18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäellä loistava päivä Dubaissa – Nicolai Højgaard rynnisti finaalin kärkeen

Sami Välimäki oli hyvässä iskussa DP World Tour Championshipin toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki kohensi tulostaan toisella kierroksella yhdeksällä lyönnillä.

Sami Välimäki sisuuntui heikosta avauspäivän suorituksestaan Dubain finaaliturnauksessa. Hän pelasi DP World Tour Championshipin toisella kierroksella tuloksen 68, ja nousi jumbosijalta jaetulle 42. tilalle

Välimäen lyönnit olivat huomattavasti tarkempia kuin torstaina. Avaukset osuivat kahta lukuun ottamatta väylään, ja se johti myös tasokkaampiin lähestymisiin. Tämä yhdistelmä johti parempiin birdie-paikkoihin, mikä näkyi tulostaululla.

Reiältä 10 perjantaina startannut Välimäki oli liidossa kierroksen alussa. Hän teki viiden ensimmäisen reiän aikana neljä birdieä, ja raju liikkeellelähtö enteili jo hurjaa tulosta. Jatkossa meno kuitenkin tasaantui. Välimäki otti saarigriinillä (kentän 17. reikä) kolme puttia pelaten etuysin kolme alle.

Birdie-saldo karttui toisella kenttäpuoliskolla vielä kahdella onnistumisella, kunnes hän päätti vahvan kierroksensa väyläbunkkerin kautta bogiin.

Luonnollisesti Välimäki pelaa Dubaissa muustakin kuin jenkkitourin kortista.

Näillä sijoilla pysyessään Välimäen PGA Tour -kortti on likimain selviö. Toki takana on vasta kaksi kierrosta, ja paljon ehtii vielä tapahtua. Hän on korttia tavoittelevien pelaajien keskinäisessä kilvassa kahdeksantena, joten taakse ei voi välttyä vilkuilemasta.

Taistelu korteista tiivistyy

Kahdessa viimeisessä kortissa kiinni ovat parhaillaan Jorge Campillo ja Antoine Rozner ja ensimmäisinä ”korttilaisten” joukkoon puolestaan hamuavat nyt Matthieu Pavon sekä Ryo Hisatsune. Nelikosta vain Campillo ei ole Välimäen edellä. Rozner ja Pavon ovat kilpailun kärkisijoilla, joten pieni nousu ei olisi Välimäeltä lauantaina pahitteeksi.

Race to Dubai -listan kymmenen parasta pelaajaa, joilla ei vielä pelioikeutta ole, saavat kortin PGA Tourille kaudeksi 2024.

Luonnollisesti Välimäki pelaa Dubaissa muustakin kuin jenkkitourin kortista. Hyvä sijoitus kiinnostaa Suomen ykköspelaajaa, ja esimerkiksi top 25:een matkaa on neljä lyöntiä. Kiinnikurottavaa yhä riittää vaisun avauspäivän rasittamana keskivertosijoitukseenkin, mutta toinen peräkkäinen perjantain kaltainen esitys olisi arvokas temppu. Aivan ytimeen eli kymmenen parhaan joukkoon eroa on kahdeksan lyöntiä.

Jumeirahin golfkeskuksen Earth Coursella pelattavaa kauden 2023 finaaliturnausta johtaa nyt Tanskan Nicolai Højgaard (-11). Etumatkaa toista sijaa jakaviin viiteen pelaajaan on kaksi lyöntiä.

Ryder Cupissa syksyllä debytoinut Højgaard pelasi kierroksen alussa tahmeasti tehden kaksi peräkkäistä bogia. Viidenneltä reiältä lähtien hänen suorituksensa olivat komeaa katsottavaa. Tuloksen 66 pelannut Højgaard oli 16. reiän jälkeen lyönnin kärjestä, mutta kahden viimeisen reiän birdie ja eagle nostivat hänet kahden lyönnin johtoon.

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi kuitenkin tällä ja viime kaudella yhteensä neljä turnausta voittanut Thriston Lawrence, joka käytti upeaan kierrokseensa 64 lyöntiä. Lawrence on jaetulla kakkostilalla muun muassa Tommy Fleetwoodin ja Viktor Hovlandin kanssa.

Lawrencen peli on ollut hieman hakusessa syyskuussa tulleen Irish Openin kolmannen sijan jälkeen. Nedbank Golf Challengessa tuli tutulla Gary Player Country Clubin kentällä 24. tila, mutta Dubaissa eteläafrikkalaisella olisi mahdollisuus ottaa vaikka uran hienoin voitto.

McIlroylla veto poissa

Kaikkiaan 12 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä kärjestä, joten sommitelmat ehtivät vaihtua viikonloppuna vielä moneen kertaan.

Turnauksen kahdesta suurimmasta tähdestä, Jon Rahm (-6) löysi oman tasonsa toisella kierroksella nousten 66 lyönnin kierroksellaan sijalle T13. Kokonaiskilpailun voiton jo ennen finaalia varmistanut Rory McIlroy (-1) kykeni vain tulokseen par, joten 34. sijaa jakavalta pelaajalta vaaditaan lauantaina melkoista onnistumista noustakseen edes top 10:n tuntumaan.

Sami Välimäki ja Englannin Matthew Southgate aloittavat kolmannen kierroksensa lauantaina kello 6.50 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: DP World Touria kyykytetään, kun PGA Tourin kakkoskastin syyskisasta saa enemmän pisteitä kuin DPWT:n finaalista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  ruukku says:

  Välimäellä jäi kyllä muutama lyönti kentälle ainakin kierroksen lopussa. Kolme viimeistä reikää olisi ainakin kaikki voineet mennä helposti lyönnin paremmin, jos olisi putit uponneet.

  Välimäen kanssa voitosta taistellut ja nyt kortista taisteleva Campillo pelasi tänään 18 reiälle birdien, mutta vasta neljällä avauksella, eli tuloksena par 5:lla oli 10 lyöntiä.

  Kortin suhteen näyttää kohtuu hyvältä, mutta vielä on vähän riskiä, jos esim. väärät pelaajat nousevat yksin kakkos ja kolmos sijoille. Tänäänkin jossain vaiheessa Sami oli pari sijaa huonommin sijoittunut. En kyllä katsonut oliko silloin edellä kortista tavoittelevia pelaajia. 9 tai 10 sija voi kyllä tulla kohtuu helposti, mutta se että tippuisi 11 vaatii jo todella huonoa tuuria.

  heierk says:

  Kolmas kierros ja bogit puuttuvat. Nyt tulos on huipputasoa. Toivottavasti neljäs kierros sujuu yhtä hyvin. Ilonen näytti, että hyökkääminen suurilla riskeillä ei kannata, koska siitä seuraavat bogit vievät luottamuksen omaan peliin. Välimäki on kasvanut henkisesti. Valmius PGA tourilla on nyt olemassa. Älykästä peliä viimeiselle kierrokselle.

  ruukku says:

  Näin sitä tilanne voi muuttua päivässä. Tänään oli lähestymiset tarpeeksi lähellä ja ei tainnut mennä kun yksi 2.5 metrinen ohi, jos merkinnät pitävät paikkansa. Huomenna samanlainen kierros, niin pääsee taistelemaan isoista shekeistä ja tourin top 8:lle jaettavasta 6 miljoonan bonuksesta.