[6][5]
Finnish Tour - Kilpagolf

Tutut nimet kärkeen Vuosaaressa

Joonas Granbergin rauhallinen peli riitti Vuosaaren kisan kärkipaikkaan.

Kauden toiseksi viimeinen FT-turnaus käynnistyi torstaina Helsingin Vuosaaressa. Euroopan kiertueen tuulia viime viikolla haistellut Joonas Granberg otti miesten sarjassa ensimmäisen paalupaikan tuloksella 67. Toisena oleva Mikael Salminen on lyönnin päässä turkulaisesta. Naisten sarjassa ranking-kakkonen Minna Vuorenpää pelasi avauskierroksella ainoana kentän alle parin. Granberg ja Salminen kiersivät Vuosaaren kenttää yhdessä Janne Martikaisen (72) kanssa. Granbergin virheettömään kierrokseen mahtui viisi birdietä.

”Rauhallinen päivä oli”, Aasian kiertueella heinäkuussa voittanut Granberg tyytyi toteamaan. Salminen aloitti kierroksen vauhdikkaasti, sillä hän värkkäsi neljän ensimmäisen reiän sisällä yhden eaglen ja kaksi birdietä. Jatkossa 24-vuotiaan helsinkiläisen tahti kuitenkin tasaantui, hänen päädyttyä tulokseen 68. Päivän kolmas 70-lyönnin alittaja oli Nurmijärven Ossi Mikkola (69). Tuloksessa 70 on seitsemän pelaajan joukko. Vuorenpää tavoittelee Nykästä

Aulangon Minna Vuorenpää (71) aloitti naisten puolella terävästi. Rankingin johdossa olevaa Annika Nykästä 34 pistettä jäljessä oleva hämeenlinnalainen oli naisten sarjassa ainoa parin alittaja ensimmäisellä kierroksella. Nykänen pelasi torstaina tuloksen 77 jakaen tässä vaiheessa vasta seitsemättä sijaa.

Pelkkiä par-tuloksia ulosmenossa tehneen Vuorenpään takaysi alkoi bogilla, mutta jatkossa tulleet kolme birdietä siivittivät hänet kahden lyönnin johtoon. Toisena kilpailussa on Suomeen paluun tehnyt Krista Bakker (73). Hollannissa viimeiset vuodet pelannut ja maan mestaruuksia saavuttanut Bakker on lievä kysymysmerkki, mutta taidoista menestyminen Vuosaaressa ei ole kiinni. Anne Hakula (74) on kisassa kolmantena.