16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen joukkue venyi poikien EM-kisoissa kahdeksan joukkoon: ”Näytetään 'enkuille' mitä osataan”

Poikien EM-joukkue kiri Diamond Country Clubilla kovaan seuraan. Kuva. SGL

Miesten, naisten ja tyttöjen joukkueiden pelit jatkuvat B-flightissa.

Suomen pojat ilahduttivat otteillaan Itävallassa meneillään olevien EM-joukkuekisojen toisena päivänä. Joukkue paransi jälkimmäisellä karsintakierroksella tulostaan kymmenellä lyönnillä, ja kiri A-flightiin, seitsemännelle sijalle.

Kuusikosta kentällä viimeisenä ollut Leevi Hellberg upotti päätösviheriöllä tärkeän kymmenmetrisen birdie-putin nostaen suomalaisten tunnelmat kattoon. Joukkue sai odottaa maalissa tovin jatkopaikkansa kohtaloa, ja pääsy kahdeksan parhaan joukkoon heltisi lopulta kahden lyönnin turvin.

”Hieno päivä, ihan mahtava. Tiesin jo aamulla, että pystytään tähän joukkueena. Olen ylpeä koko tiimistä ja taustajoukoista. Kiitos myös caddielle tuesta”, yhden mailankin kierroksella hajottanut Hellberg kertoi.

Nousun arkkitehteinä häärivät tuloksen 73 pelanneet Hellberg, Veeti Puumalainen ja Lauri Rosendahl sekä ennen kaikkea parin kolmella lyönnillä alittanut Joel Himanen.

Otetaan vastaan kaikki mahdolliset onnenpomputkin.

Torstaina käynnistyvien reikäpelien ensimmäinen vastustaja Suomella on mestarisuosikkeihin kuuluva Englanti.

”Huomenna pari puttia sisään, ja näytetään ’enkuille’ mitä osataan. Otetaan vastaan kaikki mahdolliset onnenpomputkin”, Lauri Rosendahl totesi.

Pojat pelaavat A-flightissa kaksi kierrosta päivässä: aamulla kaksi paripeliä ja iltapäivällä viisi singeliä. B-flightissa pelataan vain yksi kierros päivässä: yksi paripeli ja neljä singeliä.

Suomen muut EM-joukkueet jäivät B-flightiin pelaamaan sijoista 9- 16. Naisten sijoitus lyöntipelikarsinnassa oli 12:s. Matkaa ykkösflightiin jäi 25 lyöntiä. Naisten lyöntipelikarsinnan ykkönen oli Espanja.

”Päivän puolivälissä oltiin parin lyönnin päässä kahdeksannesta sijasta, mutta lento ei kantanut ihan maaliin asti. Uusi tavoite on kuitenkin asetettu eli B-flightin voitto (9. sija). Hurmos päälle reikäpeleihin ja vastustajien kaatoon päivä kerrallaan!” valmentaja Mikael Salminen sanoi.

Parhaiten keskiviikkona suomalaisista pelasivat Elina Saksa (69) ja Henni Mustonen (72). Suomen kisaurakka jatkuu torstaina ottelulla Tshekkiä vastaan.

Iltapäivän virheet kävivät miehille kalliiksi

Italiassa miesten joukkue lähti tavoittelemaan nousua kahdeksan joukkoon. Birdiejä sateli aamusta alkaen, mutta iltapäivällä muutama tuplabogey rokotti yhteistulosta. Paikka A-flightiin jäi karsinnassa 11:nneksi sijoittuneelta joukkueelta lopulta seitsemän lyönnin päähän.

”Itsellä positiivinen fiilis pelistä, ja kaikkemme annettiin joukkueena. Kun kerran laitettiin 100 pinnaa likoon karsinnassa, niin ei liian pettyneitä voi kuitenkaan olla, vaikka se ei riittänytkään”, karsinnan parhaisiin suomalaisiin yhdessä Niilo Mäki-Petäjän kanssa kuulunut Sakke Siltala sanoi.

Niilo Mäki-Petäjä pelasi erinomaiset karsintakierrokset. Kuva: SGL

Peli ei muutu, mutta kentän sijaan pelataan vastustajaa vastaan.

Torstaina ensimmäisessä reikäpeliottelussa Suomen vastustajaksi asettuu Wales. Tärkeän kamppailun panoksena on paikka 13:n joukossa, ja varma jatko EM-kilpailujen 1-divisioonassa.

Uuteen pelimuotoon valmistautuminen ei juuri eroa Siltalan mielestä.

”Peli ei muutu, mutta kentän sijaan pelataan vastustajaa vastaan. Täytyy pystyä myös reagoimaan tilanteisiin ja pelisuunnitelmaan kesken kierroksen.

Lyöntipelikarsinnan paras oli Saksa.

Hekkonen henkilökohtaisten tulosten kolmonen

Tyttöjen kisoissa Ruotsissa olosuhteet toivat tuulta ja sadekuuroja pelaajien haasteeksi. Suomalaisille toinen päivä oli tuloksellisesti tiistain kaltainen, ja virheitä kertyi liikaa. Käteen jäi karsinnan 15. sija, jolla heltisi paikka B-flightiin.

Joukkueen suurin onnistuja oli kapteeni Anastasia Hekkonen (69– 71), joka sijoittui karsinnan henkilökohtaisissa tuloksissa kolmannelle sijalle.

”Peli kulkee itsellä hyvin, ja kiva että joukkuekaverit tulevat kannustamaan rundin aikana. Sää oli mitä oli, mutta hyvä että päästiin B-flightiin. Hyvällä fiiliksellä reikäpeleihin”, Hekkonen kertoi.

Valmentaja Minea Blomqvist-Kakko koki, että joukkueen potentiaalia on vielä paljon käyttämättä.

”Huomenna tavoitteena ottaa tyttöjen todellinen osaaminen ja taito käyttöön. Kohti B-flightin voittoa!” Blomqvist-Kakko valoi uskoa torstain Puola-ottelun alla.

Lue seuraavaksi: Suomen joukkueet aloittivat EM-kisat vaisusti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje