11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Tuovinen haastamaan Samoojaa ja Granbergia

Tuomas Tuovinen puolustaa Pickalan FT-kisan voittoa tällä viikolla.

Pickalan kasvatti, sittemmin Taliin siirtynyt Tuomas Tuovinen on viettänyt alkukauden pelaten Nordic Leaguen kisoja Ruotsissa ja Tanskassa. Tuovinen hakee heikosti sujuneeseen kauteen käännekohtaa tällä viikolla tutulla Pickalan Park-kentällä pelattavassa Finnish Tourin kisassa. Tuovinen tavoitettiin kisan aattona puttiviheriöltä Pickalan kartanomiljööstä. Nuorena poikana samalla viheriöllä opitut puttitaidot ovat varmasti tärkeässä roolissa miehen puolustaessa voittoa kauden neljännessä FT:n kilpailussa. ”Perro” ei ole osallistunut kauden kolmeen ensimmäiseen turnaukseen, joten kyseessä on kauden debyytti kotimaisemissa. ”Olen pelannut Nordic Leagueta Ruotsissa ja Tanskassa. Peli on ollut jonkin verran nihkeää, ja olen missannut cutteja erittäin niukoilla marginaaleilla. Toivon kuitenkin, että tuttu kenttä ja ympäristö antaa minulle uudenlaista itseluottamusta, ja löydän itseni kärkiryhmistä lauantain viimeisellä kierroksella”, Tuovinen sanoo.

Kisan suurimmat ennakkosuosikit Kalle Samooja ja Joonas Granberg ovat jälleen suurimmat haasteet voitettaviksi. Myös Tuovinen liikkuu samoilla linjoilla. ”Ihan aiheesta jätkät komeilevat kaikkien FT-uutisten otsikoissa. Mahtavia pelaajia molemmat, joiden voittamiseen saa vetää todella hyvän kisan. Olen seurannut paljon FT:n kisoja netistä alkukauden aikana, ja nyt on oikeasti mukava päästä itse tuttujen pelaajien kanssa viivalle.” Tuovinen kävi ottamassa tiistai-iltana tuntumaa kisakenttään yhdessä Markus Ervastin kanssa. Pidentynyt Park sai pelaajalta positiivista palautetta. ”Kenttä pelaa todella erilaisena junnuvuosistani. Useita lyöntipaikkoja on viety kauemmas, eivätkä par-vitoset ole enää selkeitä kahdella päälle -väyliä. Mukavaa oli myös huomata miehekkäät raffit, jotka luovat kisaan ihan loistavaa tunnelmaa”, Europan kiertueellakin pelannut Tuovinen sanoo. ”Tärkeintä olisi tietenkin, että saadaan hyvä vääntö lauantaille, jossa toivon itse olevani mukana. En halua alkaa nimiä erikseen latomaan, mutta kyllä kentällä on jätkiä, joiden näytöt kertovat paljon potentiaalista. Kalle (Samooja) löi juuri avauksensa ykkösellä pro-amissa – aika hallittu fade”, Tuovinen sanoo puhelimitse. Miesten kilpailussa palkintorahaa jaetaan 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 2200 euroa. Naisten kilpailussa suursuosikit loistavat poissaolollaan Naisten sarjasta puuttuu tällä kertaa monta suosikkia. Suurimpana syynä tähän on samanaikaisesti meneillään olevat maajoukkueleirit niin naisten kuin tyttöjenkin osalta: ryhmät valmistautuvat leireillään ensi viikolla pelattaviin EM-kisoihin. Suurin suosikki torstaina alkavaan kilpailuun lienee Viipurin Golfia edustava Annika Korkeila. Kytäjällä kolmanneksi sijoittuneen Korkeilan lisäksi Pickalassa on mukana 25 naispelaajaa.

Mielenkiintoa Pickalan turnaukseen tuo myös paluunsa kisakentille tekevä SatuStenman. Amatöörimaajoukkueissa tyttönimellään Harju pelannut Salo Golfin kasvatti omaa valtavan määrän taitoa, mutta kysymys kuuluu: millä tavalla Stenmanin pelikunto on säilynyt kilpailutauon aikana?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje