hotellille ja illalla katsastamaan menoa paikallisten ravintoloiden saattelemana.

Kuljetukset, lähtöaikojen varaus, hotellihuoneiden buukkaukset ja muut käytäntöjä helpottavat asiat hoituvat soljuvasti Costa Daurada Golf Associationin kautta. Se on kenttien ja hotellien perustama yhteenliittymä, joka markkinoi ja järjestää golflomia alueelle. Mikäli ei viitsi lähteä omatoimimatkailulle, niin kyseisen yhteenliittymän kautta otetulla matkalla voi huoletta unohtaa ylimääräisen säätämisen muun muassa kuljetusten osalta.

Costa Dauradan matkoja vetävän Tomas Björklundin mukaan ihmiset arvostavat helppoutta golflomillaan.

”Helsingistä on hyvät yhteydet Barcelonaan. Heti perille päästyään pääsee pelaamaan. Meidän vahvuutenamme on myös rajaton pelaaminen, joten kaksikin kierrosta päivässä onnistuu mukavasti.”

”Suomi ja Irlanti ovat tällä hetkellä yhtiä pääalueitamme. Tuntuu, että golfarit näistä maista ovat löytäneet tarjoamamme mahdollisuudet yhä paremmin”, Björklund kertoo markkina-alueista.

Kuudesta klubista Lumine Golf on tunnetuin. 45 reiän kokonaisuus nouseekin kentistä ylitse muiden. Lumine tunnetaan muun muassa Euroopan kiertueen karsintafinaalista. Useiden maiden, kuten Suomen, maajoukkueet ovat leireilleet Luminessa. Kentän tietoisuus on lisääntynyt sitäkin kautta.

Luminessa on kaksi toisistaan poikkeavaa kenttää, Hills ja Lakes. Nimensä mukaisesti Hills kulkee vuoristoisessa maastossa vaihtelevine muotoineen ja korkeuseroineen. Näkymät Välimerelle ovat vaikuttavia. Lakes on puolestaan tasainen ja väyliä ympäröivät lukuisat lammet. Lakesin tunnusomaisena piirteenä ovat valtavan kokoiset griinit.

Bonmont Golfissa on järjestetty ET:n kilpailu kahdesti. Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema kenttä soveltuu leppoisaan lomagolfiin erinomaisesti. Väylät ovat suhteellisen helppoja pelata ja sen suurempia kommervenkkejä ei ole nautintoa sotkemassa. Tuuli on suurin haaste Bonmontissa. Tästä johtuen bunkkerihiekka on todella karkeaa. Itse asiassa bunkkerit ovat ”pikkukivien” peittämiä. Jos hiekka olisi hienompaa se lähtisi tuulen mukana ilmaan.

Bonmont Golfin klubitalolta on hulppea panoramanäkymä Välimerelle.

Näkymät Bonmontissa ovat miellyttäviä. Vehreät kukkulat ja taustalla kimmeltävä Välimeri on omiaan tuomaan lomagolfin tuntua pelaamiseen. Kenttää kiertää lukuisat loma-asunnot ja draivin mitan päähän klubitalosta valmistui komea hotelli.

Costa Dorada Golf muistuttaa jollain tapaa kotimaan metsäisiä puistokenttiä. Erona toki, että havupuiden tilalla on palmuja ja muuta vehreämpää kasvillisuutta. Korkeuserojen sävyttämä kenttä soveltuu sekin lomagolfiin mutkitta. Huippuvaikeita reikiä ei ole ja pelaaminen on melko selkeää.

Costa Doradassa on padelin ja tenniksen ystäville omat kenttänsä. Espanjassa suosioon noussut pitch and putt on myös mahdollista, jos haluaa leikkimielistä vaihtelua tavalliseen golfiin.

Alueelta löytyy muun muassa Bernhard Langerin suunnittelema Panoramica, jonka voi helposti lisätä matkaohjelmaan Costa Dauradassa lomaillessa.

Tarragonan Rooman valtakunnan aikainen amfiteatteri kiinnostaa turisteja. Kuva: Alberich Fotografs.

Kulttuurin ja ruoan ystäville Costa Daurada tarjoaa myös nähtävää ja koettavaa. Tarragonan historiallinen vanha kaupunki vie ajatukset vuosituhansien päähän. Se oli aikoinaan Rooman valtakunnan merkittävin kaupunki heti Rooman jälkeen.

Cambrils ja Salou ovat muita alueen kaupunkeja, joista löytää takuulla erinomaista ruokaa paikallisine viineineen.

Helppoudella on hintansa, kuuluu vanha kasku. Costa Dauradan kohdalla se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pakettien hinnat ovat varsin kohtuulliset. Tästä syystä ei olisi yllätys, mikäli suomalaiset löytäisivät Kultarannikon kentät vieläkin suuremmalla volyymilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje