21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen suomalaistoivona Challenge Tourilla

Tapio Pulkkanen on ainakin alkukaudesta ainoa suomalaistoivo Challenge Tourilla.Kuva :Juha Taskinen

Tapio Pulkkanen loisti alkukaudesta 2013 sijoittumalla kolmasti kakkoseksi. Kaksi suorituksista tuli Ecco TOurilla, kolmas Espanjan osakilpailussa Challenge Tourilla. Loppukausi oli melkoinen pettymys, CT:lla yhteensä 15 kisaa pelannut kotkalainen selvitti cutin kakkostilansa jälkeen vain kahdesti.

Kun vielä muistetaan, miten upeasti Pulkkanen parhaimmillaan pelasi 2012 Finnish Openissa, SM-kisoissa ja ET:n ensimmäisessä karsintavaiheessa, olivat viimevuoden esitykset alkurynnistyksen jälkeen vaatimattomia.

”Menetin alkuvuoden hyvän otteen, enkä kyennyt saamaan sitä takaisin”, Pulkkanen kertoi Golflehden haastattelussa helmikuussa.

Nyt hänellä on uusi kausi edessään ja Kenian kisa käynnistyi torstaina. Pelipaikkoja ei omalla kategorialla ( CT-top-120) aukea kaikkiin kisoihin, Golfliiton villit kortit Vacon Openin järjestämisen myötä auttavat varmasti asiaa.

Pulkkanen on ainoa suomalaispelaaja, jonka kategorialla voi suunnitella kisaohjelmaa CT:lle. Peter Erofejeffin kategoria voi tuoda muutaman pelipaikan. Euroopan kakkkoskiertueella tullaan näkemään vuonna 2014 varmasti useitakin suomalaispelaajia villeillä korteilla.

Aiempien vuosien perusteella on tilanne on lähtökohtaisesti se, että Pulkkasen lisäksi potentiaalisia suomalaisia läpimurtautujia on hyvin vaikeaa ennakkoon nimetä. Elokuussa järjestettävän Vacon Openin markkinoinnin kannalta Pulkkasen ja parin yllättäjän menestyminen alkukaudesta olisi tarvittava piristysruiske Suomen ykköskilpailun kannalta.

Challenge Tourin kilpailuohjelmassa on alustavasti 29 kisaa joista osa on vielä varmistusta vaille. Yksi kysymysmerkeistä on Ukrainan kilpailu, joka pelattiin ensimmäisen kerran viimevuonna. European Tourin tapaan kaudelle on rakennettu neljän kisan huipennusta, näistä kaksi pelataan Kiinassa, yksi Omanissa ( Roope Kakko voitti 2013) sekä Dubaissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje