16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi aloitti MM-kisat hyvin – Todellinen tasonmittaus on edessä huomenna

Kuva: Golfliitto

Amatöörien MM-kisojen avauspäivä Ranskassa sujui Suomelta hyvin. Tänään astetta helpommalla Golf de Saint-Nom-La-Brètechen kentällä pelannut Suomi teki yhteistuloksen -1, ja jakaa sillä kahdeksatta sijaa. Samassa tuloksessa on muun muassa ennakkosuosikkeihin kuuluva Ruotsi.

Olosuhteet Pariisissa olivat keskiviikkona paahteiset lämpötilan noustessa iltapäivällä yli 30 asteen. Päivän viimeisissä ryhmissä pelanneet suomalaiset jaksoivat kuitenkin puristaa loppuun asti, kiitos hyvän tankkauksen.

”Lämmin päivä. Kaikkiaan ok, vähän jäi hampaankoloon ja lyöntejä kentälle. Mutta tästä on hyvä lähtee parantamaan, kun ollaan niin sanotusti asemissa. Wedget toimivat kaikilla, petrattavaa jäi etenkin puteissa”, summasi joukkueen kovimman tuloksen pelannut Anna Backman.

Suomi pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Argentiinan ja Islannin kanssa.

”Hieno meininki, paljon uusia pelaajia, joita ei muuten tapaisi, kun pelataan normaalisti lähinnä Euroopassa tai Yhdysvalloissa collegessa”, Krista Junkkari sanoi.

Kilpailun kärkeen nousi mestaruutta puolustava Yhdysvallat tuloksella -5. Lyönnin päässä on Saksa. Molemmat onnistuivat erinomaisesti ottaen huomioon sen, että ne pelasivat avauspäivänä kisakentistä huomattavasti vaativammalla Le Golf Nationalilla.

Kaikkiaan 12 joukkuetta päätyi ensimmäisenä päivänä par’iin tai sen alle. Päivän kovimmasta henkilökohtaisesta tuloksesta, -3, vastasivat Constance Fouillet (FRA), Rachel Heck (USA) sekä Meja Ortengren (SWE).

Torstain kierroksen jälkeen saadaan enemmän selkoa joukkueiden välisistä voimasuhteista, kun kaikki ovat kiertäneet molemmat kentät.

”Tänään oltiin maailman kahdeksan parhaan joukossa, ei kun eteenpäin. Mitään kisaa ei voiteta vielä ensimmäisenä päivänä”, valmentaja Jussi Pitkänen viestitti tyytyväisenä.

Suomen joukkueen pelit jatkuvat torstaina Le Golf Nationalilla. Naiset pelaavat kolmessa peräkkäisessä ryhmissä klo 09.33 alkaen.

Pelaajien lisäksi Suomea edusti kilpailussa tuomarikonkari Arto Teittinen, joka toimii kilpailussa tuomarina Le Golf Nationalilla yhdessä 29 kansainvälisen kollegansa kanssa.

Suomalaisten tulokset ja sijoitus

Anna Backman 71/-1  T11
Krista Junkkari 72/par  T22
Katri Bakker 77/+5  T99

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje