18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Pohjois-Italia koukuttaa

Pohjois-Italiassa yhdistyvät upeat maisemat, hienot kentät ja kulinarismi.

Markku ”Luigi” Nordin suuri rakkaus matkailun osalta kohdistuu Italiaan, nimenomaan maan pohjoisosiin jonne hän on järjestänyt johdettuja matkoja ja räätälöinyt yksittäisille matkaajille sekä ryhmille valmiita reittisuunnitelmia.

”Vauraassa Pohjois-Italiassa golf on huomattavasti vahvemmassa roolissa kuin maan eteläisissä osissa. Kentät ovat komeita, niitä on paljon ja mikä mukavinta, niillä on myös tilaa golfturisteille”, Nord aloittaa.

”Golfkausi on Italiassa parhaimmillaan huhtikuusta lokakuun loppuun. Italian golfmatkan plussia ovat hyvät golfkentät, ruuhkattomuus, ystävällinen palvelu, kulttuuritarjonta, laadukkaat ravintolapalvelut klubeilla ja edullinen hintataso.”

La Biella vetää sanattomaksi

Golfin parhaita traditioita henkivät vanhat ja arvokkaat Golf Club Milano sekä Como-järven lähellä sijaitseva Villa d’Este. Kumpikin kenttä on perustettu jo 20-luvulla. Italian Top 10 -kentistä suositeltavia ovat Bogognon molemmat 18-reikäiset kentät, Robert von Haggen suunnittelemat Del Conte ja Bonora.

Bogognon kentät ovat Robert von Haggen käsialaa.

Bogognon kentät ovat Robert von Haggen käsialaa.

Viiden minuutin ajomatkan päässä sijaitsee samaan huippukastiin kuuluva Castelconturbia, Robert Trent Jonesin suunnittelema 27-reikäinen luomus. Italian parhaaksi golfkentäksi tituleerattu golfkenttä, La Biella, sijaitsee Milanon ja Torinon puolivälissä. Vuonna 1958 perustettu klubi henkii kodikkaasti ”mennyttä maailmaa”.

”Kentän kauneus vetää sanattomaksi ja vielä sanattomammaksi klubin keittiön antimet. Lähialueilta tulevat Italian parhaimmat tryffelit ja Piemonten maakunnat viinit. Lokakuinen golfkierros La Biellassa, tryffelipasta paikallisella Barolo-viinillä, siitä ei golfpäivä parane”, Nord suitsuttaa.

Palazzo Arzaga

Uudempaa golfresort-tarjontaa edustaa viereisessä Lombardian maakunnassa, Gardajärven suunnalla loistelias Palazzo Arzaga, jonka hotelli on rakennettu 1400-luvun palatsiin.

Palazzo Arzagaan kuuluu kaksi golfkenttää, Jack Nicklauksen vanhimman pojan Jack Juniorin suunnittelema 18-reikäinen ja itsensä Gary Playerin suunnittelema 9-reikäinen kenttä.

<a href=Gary Player on suunnitellut Palazzo Arzagaan 9-reikäisen kentän." src="/wp-content/uploads/2012/10/12101514525017.jpg" width="505">

Gary Player on suunnitellut Palazzo Arzagaan 9-reikäisen kentän.

Kun jatketaan Gardajärven ohi itään, saavutaan Veneton maakuntaan, joka yllättää runsaalla golftarjonnallaan. Valinnanvaraa on 25 golfkentän verran. Tämä höystettynä maailmankuuluilla Valpolicellan ja Soaven viinialueilla tekee tästäkin alueesta hyvin mielenkiintoisen. Italian golfkartta ei tietenkään ole mitään ilman Toscanaa. Yhdessä akselin Piemonte/Lombardia ja Veneton maakuntien kanssa tästä kokonaisuudesta muodostuu Italian golfin kärkikolmikko.

Castello del Trebbio

”Entä miltä kuulostaisi talo Toscanassa? Esimerkiksi Castello del Trebbiossa sijaitseva villa seitsemällä kahden hengen makuuhuoneella, joissa kaikissa oma kylpyhuone. Toscanan golfin kärkikaartiin kuuluvat Ugolino Golf ja Poggio dei Medici sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä. Kätevä ja loistava vaihtoehto pienryhmälle, kaveriporukalle tai golfklubin teemaviikoksi.”

Italian matkoja löydät esimerkiksi täältä.

Poggio dei Medici kuuluu Toscanan golfkenttien kärkikaartiin.

Poggio dei Medici kuuluu Toscanan golfkenttien kärkikaartiin.

Elämyksiä ja hyvinvointia

Markku ”Luigi” Nord oli vuosikymmenen ajan (1990-1999) Finnmatkojen golfmatkojen tuotepäällikkö. Vuosituhannen vaihteessa hän siirtyi Golfreseptiin, jonka toimitusjohtajana on toiminut 12 vuotta. Golfmatkojen lisäksi Golfresepti on monella tavalla alalla keskiössä. Mittavana projektina ovat vuosittain järjestettävät Golfmessut Helsingin messukeskuksessa. ”Ydinosaamistamme ovat tapahtumat ja teemoitetut matkat ryhmille, kuten myös niiden räätälöinti asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.” Uutuustuotteena ovat Short Breaks -nimen saaneet pitkät viikonloput eri kohteisiin Euroopassa. ”Uskon vahvasti siihen, että nyt ja nimenomaan tulevaisuudessa muutaman päivän mittaiset golf- ja elämysmatkat kasvavat räjähdysmäisesti. Meidän tuotepatteristo tälle saralle on hyvällä mallilla ja se monipuolistuu koko ajan.” Kaukomaille suuntautuvaan matkailuun Golfreseptiltä löytyy myös valmiita paketteja. ”Järjestämme Thaimaahan korkeatasoisen pro-am -matkan loppuvuodesta. Mauritius on osoittautunut kohteeksi, joka myy erittäin hyvin.”

Golfmatkojen lisäksi Golfreseptin porukka järjestää vuosittain Golfmessut Helsingin messukeskuksessa. Kuva Juha Taskinen

Golfmatkojen lisäksi Golfreseptin porukka järjestää vuosittain Golfmessut Helsingin messukeskuksessa. Kuva Juha Taskinen

”Luigi” Nord heiluu yrityksessä pääkokkina, aisaparikseen hän sai keväällä Maitta Kotaniemi-Rauramon, jonka vastuualue on nimenomaan naisille suunnattujen matkojen ideointi, suunnittelu ja toteutus. Golfreseptillä on myös tiivis yhteistyö alan johtavien valmentajien Jan Forsellin, Mika Piltzin, Riku Soravuon, Antti Vaalaksen ja Peltomäki Golfin tiimin kanssa opetus- ja pelimatkojen osalta.

Perinteinen golfmatkaaja on muuttunut vuosien myötä feminiiniseksimetroseksuaaliksi, joka arvostaa laatua, puhtautta, kestävää kehitystä ja gastronomiaa golfkohteessa”, kirjoitti Nord Golf Digestin vieraskynä-sarjassa. ”Se tarkoittaa sitä, ettägolfmatkoihin liittyvät odotukset ja toiveet ovat kasvaneet valtavasti. Teemoitamme matkojammeeri asiakassegmenteille sopiviksi yhdistämällä niihin hyvinvointia jakulinarismia:Etelä-Afrikassa esimerkiksi viiniä ja gourmeeta. Golfarit hakevat matkoilta myös pelikentän ulkopuolisia elämyksiä ja niiden luominen vaatii jatkuvaa kehittämistä”, Nord muotoilee.

Naisiin panostetaan

Pitkäängolfia opettanut ja matkoja järjestänyt Maitta Kotaniemi-Rauramo on tuonut Golfreseptiin valtavan määrän osaamista ja näkemystä naisgolfarien tarpeista ja toiveista. Ensimmäiset Maitan matkat ovat jo myynnissä, lisää on tulossa. Useimmiten näille matkoille lähdetään pariskunnittain, ohjelmaa on naisille ja miehille – yhdessä ja erikseen -, sitä laatuaikaa parhaimmillaan. ”Naispelaajat ovat voimakkaasti kasvava kohderyhmä. Heille tarjottavilla matkoillapalvelu, puhtaus ja aitous korostuvat; samoin myös mahdollisuus ostosmatkailuun, hyvinvointiin sekärentoutumiseen.” Markku Nordilla on golfmatkojen vetämisestä yli 20 vuoden kokemus ja hän toteuttaa edelleen isolla intohimolla monia matkoja. ”Pärjätäkseen tällä alalla täytyy olla kiinnostunut golfista, ihmisistä ja kohdemaiden kulttuurista sekä historiasta. Tässä saa usein tehdä pyöreitä päiviä ja selvittää monenlaista koukeroa. Toisella puolella vaakakuppia ovat sitten ne kokemukset ja ystävyyssuhteet, joita golfmatkailun kautta on saanut”, hän lopettaa.

Resepti Oy, Golfresepti Travel

Perustettu: 1991

Henkilökunta: Markku Nord, Maitta Kotaniemi-Rauramo, Marianne Ståhlberg, Mona Tavi, Mikko Nord (projektit).

Tuotteet: Golfalan tapahtumia ja matkoja yrityksille ja ryhmille.

www.golfresepti.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)