[15][23]

[15][23]
Challenge Tour - Kilpagolf

Rajun birdie-näytöksen järjestänyt Oliver Lindell ylsi uransa kovimpaan saavutukseen

Oliver Lindell oli tulikuuma Danish Golf Challengen viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Lindell pamautti sunnuntain kierroksella hulppeat 11 birdieä.

Oliver Lindell (-16) nousi päätöspäivänä Tanskan Odensessa pelatun CT-kilpailun hahmojen joukkoon. Hän iski Danish Golf Challenge -turnauksen finaalikierroksella viikon parhaan tuloksen, 62, ja venytti 28. sijalta kakkoseksi.

Lindell oli sunnuntaina ilmiömäisessä vedossa, sillä hän täräytti neljännellä kierroksella peräti 11 birdieä. Komeaan tuloskorttiin eksyi vain yksi bogey, joka hänelle kirjattiin Odense Eventyrin kentän kuudennella reiällä.

”Oli siistiä vetää. Olen ollut tässä hajulla, eli on ollut vain ajan kysymys, koska osuu lankulle.”

”Todella hyviä lähestymisiä, ja lähipeli oli tänään kohdillaan. Melkein kaikki, mitkä piti laittaa sisään, myös menivät. Kahdeksan kertaa alle neljän jalan etäisyydeltä sisään, joten olin kyllä pelin päällä”, 21 600 euroa palkintorahaa tienannut Lindell sanoi.

Kun Lindell oli jo hetken aikaa ollut maalissa, keskeytyi kilpailu ukkosen vuoksi kahdeksi tunniksi. Hän viestitti Golfpisteelle, että huonon sään pitkittyessä 54 reiän tulokset saattavat jäädä voimaan. Lindellin onneksi sää selkeni iltapäivän edetessä.

Lindell syttyi todelliseen tulosilotteluun tehden viimeisen 27 reiän aikana 17 birdieä.

Kakkostila on Lindellin, 25, kovin sijoitus Challenge Tourilla, jolla hän on kilpaillut vuodesta 2017 lähtien. Ennen kulunutta viikkoa porvoolainen oli sijoittunut haastajakiertueella parhaimmillaan kolmanneksi. Tämä tapahtui vuoden 2022 Itävallan turnauksessa. Top 10 -sijoituksia Lindellillä löytyy Challenge Tourilta kaikkiaan tusinan verran.

Hän eteni perjantain loppukirin ansiosta rimaa hipoen Odensen kisan jatkokierroksille. Viikonloppuna Lindell syttyi todelliseen tulosilotteluun tehden viimeisen 27 reiän aikana 17 birdieä.

Lindell sai pitkään odottaa klubilla, mihin tulos -16 kilpailussa riittää. Alusta asti kärjessä ollut Andreas Halvorsen (-19) haparoi hieman takaysillä, mutta kovin ahtaalle norjalainen ei silti joutunut. Eroa Lindelliin sekä muihin toisen sijan jakaneisiin, Gudmundur Kristjanssoniin ja John Parryyn kertyi kolme lyöntiä.

Niin ikään tosissaan jatkopaikkansa eteen punnertamaan joutunut Tapio Pulkkanen (-9) pelasi sunnuntaina tuloksen 70, ja hän jakoi 23. sijan.

Pulkkanen säilytti kiertueen Road to Mallorca -listalla kymmenennen sijan. Lindell nousi 28:nneksi, ja kohensi tuntuvasti asemiaan taistellessa DP World Tourin pelioikeudesta. Kauden päätteeksi pistelistan 20 parasta lunastaa kortin pääkiertueelle.

Challenge Tourin kisat jatkuvat vajaan kahden viikon kuluttua Cadizissa Espanjassa.

Lue seuraavaksi: Voitto luisui Sevillassa täpärästi Tapio Pulkkasen käsistä: "Voittaakseen pitää pystyä parempaan"