11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Välimäki onnistui Valhallassa, jonka kenttäennätyksen Xander Schauffele murskasi heti kättelyssä

Sami Välimäki onnistui hienosti uransa neljännen major-kisan avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki petasi hyvät asetelmat perjantaihin.

Sami Välimäki sai unelma alun uransa neljänteen major-turnaukseen, kun suomalainen teki birdien vaativalle, 445-metriselle par-neloselle. Komea lähestyminen 190 metristä erittäin vaikealle lipun paikalle pysähtyi alle kahden metrin päähän reiästä, eikä Välimäki erehtynyt putissaan.

Kakkosväylällä tuli kuitenkin jo lunta tupaan, kun avaus valahti väyläbunkkeriin, eikä par enää välilyönnin jälkeen ollut haarukassa. Ulosmeno oli kaikkinensa vaihtelevaa peliä. Loisto-onnistumisten ja kolmen birdien seuraksi korttiin piirrettiin kolme bogia.

Sisääntulossa Välimäki iski birdiet rei’illä 10 ja 13. Reiän 16 bogey oli harmillinen takaisku, mutta se jäi koko takalenkin ainokaiseksi. Kierrostulos 70 (-1) oli kuitenkin hieno aloitus kilpailulle. Sijoitus on oman kierroksen jälkeen jaettu 25:s. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jatkopaikkoja ei toki vielä jaeta, mutta avauskierroksella Välimäki onnistui petaamaan itselleen erinomaiset mahdollisuudet päästä haistelemaan major-kisan tunnelmaa viikonlopun kierroksille.

Olosuhteet olivat torstaiaamuna erinomaiset. Perjantaina Välimäki lähtee kentälle iltapäivällä kello 14.30 paikallista, eli 21.30 Suomen aikaa. Sääennuste ei lupaa suuria hankaluuksia silloinkaan, elleivät sitten ukkoskuurot satu pysähtymään hetkeksi kentän ylle.

Alkuviikon sateet ovat jo pehmittäneet Valhallan kenttää ja se näkyy tulostasossa.

Xander Schauffele teki major-historiaa

Aamupäivän ja todennäköisesti koko avauspäivän ehdoton hahmo oli uransa ensimmäistä major-voittoa jahtaava Xander Schauffele. Hän painoi tuloksensa yhdeksän lyöntiä pakkaselle (62) tehden näin PGA Championshipin kierrosennätyksen ja Valhallan kenttäennätyksen. Kierros piti sisällään yhdeksän paria ja yhdeksän birdieä.

Samalla hänestä tuli ensimmäinen miespelaaja, joka on tehnyt tuloksen 62 majoreissa kahdesti. Ensimmäinen 62:nen tuli viime kesän U.S. Openissa Los Angeles Country Clubilla.

30-vuotias Yhdysvaltalainen vaihtaisi takuulla kaikki ennätyksensä ensimmäiseen major-pystiin. Siihen on vielä matkaa, mutta alkua voi pitää parhaana mahdollisena. Aamuryhmien jälkeen Schauffelen johtomarginaali toisena oleviin Tony Finauhun ja Sahith Theegalaan on kolme lyöntiä.

Hyvän startin urakkaan sai myös edellisen Valhallassa pelatun PGA Championshipin voittanut Rory McIlroy. Hän jakaa neljättä sijaa tuloksella 66 (-5). Tiger Woods avasi kisan tuloksella 72 (+1).

Melkoisen myrskyvaroituksen antoi maailmanlistan ykkönen ja tämän hetken ylivoimaisin pelaaja Scottie Scheffler tekemällä eaglen kisansa ensimmäiselle väylälle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje