18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tämän hetken kuumin jenkki?

Spencer Levin hallitsi torstaina tuulisen sään metkut parhaiten. © Getty Images

Kauden kymmenes turnaus Honda Classic käynnistyi Palm Beach Gardenissa tuulisissa olosuhteissa. Hankala sää piti huolen, että 144 kisaan startanneista pelaajista vain kahdeksan pystyi lyömään avauskierroksen tuloksensa alle PGA Nationalin parin. Yksi heistä oli Spencer Levin (67), joka johtaa kisaa kisaa lyönnillä ennen viiden pelaajan rypästä.

Kun USA:n kärkipelaajat ovat yksi toisensa jälkeen pettäneet kauden ensimmäisissä turnauksissa, on tämän hetken kuuminta jenkkiä turhaa haeskella tutuimmista nimistä. Puolestapuhujansa saavat niin Bubba Watson kuin Mark Wilsonkin, mutta myös Levin on ollut viime viikkoina vahva.

Hän sijoittui Pebble Beachin kisassa neljänneksi ja Northern Trust Openissa 12:nneksi. Kun Levin pääsi lisäksi uusimaan voitosta viime viikonvaihteessa pelatussa Mayakoba Golf Classicissa, voi hänet nykyvireytensä perusteella asettaa huoletta Floridan turnauksen suosikkien joukkoon.

”En pysty tämän paremmin pelaamaan. Tänään oli tarjolla erilaista golfia, mutta tuntui siltä kuin olisin pelannut tuloksen 63”, Levin sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Levin on tällä hetkellä niin PGA Tourin ansiolistalla kuin FedExCupin pistetilastossa sijalla 13. Hän pelaa Palm Beach Gardensissa parhaillaan kahdeksatta viikkoa peräkkäin, mutta pääsy ensi viikon World Tourin turnaukseen, Cadillac Championshipiin edellyttäisi nousua kymmenen parhaan joukkoon FedExCupin pisteissä. Tähän riittäisi varmuudella sijoitus top-viitoseen Honda Classicissa.

Riippumatta siitä, nähdäänkö 26-vuotiasta Leviniä Doralissa vai ei, pelaa hän parhaillaan kolmevuotisen pääkiertueuransa parasta kautta. ”Pystyn nykyään pelaamaan rennommin, kun olen oppinut tuntemaan kiertueen tyypit. Ensimmäinen kausi meni ihmetellessä tv:stä tuttuja pelaajia.”

Toista sijaa Honda Classicin avauskierroksen jälkeen jakavat Stuart Appleby, Charl Schwartzel, Kyle Stanley, Y.E. Yang sekä vasuri Greg Chalmers. Tämä viisikko starttaa perjantain kierrokselleen pohjalla tulos 68.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat lisäksi mm. Jeff Overton, Matt Kuchar, Lee Westwood, Sean O’Hair sekä veteraani Nick Price ollen 2-3 lyöntiä kärkeä jäljessä. Sen sijaan Camilo Villegasin lama ei ota hellittääkseen. Vielä pari vuotta sitten maailmanlistan kärkisijoja kolkutellut kolumbialainen tarvitsi avauskierrokseensa 79 lyöntiä. Melkoisesti parannettavaa jäi myös VijaySinghille (77), Rickie Fowlerille (76) sekä Jhonattan Vegasille (76).

Poimintoja:

20. Kenny Perry, 71 20. Robert Allenby, 71 34. Anthony Kim, 72 34. Robert Karlsson, 72 34. Jesper Parnevik, 72 45. Rory McIlroy, 73 45. Graeme McDowell, 73 45. Edoardo Molinari, 73 45. Luke Donald, 73 67. Ian Poulter, 74 91. Louis Oosthuizen, 75 91. Ernie Els, 75

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje