Wikström seitsemäs LET-finaalissa – Nuutiselle uran kovin ranking-sijoitus - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström seitsemäs LET-finaalissa – Nuutiselle uran kovin ranking-sijoitus

Ursula Wikström jakoi uransa parasta ranking-sijoitusta Ladies European Tourilla. Kuva: Tristan Jones/LET

Suomalaiset pelasivat kaikkien aikojen parhaan kautensa Ladies European Tourilla.

Ursula Wikström (-4) esiintyi edukseen sunnuntai-iltapäivänä Espanjan Marbellassa päättyneessä Ladies European Tourin finaalissa. Hän pelasi kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 73, ja sijoittui mainiosti seitsemänneksi.

Jaetulta kolmannelta tilalta päätöspäivään lähtenyt Wikström ei ollut aivan edellisten kierrosten kaltaisessa vedossa. Birdiejä hänelle kirjattiin kolme ja bogeja kertyi kaksi kummallakin kenttäpuoliskolla. Puttipeli jätti hänen mielestään jonkin verran toivomisen varaa.

”Tänään oli taas vähän haasteita griineillä. Putteri ei ollut kovin hottina, mutta ei lähtenyt käsistä kuitenkaan”, Wikström sanoi.

Wikström hävisi Andalucia Costa del Sol Open de España -kilpailun ylivoimaisesti voittaneelle kotiyleisön suursuosikille Carlota Cigandalle 11 lyönnillä. Kolmanteen sijaan matkaa jäi neljä lyöntiä. Vantaalainen otti Los Naranjos Golf Clubin kentällä pelatussa turnauksessa kauden kolmannen top 10 -sijoituksensa.

Vuoden kohokohdiksi muodostuivat Ladies Italian Openin ja kotiturnauksen, Gant Ladies Openin, kakkossijat. Uran ensimmäinen LET-voitto oli kohtalaisen lähellä toukokuun lopussa pelatuissa Italian avoimissa, missä hän jäi lyönnillä uusinnasta.

”Koko kausi on ollut vähän tällaista samanlaista, että on lähellä, mutta viimeinen puristus on jäänyt vielä uupumaan. Ihan ok kausi. Hyvään suuntaan on menty, ja nyt taas pienen breikin kautta ryhdytään uutta kautta rakentamaan”, hän sanoi.

Sanna Nuutisen ja caddie Daniel da Silvan kausi jatkuu vielä LPGA:n karsintafinaalissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Wikström on sijoittunut pääkiertueella kaikkiaan kahdeksan kertaa toiseksi. Top 10 -sijoituksia on kertynyt 18 vuotta sitten alkaneella ammattilaisuralla mukavasti 28 kappaletta. Tällä kaudella uratienesteissä 800 000 euron rajan rikkonut Wikström kuittasi finaaliturnauksesta lähes 17 000 euron palkintosumman.

Eilen vedin aika pitkät puttitreenit rundin jälkeen ja hain itseluottamuksen putteriin väkisin.

Parhaiten suomalaisista sunnuntaina pelasi LET-kauden kotimainen ykkösnimi, Sanna Nuutinen. 70 lyöntiä neljänteen kierrokseen käyttänyt Nuutinen (+4) jakoi lopputuloksissa 36. sijan

”Eilen vedin aika pitkät puttitreenit rundin jälkeen ja hain itseluottamuksen putteriin väkisin. Tänään toimi jo paremmin ja koko paketti pysyi hyvin kasassa”, Nuutinen sanoi.

Hän joutui päästämään rankingissa niskaan hengittäneen Australian Stephanie Kyriacoun (-5/T5) edelleen. Näin ollen Nuutinen jäi reilun sadan pisteen päähän kokonaiskisan kolmannesta sijasta tarjolla olleesta 50 000 euron bonuspotista. Neljäs tila on joka tapauksessa helsinkiläisen uran kovin ranking-sijoitus. Viime vuonna hän oli kokonaiskilpailussa viides.

”Hyvä, tasainen kausi. Vaikea summata vielä, kun oma ei ole vielä ohi. Kahden viikon päästä tietää enemmän ensi kaudesta, ja on aikaa summata kulunut kausi.”

Nuutinen sai rankingin top 5:een sijoittuneena pelaajana automaattisen paikan LPGA:n karsintafinaaliin. Pitkä karsintaturnaus käynnistyy perjantaina Mobilessa Alabamassa. Hän matkustaa Espanjasta jo illalla Yhdysvaltoihin, ja kertoi katseiden olevan nyt ensi viikossa.

Carlota Ciganda saavutti Marbellassa viidennen voittonsa LET-kiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

Nuutinen sijoittui tänä vuonna kahdeksan kertaa top 10:een. Paras vaihe osui heti kauden alkuun hänen otettua viisi top-kymppiä kuudessa ensimmäisessä kilpailussa. Näissä kisoissa tuli myös kauden molemmat top 3 -sijoitukset. Nuutinen oli Women’s Openin kärkikahinoissa kolmen kierroksen jälkeen, mutta putosi majorin lopputuloksissa 26:nneksi. Ahkera kilpailija tilastoi yhdessä Ruotsin Johanna Gustavssonin kanssa eniten LET-turnauksia (22) kaudella 2021.

Cigandasta (-15) neljä lyöntiä jäänyt Ruotsin Maja Stark (-11) ja Thaimaan Atthaya Thitikul (-8) täydensivät finaaliturnauksen kärkikolmikon. Ladies European Tourin kokonaiskilpailun voitti suvereenisti Thitikul, joka nimitettiin myös vuoden pelaajaksi ja tulokkaaksi. Hänen osuutensa bonuspotista oli 125 000 euroa. Slovenian lupaava Pia Babnik (75 000 euroa) oli rankingin kakkonen.

Suomalaisittain kausi oli kaikkien aikojen paras LET:llä. Ursula Wikström jakoi 17. tilallaan kovinta ranking-sijoitustaan. Ennätys jäi lopulta kahden pisteen päähän. Finaalissa 28. sijan jakanut Krista Bakker (+2) oli 46:s. Saavutusta voi pitää erinomaisena, sillä lopettamispäätöksensä pyörtänyt Bakker ei kilpaillut viime kaudella.

Vahvan korttinsa kiertueelle säilytti myös finaalin 55:s, Tiia Koivisto (+8), joka ylsi kokonaiskilpailussa niukasti top 50:een. Matilda Castren oli rankingissa 25:s. Hän pelasi vain yhden pelkästään LET:n ohjelmaan kuuluneen kilpailun, Gant Ladies Openin, jossa tuli komeasti voitto.

Muut suomalaiset LET-rankingissa:

93.   Elina Nummenpää
120. Noora Komulainen (kolme kilpailua)
154. Karina Kukkonen

Yhteensä 171 pelaajaa ansaitsi kaudella 2021 LET-kiertueen pisteitä.

Täydennetty juttuun tieto 30.11. klo 10.34 jaossa olleista LET:n bonuspotin summista. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje