27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Velasco ylivoimainen Kazakstanissa

Challenge Tourin kausi on pitkä ja raskas, mutta onnistuminen yhdessä tai kahdessa oikeassa kisassa voi viedä pelaajan aina Euroopan Tourille saakka. Kesäkuussa pelatun Saint Omer Openin sekä sunnuntaina päättyneen Kazakhstan Openin yhteenlaskettu palkintoarvo on miljoona euroa, kun kiertueen tavallisten turnausten palkintopotit liikkuvat 150 000 – 200 000 euron välillä.

Kazakstanin kisan vei ylivoimaisesti nimiinsä Alvaro Velasco, tuloksellaan -21. Espanjalaisen ansiot ilman Almatyn turnaustakin olisivat riittäneet ensi kaudeksi Euroopan Tourille, mutta 64 000 euron voittoshekki singautti hänet selvään johtoon Challenge Tourin rankingissa.

Myös kesäkuun lopulla Espanjassa pelatun kisan voittanut sekä viime viikonloppuna Strasbourgin turnauksessa toiseksi sijoittunut Velasco on koonnut kauden 12 pelaamassaan turnauksessa 127 013 euron ansiot.

Kazakstanin kisan myötä selvisi lisäksi ainakin Argentiinan Julio Zapatan sekä Itävallan Berndt Wiesbergerin ”sarjanousut” ensi kaudelle. Tässä vaiheessa käytännössä jokainen rankingissa kahdeksan parhaan joukkoon mahtuva voi alkaa jo valmistella itseään tuleviin haasteisiin Euroopan Tourilla.

Suomalaisittain Kazakstan Open alkoi lupaavasti, mutta jatkossa tahti hyytyi. Antti Ahokas oli 36 reiän jälkeen mukana jopa voittotaistelussa, mutta mureni lopputuloksissa sijalle 29. Hieman yli 3000 euron ansiot eivät Ahokkaan asemaa rankingissa ratkaisevasti edistäneet, joten jatko Challenge Tourilla myös ensi kaudella ei ole kirkossa kuulutettu.

Näin on myös Roope Kakon kohdalla, jonka asema rankingissa on Ahokastakin tukalampi. Niin ikään hyvin Kazakstanissa aloittanut Kakko syöksähti viikonlopun kierrosten saattelemana sijalle 45, tienestien jäätyä alle 2000 euron.

”Täytyy tunnustaa, että tavoitteeseen ei tänään päästy. Ajatus oli pelata huolettomasti alusta loppuun koko viikko, mutta notkahdus tuli kahdella viimeisellä väylällä, jolloin löin kaksi heikkoa vetoa etuvesiin. Siihen nähden, että reilu viikko sitten en ollut edes kisassa mukana, lopputulos on tyydyttävä. Pakataan hyvät jutut tästä kisasta matkaan ja suunnataan huomenna kohti Moskovaa”, Ahokas valoi uskoa itseensä.

Mikko Korhoselle (36:s) Kazakstanin kisa olisi ollut iso mahdollisuus muuttaa kurssi kohti Euroopan Touria. Mutta kun sijoitusta viiden parhaan joukkoon ei tullut, odotetaan häneltä jatkossa jo voittoa tai ainakin kahta kovaa kärkipään sijoitusta. Muuten hänen kohdallaan toiveet on asetettava Euroopan Tourin karsintafinaaliin.

Korhonen on rankingissa sijalla 41, josta matkaa viimeisessä Euroopan Tourin viimeisessä suorassa paikassa kiinni olevaan Scott Jamiesoniin on n. 20 000 euroa.

Challenge Tour jatkuu tulevana torstaina Moskovassa, jossa on vuorossa 175 000 euron Russian Challenge Cup.

Marko Kuivasaari

Suomalaiset menettivät asemiaan Kazakstanissa

Antti Ahokas, Roope Kakko ja Mikko Korhonen pelasivat Kazakstanin CT-kisassa lauantaina vaisuhkosti. Koko kolmikko menetti turnauksessa kahden kierroksen jälkeisiä asemiaan, Ahokkaan ollessa kuitenkin edelleen kiinni top-ten-sijoituksessa.

Roope

Roope Kakko pelasi suomalaisista parhaiten Kazakstanin kisan kolmannella kierroksella. Kuva: Pasi Kokko

Toiveet Kazakshtan Openin suomalaisvoittajasta haihtuivat viimeistään lauantaina, kun kisan mainiosti aloittanut Antti Ahokas pelasi turnauksen toistaikseksi huonoimman kierroksensa. Tulos 72 (par) ei ole paperilla huono, mutta Zhailjaun kentällä sillä ei kovatasoisessa kisassa sijoitukset kohene. Ahokas (-10) lähtee tavoittelemaan finaalikierroksella uutta nousua kymmenen parhaan joukkoon sijalta 16.

”Olo on jo kohtuullinen, mutta eilen sekaisella vatsalla putti kulki paremmin. Muutoin päivä oli hyvä, mutta kulmarauta ei saisi takkuilla. Huomiseen suunnataan hyvillä spiriteillä. Edessä on hieno mahdollisuus”, Ahokas sanoi.

Samantapaista nuottia kirjoittivat kolmannella kierroksella myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Kakko (34:s) putosi tulosluettelossa seitsemän sijaa, Korhonen 19. Tulokset 71 ja 73 olivat myös heille tähän asti huonoimmat Kazakstanissa.

Turnauksen kärjessä ovat nimet vaihtuneet päivittäin, nyt keulapaikalle kiilasi Espanjan Alvaro Velasco (-18), joka on lyönnin edellä Italian Federico Colomboa. Englannin Charlie Ford (-16) on kolmantena.

Kazakstanin kisan voittaja kuittaa sunnuntaina Challenge Tourilla tavanomaista suuremman, 64 000 euron palkintoshekin. Oli ykkönen kuka tahansa, häntä voi kisan jälkeen onnitella paikasta ensi kaudeksi Euroopan Tourilla.

Marko Kuivasaari

Ahokkaan vahva vire jatkui Kazakstanissa

Antti Ahokas on tiiviisti kiinni Kazakhstan Openin voittotaistelussa kisan puolivälissä. Hän pelasi turnauksen toisen kierroksen 68 lyönnillä, ja on johtopaikan jakavia Federico Colomboa ja Daniel Gauntia kolme lyöntiä jäljessä. Myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen hoitelivat itsensä kirkkaasti jatkokierroksille.

Antti

Antti Ahokas on tiukasti kiinni Kazakhstanin CT-turnauksen kärkikamppailussa.

Antti Ahokkaan hyvät otteet ovat toistaiseksi olleet ilahduttavinta suomalaisantia palkintoarvoltaan 400 000 euron Kazakhstan Openissa. Ahokas (-10) löi ensimmäisen kierroksen 66 lyönnin seuraksi perjantaina tuloksen 68, ja on kisassa jaetulla viidennellä tilalla yhdessä seitsemän muun pelaajan kanssa.

Ahokas pystyi kasvattamaan birdiesaldoaan (7) perjantaina yhdellä edellispäivästä, mutta teki jo toisena päivänä peräkkäin tulosta rassaavan tuplabogin. Hänen toistaiseksi ainoa boginsa tuli myös toisella kierroksella.

”Viime yönä iski vatsatauti ja aika vähillä unilla lähdettiin tänään kierrokselle. Mäkitalon Jaakko joutui käymään jopa sairaalassa taudin vuoksi, kun ilmeisesti meikäläisen bakteerien isoveljet olivat hyökänneet hänen kimppuunsa jo aiemmin. Toivottavasti tauti ei tästä pahene kummallakaan. Onneksi birkkuja tulee mukavasti, mikä antaa kummasti potkua tekemiseen. Huolettomasti eteenpäin” Ahokas sanoi.

Myös Roope Kakko (-7) ja Mikko Korhonen (-6) pelasivat Almatyssä toisenkin kierroksensa alle 70 lyönnin. Kakko on kisan puolivälissä (27:ntenä), Korhonen kahdeksan sijaa alempana.

Ensimmäisellä kierroksella epäonnistunut Jaakko Mäkitalo vetäytyi vatsataudin vuoksi Kazakhstan Openista sivuun ennen perjantain urakkaa.

Turnauksen kärkipaikan jakavat tuloksellaan -13, Italian Federico Colombo sekä Australian DanielGaunt.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla hyvä aloitus Kazakstanissa

Antti Ahokas sai mainion alun Kazakstanissa käynnistyneessä Challenge Tourin kisassa. Ahokkaan tulos 66 riittää Almatyssä neljänteen sijaan. Alle 70 lyönnin selvisivät avauskierroksestaan myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Kärjessä on Ranskan Christophe Brazillier.

Antti

Antti Ahokkaan peli sujui mainiosti Kazakstanin turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Antti Ahokas, Roope Kakko ja Mikko Korhonen aloittivat Kazakstanissa pelattavan Challenge Tourin kisan pirteästi. Koko kolmikko selvitti torstain kierroksensa alle 70 lyönnin, parhaiten tuloksen 66 pelannut Ahokas.

Jaetulla neljännellä sijalla olevan lappeenrantalaisen korttiin kirjattiin torstaina kuutosreiällä tulleen eaglen lisäksi kuusi birdietä sekä harmillinen tuplabogi 13:lla.

”Avaukset osuivat hyvin katuun, niin kuin viime aikoina on tahtonut asian laita olla. Rautojen kanssa olen joutunut vähän painimaan, mutta tänään oli silläkin osastolla kaikin puolin parempaa”, Ahokas sanoi.

”Ulosmenon 13. väylällä pallo lensi rautaysillä veteen, mikä itse asiassa käynnisti koneet ja sen jälkeen homma luisti mukavasti. Huoleton meno voisi olla toimiva resepti tuleville päiville.”

Kuusi birdietä värkkäsi päivän kierroksellaan myös Roope Kakko, joka jakaa 17. sijan mm. yhdessä kiertueen rankingykkösen, Oscar Florenin kanssa. Lisäksi kaksi bogia tehneen Kakon avauskierroksen tulos oli 68 lyöntiä.

Päivän kolmas 70 lyönnin suomalaisalittaja oli Mikko Korhonen. Tulos 69 muodostui Korhoselle epätyypillisen kirjavasti: hänen (28:s) kortistaan löytyi torstaina kaikkea mahdollista eaglen ja bogin väliltä.

Kisan neljäs suomalainen, Jaakko Mäkitalo oli ensimmäisellä kierroksella täysin tuuliajolla. Tuloksen 83 myötä kävi samalla selväksi, etteivät Mäkitalon pelit jatku Kazakstanissa tällä erää toista kierrosta pidemmälle.

Kazakstan Openin ensimmäisen paalupaikan otti Ranskan Christophe Brazillier (64), jolla on yhden lyönnin etumatka Australian Daniel Gauntiin ja Ruotsin Magnus A. Carlssoniin.

Marko Kuivasaari

Kazakhstan Open iso mahdollisuus Mikko Korhoselle

Challenge Tourin kausi 2010 on sujunut suomalaisittain vaisusti. Kiertueen rankingissa ainoana 100 parhaan joukossa on Mikko Korhonen (40:s), jolle Kazakstanin kisa tarjoaa suuren mahdollisuuden. Kärkipään sijoitus palkintoarvoltaan 400 000 euron kisassa voisi johtaa Korhosen myönteisimmässä tapauksessa Euroopan Tourille.

Onnistuminen

Onnistuminen Kazakstanissa nostaisi Mikko Korhosen osakkeita CT:n rankingissa merkittävästi.

Challenge Tourin kalenterissa on seuraavaksi vuorossa Kazakhstan Open. 400 000 euron turnaus on palkintoarvoltaan kiertueen toiseksi suurin Saint Omer Openin jälkeen. Koska jaossa olevat ansiot ovat Euroopan kakkoskiertueella pieniä, voi menestys näissä kahdessa kisassa nousta kauden mittaan arvoon arvaamattomaan.

Mikko Korhonen sijoittui kesäkuussa pelatussa Saint Omer Openissa 11:nneksi. Sieltä saadut 8000 euroa muodostavatkin Korhosen kauden tähänastisista ansioista n. kolmanneksen. Korhonen on parhaillaan 40:ntenä kiertueen rankingissa, eroa nyt viimeistä suoraa paikkaa Euroopan Tourille ottamassa olevaan pelaajaan on reilut 13 000 euroa.

Oletetusti sijoitus viiden parhaan joukkoon Kazakstanissa nostaisi Korhosen ainakin hyvin lähelle tuota 20 pelaajan joukkoa, jotka ensi kaudeksi vaihtavat maisemaa kirkkaimpiin parrasvaloihin.

Kiertueen muut suomalaiset ovat alisuorittaneet tällä kaudella pahasti lukuun ottamatta joitakin yksittäisiä onnistumisia. Antti Ahokas (117:s), Jaakko Mäkitalo (131:s) ja Roope Kakko (134:s) ovat vaarassa pudota seuraavaa kautta ajatellen kokonaan Challenge Tourin kartalta. Kolmikko on koonnut yhteensä n. 19 000 euron ansot, joka on nelisentuhatta vähemmän kuin Korhosella yksin.

Kasvojen pesuun on aikaa kuusi turnausta, joista viimeisin, Grand Final, on kiertueen rankingissa 45 parhaan joukkoon sijoittuneille pelaajille tarkoitettu kisa.

Challenge Tourin ansiolistan kärjessä on Ruotsin Oscar Floren, jolle elokuun jälkipuoli soi melkoisen menestyksen. Hän sijoittui Ecco Tour Championshipissä toiseksi ja voitti Wales Challengen. Viime viikonloppuna Strasbourgissa pelatussa turnauksessa Floren ei ollut mukana.

Muut rankingin 20 parhaan joukkoon tällä hetkellä mahtuvat pohjoismaalaiset ovat: Thorbjörn Olesen, Joel Sjöholm, Marius Thorp, Jan-Are Larsen sekä Pelle Edberg.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje