Tiger Woods haluaa Ryder Cupiin-apulaiskapteeniksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tiger Woods haluaa Ryder Cupiin-apulaiskapteeniksi

Maailmanlistalla sijaluvulle 311. pudonnut Tiger Woods saattaa antaa syksyn 2016 Ryder Cupissa USA:n tähdille ohjeita ja kannustusta apulaiskapteenin roolissa.Kuva Getty Images

Tiger Woods on saanut uransa aikana paljon kritiikkiä esityksistään ja etenkin asenteestaan Presidents Cupissa ja Ryder Cupissa.

Woodsille sopivia nelinpelipareja on ollut harvassa, joukkuehengen rakoilustakin Tiger on saanut rapaa päälleen.

Presidents Cupia Woods seurasi Floridan kodissaan tarkkasilmäisenä. Hän soitti jo toisena kisapäivänä hyvällä ystävälleen, apulaiskapteenina toimineelle Fred Couplesille.

Muutaman minuutin keskustelun jälkeen Tiger pyysi Couplesia ojentamaan kapulan Davis Love III:lle, joka Couplesin tavoin oli Koreassa Jay Haasin apulaiskapteeni.

Ryder Cupissa 2016 Love III saa mahdollisuuden puhdistaa maineensa. Hänen kipparoimansa joukkue ajoi 2012 pahasti karillle kaksinpeleissä ja hävisi lähes uskomattomien vaiheiden jälkeen koko ottelusarjan.

”Tiger kertoi, että hänen oli lähes pakko soittaa. Tigerilla oli lista asioita, joita hänen mielestään meidän pitäisi huomioida kisaan( Ryder Cup) valmistautuessa, sekä monia uusia ideoita”, Love III kertoi puhelun aiheista.

Keskustelun aikana Woods ilmaisi avoimesti halunsa toimia yhtenä apulaiskapteeneista, mikäli hän ei mahdu mukaan pelaajana.

Davis Love III on nimennyt Minneapolisissa, Hazeltine National-kentällä pelattavaan otteluun vasta yhden apulaisen itselleen. Tuon paikan sai Minneapolisista kotoisin oleva Tom Lehman.

”Olemme tehneet paljon analyysejä sekä töitä Ryder Cup-kunnian palauttamiseksi heti Gleneaglesissa kokemamme tappion jälkeen. Yksi seuraavista toimenpiteistä on apulaiskapteenien nimittäminen. On todella upeaa, että Tiger Woods on kiinnostunut joukkueen valmistautumisesta Ryder Cupiin”, Love III kertoi arvioimatta Woodsin mahdollisuuksia pestin saamiseen.

Tiger Woods on pelannut USA:n Ryder Cup – joukkueessa seitsemän kertaa. Otteluja on plakkarissa 33, pisteitä näistä on kertynyt 14,5 ( 44 %) joka on maailman kaikkien aikojen parhaalle golfarille vaatimaton saldo.

Woodsin intoa olla mukana 2016 joukkueessa tavalla tai toisella voi ruokkia sekin, että 2012 hän hävisi neljästä pelistään kolme ja tasasi yhden ollen joukkueensa heikoin lenkki yhdessä kaikki neljä peliään hävinneen nelinpelikaverinsa Steve Strickerin kanssa.

Presidents Cupissa Woodsin luvut ovat huomattavasti paremmat. Osallistumiskertoja on kahdeksan, otteluita 40, joista pisteitä 24 (61,25%). Kauden 2013 ottelusarjassa Woods pelasi kauden päätteeksi upeasti, voittoja kertyi neljästä pelistä kolme.

Selkävammoista kahden viimeisen vuoden aikana kärsinyt Tiger kävi toisessa selkäleikkauksessa pudottuaan Fedex Cupin finaalikisoista. Operaatio meni Woodsin taustajoukkojen julkaiseman tiedotteen mukaisesti erittäin hyvin.

<a href=Tiger Woods ja Davis Love III poseerasivat hymyssä suin Samuel Ryderin lahjoittaman pokaalin kanssa ennen ottelusarjaa. Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15101121162805.jpg">

Tiger Woods ja Davis Love III poseerasivat hymyssä suin Samuel Ryderin lahjoittaman pokaalin kanssa ennen ottelusarjaa. Kuva Getty Images

Toistaiseksi viimeisen (14.) major-voittonsa Woods saavutti kesäkuussa 2008, PGA Tourilla hän juhli voittoa elokuussa 2013 WGC-Brigdestone Invitationalissa.

Woodsin varhainen ulostulo kiinnostuksesta apulaiskapteenin paikkaan Ryder Cupissa, saattaa kieliä siitä, että miehen omakin usko paluuseen huipulle on hiipumassa.

USA on voittanut Presidents Cupin yhdeksän kertaa, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain yhden.

Ryder Cupissa luvut ovat lähes päinvastaiset. Eurooppa on voittanut 2000-luvulla pelatuista seitsemästä Ryder Cupista kuusi, USA vain yhden 2006.

USA:ssa Ryder Cupin lähihistoria on häpeätahra. Davis Love III, Tiger Woods ja muut 2012 osallistuneet joukkueen jäsenet haluavat revanssin häpeällisestä tappiosta.

Teemu Tyry

Lähde: Golf Digest

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje