Woods pyysi lisäaikaa osallistumisensa vahvistamiseen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Woods pyysi lisäaikaa osallistumisensa vahvistamiseen

Tämä lyönti saattoi romuttaa Tiger Woodsin loppukauden. Kuva: Getty Images.

PGA Championshipin alla on edelleen epäselvää, pystyykö lajin suurin supertähti Tiger Woods osallistumaan kauden viimeiseen major-kilpailuun.

Se, että Woods on pyytänyt järjestäjiä siirtämään ilmoittautumisen taka-rajaa, nostattaa toiveita siitä, että Woods sittenkin kilpailussa nähdään.

Periaatteessa Woodsin olisi pitänyt vahvistaa osallistumisensa eilen tiistaina kello 17.00 paikallista aikaa mennessä, mutta terveydellisistä syistä pelaaja voi saada harkinta-aikaa jopa avauslyöntiinsä asti, kunhan kilpailun järjestäjä PGA of America on pidetty ajan tasalla.

Woodsin ensimmäisen kierroksen tiiaika on torstaina kello 8.35 paikallista aikaa (15.35 Suomen aikaa), joten voi hyvin olla, että hänen osallistumisensa varmistuu vasta aivan loppumetreillä.

On päivän selvää, että kilpailun järjestäjät pitävät takaovet supertähdelle apposen auki. Alkukauden suurkisojen katsojaluvut kertovat aukottomasti, miten suuri merkitys Woodsilla vajaakuntoisenakin lajille ja sen huomioarvolle on.

Woods piti alkukaudesta kolmen kuukauden kilpailutauon selkäleikkauksen jälkeen. Kaiken piti olla kunnossa, mutta lauantaina hän jätti WGC-Bridgestone Invitational -kilpailun kesken selkävaivojen takia. Tilannetta voi pitää huolestuttavana, sillä kyseessä oli vasta kymmenes kilpailukierros paluun jälkeen.

Woods perui eilen osallistumisensa perinteiseen entisten mestareiden illalliseen sekä mediatilaisuuteen. Manageri Mark Steinbergilta ei myöskään herunut kommentteja tilanteesta medialle.

Woodsin caddie Joe LaCava sen sijaan vaikuttaa varovaisen toiveikkaalta.

”Olen optimistinen. Toivon, että hän pelaa. Niinpä valmistaudun kisaan aivan normaalilla tavalla”, LaCava kertoi.

Jos Woodsia ei kisassa nähdä, korvaa hänet John Huh. Kuva: Getty Images

Jos Woodsia ei kisassa nähdä, korvaa hänet John Huh. Kuva: Getty Images

Jääkö myös Ryder Cup haaveeksi?

Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueen kapteeni Tom Watson on toistuvasti sanonut, että hän harkitsee Woodsin nimeämistä joukkueeseen vain, jos hän on täydessä pelikunnossa.

”Tiger olisi hieno lisä joukkueeseemme”, Watson kommentoi.

”Olen sanonut koko ajan, että valitsen Tiger Woodsin jos hän on kunnossa ja pelaa hyvin. Juuri nyt ei näytä hyvältä”, hän jatkoi.

Vaikka Woods PGA Championshipissa pelaisikin, hän jää suurella todennäköisyydellä ulos Fed Ex Cupin neljän kilpailun mittaisesta loppuhuipentumasta.

Se taas tarkoittaa sitä, että mikäli Woods ei pelaa European Tourin kilpailuissa, kasvaa kilpailutauko ennen Ryder Cupia vähintään kuuden viikon mittaiseksi.

On täysin mahdollista, että Watson nimeää Woodsin varakapteenikseen, ellei hän mahdu joukkueeseen. Valintaa puoltaa ennen kaikkea hänen media-arvonsa, ei niinkään maine korkeintaan keskinkertaisena joukkuepelaajana.

Woodsille itselleenkin saattaa olla kova paikka siirtyä sivuun valokeilasta ja ottaa kannettavakseen varakapteenin viitta.

Pakollinen kilpailutauko ei välttämättä olisi paha asia vuoden lopussa 39 vuotta täyttävälle Woodsille. Selkä ei sittenkään palautunut leikkauksesta kolmessa kuukaudessa, joten perusteellinen kuntoutus saattaisi antaa 14-kertaiselle major-voittajalle mahdollisuuden jatkaa Jack Niclauksen legendaarisen 18 major-voiton metsästystä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje