25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström toisena Marbellassa

Ursula Wikström on herkullisissa asemissa ennen Espanjan avointen loppuhuipennusta. Kuva: Tristan Jones/LET

Suomalaisilla kilpagolfin ystävillä riittää sunnuntaina melkoisesti jännitettävää: saattavathan niin Joonas Granberg kuin Ursula Wikströmkin kruunata neljän kierroksen urakkansa voittoon. Granberg on Aasian kiertueella pelattavassa Macau Openissa toisena, sama sijoitus on myös Espanjan avointa mestaruutta tavoittelevalla Wikströmillä.

Wikströmillä on Marbellassa hienot mahdollisuudet yltää uransa parhaaseen saavutukseen. Hän jakaa naisten Euroopan kiertueeseen kuuluvassa Open de Femeninossa kakkostilaa yhdessä LET:n tähtikaartiin kuuluvien Melissa Reidin ja Lee-Ann Pacen kanssa. Reid esiintyy Euroopan joukkueessa ensi viikolla Irlannissa pelattavassa Solheim Cupissa.

Wikström (-6) löi lauantaina La Quintan kentällä pelattavassa turnauksessa tuloksen 70. Kierros sisälsi yhden eaglen lisäksi kolme birdietä ja kolme bogia. Suotuisille asetelmille antoivat tuulta purjeeseen päivän seitsemän viimeistä reikää, jotka sujuivat Wikströmiltä mallikkaasti – neljä alle. ”Aloitin huonosti. Etenkin puttipeli oli huonoa ja otin helpoista paikoista kaksi kolmen putin griiniä. Takaysillä sitten pääsin taas peliin mukaan. Putitkin olivat rohkeampia kuin etusysillä. Kierroksen jälkeen oli tulostaululta mukava huomata, ettei kukaan muukaan tullut tänään kovaa ja taistelu voitosta jatkuu huomenna”, Wikström sanoi.

Uran paras kiikarissa

Vielä ammattilaisurallaan vailla voittoa olevan Wikströmin parhaat saavutukset ovat vuoden 2005 Ladies Finnair Mastersin ja vuoden 2009 Ranskan avointen kakkostilat: tätä tilastoa hänellä olisi Aurinkorannikolla nyt upea tilaisuus kaunistella.

Kolmikkoa Wikström-Reid-Pace koettaa finaalikierroksella parhaansa mukaan karistaa kannoiltaan Beth Allen. 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen etumatka lähimpiin uhkaajiin on kuitenkin vain yksi lyönti. Kärkiryhmässä pelaavat Allen, Wikström ja Reid starttaavat turnauksen päätöskierrokselle sunnuntaina klo 12 Suomen aikaa.

Kisan suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluneet Caroline Hedwall (30:s) ja Laura Davies (53:s) eivät enää ennättäne mukaan kärkitaisteluun. Lieneekö molempien ajatus jo toisaalla, sillä heitä pidetään Reidin ohella Euroopan Solheim Cup joukkueen kantavina voimina.

Muista Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa mukana olevista suomalaisista vain Jenni Kuosa (+5) ylsi viikonlopun kierroksille. Hän on ennen kisan päätöspäivää sijalla 44.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje