7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]

Vain turnauksen ykkönen ja kaksi Open-voittajaa pääsivät PGA Tourilla pälkähästä

Zach Johnson saattoi huokaista helpotuksesta, kun pelit jatkuvat tällä viikolla TPC Bostonilla. Kuva: Getty Images

Kolme pelaajaa onnistui raivaamaan viime hetkellä tiensä FedEx Cupin playoffeihin.

PGA Tourin runkosarjan viimeisessä turnauksessa ei ollut viikonvaihteessa samanlaista dramatiikkaa kuin FedEx Cupin pisteissä sijan 125 tuntumassa häärivien kohdalla tyypillisesti on tapana. Koronan aiheuttaman poikkeuksellisen kauden vuoksi yksikään pelaaja ei menetä tänä vuonna korttiaan Yhdysvaltain kiertueella, vaikka pelit ensi viikon playoffeissa eivät jatkuisikaan.

Normaalisti strategisen rajan väärälle puolelle jääneet lähtisivät taistelemaan ensi kauden korteistaan kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin finaaleihin, mutta tämä huoli näiltä pelaajilta on nyt poissa. Ainoa harmi liittyy ensi kauden kategoriaan, joka on heillä kaudella 2020–2021 heikompi kuin PGA Tourin pudotuspeleihin selviytyneillä.

Tunnetuimmat pelaajat, joiden tilanne eli Wyndham Championshipin päätöspäivään saakka epävarmana, olivat Zach Johnson ja Shane Lowry. Ensin mainitun ei ollut tarvinnut 15 vuoteen jännittää seuraavan kauden kategorian puolesta, ja viimeiset viisi vuotta hänelle turvaa PGA Tourilla on antanut vuoden 2015 Open Championshipin voitto.

Mainittu ”Open-suoja” oli päättymässä tähän kauteen, joten Johnson oli Pohjois-Carolinan turnauksessa selkä seinää vasten. Hän karisti peikon harteiltaan pelaamalla Sedgefield Country Clubilla vahvasti viikonlopun kierroksilla. Jaettu seitsemäs sija nosti kaksinkertaisen major-voittajan pistetilastossa 129. sijalta 104. tilalle, ja Johnson on mukana torstaina käynnistyvissä playoffeissa.

”Tuntuu turhauttavalta, kun on turnauksia, joihin sinulla ei näyttäisi olevan pääsyä. Tällainen on ollut itselleni viimeisen parin vuoden aikana uutta. Samalla se on myös motivoivaa, koska idea on siinä, että saat sen mitä ansaitset”, Johnson sanoi.

Olen parin edellisen vuoden aikana saavuttanut kaikenlaista, mutta niin vain tämä taistelu muuttui piinalliseksi.

Open Championshipin hallitsevalla mestarilla Shane Lowrylla homma meni Johnsonia tiukemmaksi. Irlantilainen vaikutti kahden ensimmäisen kierroksen perusteella syttyvän taistelemaan jopa kilpailun voitosta, mutta kolmannen kierroksen esitys ei luvannut pääsyä pudotuspeleihin. Lowryn tankissa oli kuitenkin sunnuntaina sen verran bensaa, että hän nousi tuloksellaan 67 kisassa jaetulle 23. sijalle, ja neljänneksi viimeisenä pelaajana tämän viikon Northern Trustiin.

Jim Herman otti sopivalla hetkellä uransa kolmannen voiton PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Lowry myönsi itsekin olleensa toinen jalka lomalla ennen viikonvaihteen kilpailua, ja varasuunnitelmana oli lähteä ystävien kanssa lomamatkalle Rhode Islandille. Tämä reissu tehdään nyt ilman häntä.

”Tänään ei pitänyt olla niin stressaavaa kuin sitten lopulta oli. Olen parin edellisen vuoden aikana saavuttanut kaikenlaista, mutta niin vain tämä taistelu muuttui piinalliseksi”, Lowry sanoi.

Kahden edellisen lisäksi ainoana Wyndham Championshipissä tiensä playoffeihin raivasi turnauksen voittajaksi noussut Jim Herman. Hän lähti kilpailuun FedEx Cupin pisteissä sijalta 192, mutta nousi hienon saavutuksensa myötä pistetilastossa 54:nneksi. Kyseessä oli suurin kohennus FedEx Cupin sijoituksissa peruskaudella sitten vuoden 2009, jolloin Wyndham Championshipistä tuli runkosarjan viimeinen turnaus.

Tärkeän pisterajan tuntumassa kolme pelaajaa luiskahti sunnuntaina pudotuspelien ulkopuolelle. Fabian Gomez, Russell Knox ja Charl Schwartzel joutuvat tyytymään ensi kaudella hieman rajoitetumpaan turnausohjelmaan. Knoxin ohella eurooppalaisista rannalle playoffeista jäivät muun muassa Sergio Garcia, Rafa Cabrera Bello, Matt Wallace, Luke Donald ja Danny Willett.